Atmosferi oluşturun
Masajın daha da etkili olması için en az yapılan masaj kadar önemli olan şey ortamdır. İdeal bir masaj ortamı nasıl yaratılır diye merak ediyorsanız… Öncelikle ışıkların kısık veya kapalı olması gerekir. Odanın belli yerlerine koyacağınız mumlar yeterli olan loş aydınlatmayı sağlayacaktır. Atmosfere uygun yumuşak bir müzik cd’sini de koyduktan sonra geriye yağlarınızı hazırlamak kalıyor.
Masajın ‘olmazsa olmaz’ı yağlar
Yağlar masajın en önemli parçasıdır. Masaj yağları vücut kremlerine nazaran ciltte daha fazla kalıcılık ve cilt üzerinde daha kolay bir akışkanlık için tasarlanmıştır. Bu konuda sizlere aromaterapi masaj yağlarını tavsiye ederiz. Örneğin The Body Shop’ın Aromaterapi serisi kasları gevşetmek, gerginliği azaltmak gibi özelliklere sahip masaj yağlarından oluşuyor. Mutlaka siz de buradan partnerinize uygun masaj yağını bulabilirsiniz.
İletişim kurun
Masaj yaparken tamamen sessizlik daha iyi olur gibi düşünülebilir, ama uzmanlar arada bir sözlü iletişim kurmanın aranızdaki bağı daha da kuvvetlendireceğini söylüyor. Tabi bu sürekli konuşun ve ona gününüzün nasıl geçtiğin anlatın anlamın gelmiyor! Arada bir, çok yumuşak bir ses tonuyla “İyi geliyor mu?”, “Şu an yaptığım baskı iyi mi?” gibi sorular sorun.
Hareketler hep yavaş
Dinlendirici ve rahatlatıcı bir masaj için hareketlerinizin hep yumuşak olması gerekir. Masajın kalbe doğru bir yönde yapılması kan dolaşımını hızlandıracağından daha sağlıklı olacaktır.
Yatağın konforu
Beyaz bir nevresim her zaman ferah ve dinlendirici bir ortam yaratacaktır. Ayrıca yatağın yumuşak olması da önemlidir. Bu ortamı hazırladıktan sonra maksimum konfor için, partneriniz yatağa yattığında başının, dizlerinin ve ayak bileklerinin altına küçük, yumuşak yastıklar koymayı unutmayın!
Masajın aşamaları
Biraz da teknik bilgi verelim! Masajın açılışı her zaman ‘sıvazlama’ hareketleriyle olur. Burada uzun hareketler söz konusudur ve ellerin tamamı temas halindedir. Beden ısınmaya başlar ve ikinci aşama olan ‘yoğurma’ya geçilir. Burada kasları yumuşatmak amaçlanır ve masajın temelini oluşturur. Üçüncü aşama ise kasların arasında biriken toksinleri atmak ve kanın dolaşımını hızlandırmak için uygulanan aşama yani ‘darbeleme’dir. Son aşama olan ‘titreşim’ ise kasları dinlendirmek ve yumuşatmak için yapılır. Masaj bu şekilde tamamlanır.