02.11.2017

Doğum sonrası mutlu cinsel yaşam için 5 öneri

Doğum sonrası ilk cinsel ilişki her kadın için merak konusudur. Evliliğinizde daha mutlu bir cinsel yaşam için mutlaka Pudra.com'daki yazımıza göz atın.

Normal doğumdan sonra yaraların iyileşmesi yaklaşık 6 hafta sürdüğü belirtilse de bu durum kişiden kişiye farklılık gösterebileceği için doktorunuza danışmak en doğrusu olacaktır.

Doğum sonrası mutlu cinsel yaşam için 5 öneri

Doktorunuz size, "Cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz." dedikten sonra yaşayacağınız ilk deneyim sizi zorlayabilir. Örneğin, orgazma ulaşmak eskisi kadar kolay olmayabilir. Endişelenmeyin, bu durumu her kadın yaşar. Önemli olan neler yapmanız gerektiğini bilmeniz.

Doğumdan sonra mutlu cinsellik için 5 öneri:

1) Kayganlaştırıcı kullanın
Vajinal kuruluk
, özellikle emziren annelerde sık görülür. Bu durumun kurtarıcısı ise, kayganlaştırıcıdır. Sürtünmeyi engelleyerek daha çok zevk almanızı sağlar. Ancak doğumdan sonra vajina çok hassas olduğu için sıradan kremler ve yağların kullanılmaması çok önemlidir. Aksi durum, enfeksiyona neden olabilir. Eczane ve marketlerde satılan lubrikan, ya da kayganlaştırıcı jel adı altındaki ürünleri kullanabilirsiniz. 

2) Masturbasyon yapın
Zaman zaman vücudunuzu haz ve orgazma elverişli hale getirmek için mastürbasyon gereklidir. Özellikle doğum sonrasında genital bölgenin hissiyatı ve hassaslık düzeyini algılamak için de etkili bir yöntem olarak kullanılabilir. 

3) Pozisyona dikkat edin
Özellikle doğum sonrasında yaşayacağınız ilk deneyimde farklı seks pozisyonları canınızın acımasına sebep olabilir. Kadınların üstte olduğu pozisyonlarda hız ve derinlik kontrolü de yine kadınlarda olacağı için daha acısız ve ağrısız bir seçenek olacaktır.

4) Bebeğinizi düşünmeyin
Zevkinize odaklanın ve bebeğinizle ilgili düşünceleri kafanızdan atın. Bu özellikle yeni anneler için biraz zor olabilir. Partnerinizle baş başa olabileceğiniz ve sadece birbirinize odaklanabileceğiniz zamanlar ayarlamaya gayret edin.

5) Kegel Egzersizleri yapın
Hamilelik süresince pelvik tabanında birçok değişim meydana gelir. Bu kasları güçlendirmek için ilk yol, pelvik kasları kasıp bırakarak egzersizler yapmaktır. Böylece cinsel hazzı ve seviyeyi ileri taşırsınız. Kegel kaslarınızı sıkıp bırakmak, çok sıkıştığınız zaman idrar kaçırmamak için kendinizi sıkmaya benzer. Bu sıkıştırma aslında vajinadan anüse doğru uzaman alandaki kasların sıkıştırılması olarak algılanabilir. 

İlgili yazılarımız:
Doğumdan sonra seks hayatı
Ailenize yeni bir üye katılması sizi seksten uzaklaştırmasın. Doğumdan sonra cinsel isteksizlik duygusunu aşmak sizin elinizde…
Doğum sonrasında cinsel isteksizlik, estetik kaygılar, genital ağrılar, vajnismus gibi sorunlar yaşanabiliyor. Ama tüm bunların tedavisi mümkün. Psikiyatri Uzmanı Dr. Özay Özdemir anlatıyor.

Sağlıklı cinsel yaşam 
Pozitif düşünmek, eşinizle sorunları paylaşmak ve sağlığa dikkat etmek cinsel hayatı olumlu etkiliyor.

Çocuktan sonra evlilik ilişkisi
Aranıza bebeğiniz de katıldıktan sonra evlilik ilişkinizin zedelenmemesi için neler yapılmalı?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER