Tanışma dönemi
İlk intiba oldukça önemlidir. Dolayısıyla ilk buluşmada sakin ve nazik olmanız iyi olacaktır. Onu ne kadar mükemmel olduğunuz konusunda ikna etme çabalarınız yanlış olacaktır. Konuşmak için kendisini rahat hissedeceği konuları seçmeye özen gösterin. Mesela kendi ailenizden ona bahsetmeniz hoşuna gidecektir. Unutmamanız gereken bir diğer mesele de asla oğluyla aranızdaki ilişkinin özel detaylarından ona bahsetmemeniz; özellikle yaşadığınız bir problemi…
Gelişme dönemi
Kayınvalidenizle ilişkinizin geliştiği dönemlerde onun söylediği şeylere kızmamaya, bozulmamaya dikkat edin. Bir de onun söylemeye çalıştıklarının ne anlama geldiğini düşünün. Fakat onun sizin evliliğinizin özel kısmıyla ilgili veya eşinizin eski ilişkileriyle ilgili söylemleri gibi konular elbet sizi çok rahatsız edecektir. Böyle bir durumda yapmanız gereken ise, bu konuşmaları asla aşağılayıcı bir şey olarak görmemektir. Onun da size alışma döneminde olduğunu kendinize hatırlatın.
Kaynaşma dönemi
Onun sizi en rahatsız eden şeyi hayatınıza karışması mı? O zaman buna izin vermeyin. Nasıl mı? Onun size karışmasından önce siz kayınvalidenizden tavsiyeler almak üzere ona danışın. Ayrıca ondan tavsiye almanız çok zarif bir davranış da olacaktır. Hem siz kendinizi iyi hissedeceksiniz, hem de o mutlu olacaktır. İyi önerilerde bulunduğunu düşündüğünüzde ona bu fikrin çok iyi olduğunu mutlaka söyleyin. Size uygun olmayan tavsiyelerini ise sadece dinleyin, uygulamak zorunda olmadığınızı unutmayın.
Anlaşma dönemi
Onunla hayat boyu arkadaşlık ilişkisi kurmayı deneyin. Unutmayın, onun size tepkileri sizin için ne kadar korkutucuysa, siz de onun için o kadar korkutucusunuzdur. Oğlunu mutsuz edebilir misiniz korkusunu, elinde olmaksızın içinde barındırıyordur. Aranızdaki arkadaşlık adına bir adım atılacaksa, bu adımı atan ilk kişi siz olun. Unutmayın; kayınvalidenizin sevdiğiniz adama genetik, duygusal, psikolojik katkısı, emeği ne kadar çok!