07.11.2017

Prezervatif nasıl takılır?

Doğum kontrol yöntemi olan, kondom kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler Pudra.com'da.

Prezervatif, erkek cinsel organından atılan meninin kadın genital organı olan vajinaya dökülmesini engelleyen bir kılıftır. Ulaşılabilirlik açısından en kolay yöntem olan prezervatif %95 oranında koruma sağlar. Tek kullanımlık olduğu için ilişkiden sonra bir daha kullanılmaz.

Prezervatif nasıl takılır?

Nasıl takılır?
 
  • Öncelikle prezervatifi ambalajından çıkarırken çok dikkat etmelisiniz. Prezervatife zarar gelirse, cinsel ilişki sırasında meni vajinanın içerisine kaçabilir.
 
  • Prezervatif açıldıktan sonra gevşek değil, erekte penise takılmalıdır.
 
  • Prezervatif takılırken başparmak ve işaret parmağı ile prezervatifin ucunda yer alan rezervuarın içindeki hava minik bir baskı ile boşaltılmalıdır. Bu hava ezilerek boşaltılmadığı zaman yırtılma riski daha yüksek olabilir.
     
  • Prezervatif, penisi olabildiğince kaplamalıdır. Yalnızca ucunda olmamalıdır.
 
  • Prezervatif takılmadan penis ve vajinanın temas etmemesi gereklidir. Penisin boşalma öncesinde vajinaya temas etmesi durumunda dahi sperm hücreleri mevcut olabilir ve gebelik riski meydana gelebilir.
 
  • Kondomun kayması sebebiyle içindeki sperm hücrelerinin dışarı çıkmaması adına penisin ereksiyonunu kaybetmeden önce, prezervatif parmaklarla tutularak penis vajinadan dışarı çekilmelidir.
 
  • Tek kullanımlıktır. Yıkanıp tekrar kullanılmaz.
 
  • Soğuk ortamda muhafaza edilmeli. Sıcak ortamda kalan prezervatifler bozulabilir.
 
  • Penis boyuna uygun ürünler kullanmak önemlidir.

Uyarı: Lateks alerjisi olan kişiler kesinlikle prezervatif kullanmamalıdır. Kullanması durumunda alerjik reaksiyonlar görülebilir.
 
kondom
İligili yazılarımız:

Cinsellikte geri çekme yöntemi
Cinsel ilişkide doğum kontrol yöntemi olarak kullanılan "geri çekme" kesin bir çözüm değildir. Bu yöntem hakkında bilmeniz gerekenler Pudra.com'da.

Sekste "bana bir şey olmaz" gerçeği
Cinsel hastalıklardan korunmanın en önemli yollarından biri olan prezervatif kullanım oranı Avrupa'da yüzde 70'lerdeyken Türkiye'de yüzde 12'lerde. İşte, prezervatif kullanımıyla ilgili diğer çarpıcı gerçekler...

Seksle ilgili 6 şaşırtıcı gerçek Cinselliğe dair yanıtını bulamadığınız sorunuz kalmasın! Orgazma nasıl ulaşılacağından aynı anda orgazm olmanın yoluna kadar, sekse dair pek çok ilginç sorunun yanıtını Pudra.com’un bu yazısında bulacaksınız.

Korunmasız cinsel ilişkinin sonu
Prezervatif kullanmadan ilişkiye girmek, çok partnerli olmak veya çok partnerli biriyle cinsel paylaşımda bulunmak... Bütün bunların sonunun nereye varabileceğini biliyor musunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER