@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.07.2014

Ağustos 2014'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Bu ay yazın en belirgin olayları ortaya çıkacak, otorite figürleriyle ilgili konular gündemde olacak. Astroloji uzmanı Asude Argun Ağustos ayının önemli gök olaylarını ve tarihlerini Pudra.com okurları için yazdı.

Ağustos ayının öne çıkan gökyüzü hareketleri

Ağustos 2014'ün astrolojik olarak önemli tarihleri

Ağustos ayında, yazın en net olayları ortaya çıkacak. Güneş, Aslan burcunda ilerlediğinden otorite figürleri, yöneticiler, devlet büyükleri hakkında gelişmeler gündemde. Cumhurbaşkanlığı seçiminin bu aya ve hem de Dolunay’a denk gelmesi şaşırtıcı değil doğrusu…

26 Temmuz’dan itibaren cesur Mars’ın, Akrep burcuna girmesiyle ülkemizde ve bölgemizde atmosfer ısındı. Terazi burcunun diplomatik özelliklerini bir yana bırakan Mars, istemesek de savaşçı özelliklerini sergiliyor. Ayın sonunda, zorlu Satürn’le birleşmesine dikkat etmek gerekiyor. Sınırları korumak ya da bazı sorumluluklar daha agresif olmaya sebep olabilir.

Ağustos’ta daha kararlı, sağlam adımlar atmak gerekecek. Aralık ayından beri sürüncemede kalan pek çok konu netleşecek. Gerekirse bazı zorluklara katlanmak gerekebilir. Kendinizi göstermek için hazırlıklı olmalısınız. Jüpiter’in egosantrik Aslan burcunda olduğunu da unutmamalısınız. Abartıdan uzak durmalı, kibirden sakınmalısınız.

Her zamanki gibi, gökyüzündeki Yeniay’ın tarihi önemli. Şeker Bayramı’nda Yeniay doğmuş, takvimden bağımsız bir süreç başlamıştı. Etkisi 25 Ağustos’a kadar sürecek. En yüksek etkiyi Dolunay sırasında yani 10 Ağustos’a yakın göreceğiz.

Tabii ki kişisel haritalarınızın potansiyeline göre gezegenler her birinize farklı etki bırakacak. Bu ay en net etkiyi sabit burçlar, yani Aslan’lar, Kova’lar, Akrep’ler, Boğa’lar yaşayacak. Yükselen burcunuz bu burçlardansa daha fazla etkilenebilirsiniz. Doğum haritanızda yani horoskobunuzda bu burçta gezegenler varsa yine bariz etkiler alabilirsiniz. Önemli olan etkiyi azaltmak değil, etkili kullanmak. Astroloji zamanı kullanma sanatı, siz de onun özgür sanatçısısınız. Tuvali, renkleri değiştiremezsiniz, ama yaratıcılığınızı sonuna kadar kullanabilirsiniz. Yeter ki ezbere davranmayın, astroloji penceresinden bakıp zamanı fark edin…

Ağustos ayının önemli tarihleri

1 Ağustos: İletişim gezegeni Merkür, 15 Ağustos’a kadar yaratıcı Aslan burcunda olacak. Yaratıcı işler yapmak isteyebilirsiniz. Ancak Merkür 17 Ağustos’a kadar, Güneş’e çok yakın olduğu için yanmaya devam edecek. Önünüzdeki gerçeklerden çok büyük düşünmenin zararını görebilirsiniz. Özellikle imza attığınız anlaşmalara dikkat etmelisiniz. Merkür’ün Güneş’in kalbinden geçip, asalet kazandığı zamanları kaçırmamalısınız. 8 Ağustos Cuma 13:09 ile 9 Ağustos Cumartesi 01:34 arasında bu tehlikeden uzak durmalısınız. Önemli görüşmeler, imzalar, toplantılardan yana en şanslı olacağınız zamanları akıllıca kullanmalısınız.

Aynı gün, etkisi haftaya yayılacak, başka astroloji bağlantıları daha ön planda olacak. Aşk gezegeni Venüs, çarpıcı Uranüs’le kare ve ciddi Satürn’le üçgen açı yapacak. Venüs, Yengeç burcunda olduğu için şanslısınız. Aşk arayanlar bugünlere dikkat! Birden bire ortaya çıkan enerjiyle ayaklarınız yerden kesilebilir. İmdadınıza Satürn’ün ciddiyeti koşacak. Uzun ve kalıcı bir ilişkiye adım atabilirsiniz.

