@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.04.2017

Mutlu olmak için aşk yeterli mi?

Hepimiz aşkı arıyoruz ama bulunca mutlu olamıyoruz. Çünkü mutlu ilişki için çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Mutlu ilişki için gerekenler Pudra.com'da.

Filmlerde gördüğümüz, romanlardan okuduğumuz o muhteşem aşk kapımızı çaldığında artık her şeyin mükemmel olacağını düşünüyoruz. Sevdiğimiz ve bizi seven biriyle birlikte olmak, gelecek hayalleri kurmak elbette mükemmel. Ama hayat her zaman romantik komedilerdeki gibi gitmiyor ve çoğu zaman aşk her şeyi çözmeye yetmiyor. Özellikle de işler ciddileşince, ilişkinin sağlıklı bir şekilde yürümesi için aşktan daha fazlasına ihtiyaç var. Çünkü maddi sorunlar kapıya dayandığından ya da çocuk sahibi olmaya karar verdiğinizde artık aşka değil mantığınıza güvenmenin zamanı geliyor. Peki, sağlıklı bir ilişki için aşk yeterli değilse daha fazla neye ihtiyaç var? İşte bir ilişki için en az aşk kadar önemli olan şeyler...



Mutlu olmak için aşk yeterli mi?
Ortak maddi amaçlar

Aşk, faturalarınızı ödemez. Eşinize aşık olmanız sorunlarla baş ederken en büyük yardımcınız olabilir. Hatta bu maddi sorunlar için de geçerli, ama aşk her şeyi çözemez. Birbirinizi ne kadar sevseniz de benzer maddi amaçlara sahip olmanız gerekir. Siz geleceğiniz için para biriktirmeniz gerektiğini düşünürken, eşiniz eline geçeni harcıyorsa sorun yaşarsınız. Çünkü her şeyden önce maddi sorumluluklarınız var ve gerektiğinde bunlarla birlikte baş etmeniz gerekiyor.


Çocuk sahibi olmak hakkında aynı isteğe sahip olmak

Çocuk sahibi olmak ve çocuklarınızı nasıl yetiştireceğiniz konularında aynı yerde durmanız evlilik için çok önemli. Eğer anne olmaya kararlıysanız, ancak aşık olduğunuz adamın çocuk sahibi olma planı yoksa, sadece aşk evliliğiniz için yeterli bir sebep değil. Tabii tam tersi için de geçerli bu. Erkekler için asla yapmamanız gereken şeylerin başında çocuk sahibi olma hakkındaki kararınızı değiştirmek geliyor. Aynı şekilde, ikiniz de çocuk sahibi olmak isteseniz bile nasıl yetiştireceğiniz konusunda çok farklı düşünmeniz ilişkinize ciddi zararlar verebilir. Ve maalesef aşk sizi bu durumdan kurtaramaz.

mutlu olmak için aşk yeterli mi
İletişim kurabilmek

Birbirine aşık birçok insanın ilişkisi, doğru iletişim kurmayı başaramadıkları için bitiyor. Sorunlar hakkında nasıl konuşacağını bilmemek, ortak çözümler üstünde anlaşamamak, birbirinin hassas noktalarını fark etmemek ve hep bu noktalardan vurmak ilişkinizi aşkın kurtaramayacağı kadar çok yıpratır. Bazen aşk insanın gözünü kör eder ve beraberinde kaybetme korkusunu da getirir. Bu durumda, tartışmalarınız fazlasıyla alevlenip beklediğinizden daha kırıcı olmaya başlar. Zaman zaman mantığınızı aşkın önüne koymanız ilişkiniz için daha iyi olabilir.


Ortak hayat amacına sahip olmak

Eğer sevgiliniz için hayallerinizden, amaçlarınızdan ya da yaşam tarzınızdan vazgeçmek durumunda kaldıysanız, aşk sizi mutlu etmeye yetmez. Hepimizin birey olarak kendini gerçekleştirmeye ihtiyacı var. Yıllarca kariyeriniz için çabaladıktan sonra, sevgiliniz için şehir değiştirdiğinizde aşk size yardımcı olamaz. Hatta bir süre sonra, aşkın ilk o heyecanı geçmeye başladığında, yaptığınız fedakarlıklar için partnerinizi suçlamaya başlarsınız. Aşkın gözlerinizi kapamasına izin vermeden kendi hayatınız için en iyisini yapmanız gerekir.

mutlu olmak için aşk yeterli mi
Sosyal hayatınızı paylaşabilmek

Aşık olduğumuzda çevremizden gelen her yoruma kulaklarımızı tıkarız. Hatta çoğu zaman ailemiz ve arkadaşlarımızı ikinci plana atarız. Ancak ciddi bir ilişkide sosyal çevrelerin uyuşması oldukça önemli. Arkadaşlarınızla buluştuğunuzda sevgilinizi çağırmaktan çekiniyor musunuz? Ya da bir araya geldiklerinde konuşacak bir şey bulamıyorlar mı? Hatta zaman zaman arkadaşlarınızdan ya da partnerinizden utandığınızı mı hissediyorsunuz? Kabul edelim, bu olmaması gereken bir şey. Eğer sevdiğiniz kişinin yanında diğer insanların yanında olduğunuzdan farklı birine dönüşüyorsanız, bu ilişkinizin geleceği için hiç de iyiye işaret değil.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
İlişkiniz geçici bir tutku mu?
Sonsuza dek sürecek bir aşk mı yaşıyorsunuz? Ruh eşinizi gerçekten buldunuz mu? Yoksa bu sadece geçici bir tutku mu? Cevapları Pudra.com'da.

Ruh eşinizi bulduğunuzu nasıl anlarsınız?
Hepimiz doğru kişiyle tanışacağımız o büyülü günü bekleriz. Peki doğru kişiyi bulduğumuzu nasıl anlayacağız? Cevabı Pudra.com'da.

İlişkiyi bitiren beklentiler
Hepimizin ilişkiden beklentileri var. Beklentilerimiz ilişkiyi nasıl etkiliyor ya da biz fark etmeden ilişkinin sonunu mu getiriyor? Cevabı Pudra.com'da.

Mutlu bir ilişkinin 50 özelliği
İlişkinizin gidişatıyla ilgili aklınızda sorular varsa, birkaç işarete dikkat etmeniz yeterli. Pudra.com sağlıklı bir ilişkiniz olduğunu gösteren 50 işareti yazdı.


Etiket: aşk, ilişki, sevgili
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER