@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.
12.12.2012
İlişki terapisi ne zaman işe yarar?
İlişkide hangi aşamada terapiye ihtiyaç duyulur? Terapi hangi aşamada, ne işe yarar? Eşlerden biri terapiye gitmek istemiyorsa ne yapılmalı? Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti Fadime Yaslan Pudra.com’a açıklıyor.
5/6
Eşlerden biri terapiye gitmek istemiyorsa sadece bir eşe terapi uygulanmasıyla sorun hallolabilir mi?
Eşlerden birisi terapiye gelmek istemiyor ya da bir yarar sağlayacağına inanmıyor olabilir. Bu durumda çiftlerden birisi terapiye başlayabilir. Aile/çift terapisti, değişik terapi tekniklerini deneyerek diğer çiftin de terapiye katılmasını sağlayabilir. Çiftlerden sadece birisinin terapiye gelmesi çiftlerden ikisinin de katılmasından daha zor ve uzun bir süreç olabilir. Buna rağmen denenmesi en azından terapiye gelen kişinin daha sağlıklı ve işlevsel çözümler denemesine, güçlenmesine daha kısa sürede karar vermesine katkıda bulunabilir.
Çiftlerden sadece birisinin aile/çift terapistiyle terapiyi sürdürmesi çift ve ilişki sorunlarında daha etkili olur.
İlişkide sorunların kronikleşip krize dönüşmeden çiftlerin terapiye gitmesi ya da çift ilişkisi konusunda eğitimlere katılmaları, etkili iletişim, çatışma yönetimi ve çatışma çözme teknikleri gibi eğitim gruplarına katılmaları, yaşanacak sorunları ilişkiyi güçlendirme fırsatına dönüştürmelerine katkıda bulunabilir.