2 Ağustos: Konu ilişkiden başka eksene kayınca dikkatli olmak gerekiyor. Savaçşı Mars ile kare açı yapan, bereketli Jüpiter olayları büyütebilir. Özellikle kişisel konularda egosantrik davranabilirsiniz. Sonuna kadar inat etmek isteyebilirsiniz. Gereksiz savaşlar içine girmemeli, maneviyatı ihmal etmemelisiniz.

4 Ağustos: Dolunay’ın nasıl geçeceğinin ilk habercisi İlkdördün, bugünlerde gerçekleşiyor. Eleştirilere açık olmalı, olayların nereye gideceğini bugünlerden kestirmelisiniz.

7 Ağustos: Bu ay savaşçı Mars iş başında… Aralık ayından beri debelendiği Terazi burcundan çıkışını adeta kutluyor. Ancak bu durum, agresifliği, öfke ve şiddeti doğuruyor. Bugün kızgın Mars’la, hayalci Neptün üçgen açı yapacak. Olayların etkisi yumuşayabilir, ancak savaştıklarınız kendi yanılgılarınız da olabilir. Don Kişot misali yeldeğirmenlerinin karşısına çıkmamalısınız.

8 Ağustos: Cuma 13:09 ile Cumartesi 01:34 arasında Güneş’le tam kavuşup, kalbinden geçen Merkür yazışma, anlaşma ya da iletişimde özel bir şans verecek, unutmayın…

9 Ağustos: Dolunay’ın etkisinin başladığı bugün, Güneş hem sıra dışı Uranüs’le üçgen, hem de zorlayıcı Satürn’le kare açı yapıyor. Özellikle otorite figürleriyle ilgili önemli gelişmeler olabilir. Birden bire ortaya çıkan olaylar ve sert gerçekler arasında zorlanabilirsiniz. Akıl karışıklığı, güç savaşları içinde kalıp yorulabilirsiniz. Sakinliğini koruyan, şansı yakayacak…

10 Ağustos: Dolunay tüm netliğiyle olayları büyütecek. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimin bugüne denk gelmesi ülkemiz için ne kadar önemli bir kavşaktan geçtiğimizin işaretcisi… Şimdiden hayırlısı olsun.

15 Ağustos: Gözü pek Mars ile yenilmez Plüton arasında oluşan destekleyici altmışlık açı, güç savaşlarının ortaya çıkacağını haber veriyor. Kararlı olmanız sayesinde daha net adımlar atabilir, dönüşüm gücünü daha etkin kullanabilirsiniz. Önemli değişiklikler bugünlere denk gelebilir.

17 Ağustos: Yaşanacak Sondördün'ün ardından olaylar yerine oturmaya başlayacak. Son değişiklikler, önemli ayarlamalar bugünlerde ortaya çıkabilir. Ay kapanmakta olduğu için bitmesini istediğiniz işleri, bugünden sonra daha rahat yapabilirsiniz.

18 Ağustos: Aşk gezegeni Venüs ile kavuşum yapan şanslı Jüpiter, ayın en güzel gününü gösteriyor. İlişkinizi de doruk noktasına gelebilirsiniz. Kendinizi hoş, güzel ve şanslı hissedeceksiniz. Gelen fırsatları değerlendirmeli, ilişkinize yatırım yapmalısınız.

23 Ağustos: Ayın sonu gelirken Güneş burç değiştirip, titiz Başak’a geçecek. Aslan’ın kendinden emin tavrı değişip, yerine detaylı işlere yönelen bir ruh hali ortaya çıkacak. Tabii ki doğum haritanızın kişisel etkisine göre, başka olaylar da gündeme gelmeye başlayacak.

25 Ağustos: Ayın sonuna yaklaşırken gökyüzü takviminde Yeniay bugün başlıyor. Başak burcunun ilk derecelerinde doğan Ay, çalışma zamanı geldiğini gösteriyor. Daha iyi analiz yapabilir, detaylara kolay odaklanabilirsiniz. Ancak bu doğan Yeniay’la birlikte, iki zorlayıcı gezegen olan Mars ve Satürn de birleşim halinde olacak. Yeniay’daki bu birleşim Eylül sonuna kadar devam edecek. Sıralamak bile insanı düşündürüyor ama, sınırlar, savaş, terör, kanunlar, sorumluluklar gibi konulara daha çok önem vermek gerekiyor. Ülkemizin ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Sakinliği korumak, ama pasif kalmamak gerekiyor.

26 Ağustos: Bu kez aşk gezegeni Venüs, ciddi Satürn ve savaşçı Mars’la kare, sıra dışı Uranüs’le üçgen açı yapacak. İkili ilişkileri ciddiye alma zamanı gelmiş olabilir. İlişkiyi bir zemine oturtmak isterken, ortaya çıkacak sorunlara da çözüm bulmak gerekecek. Aynı zamanda bazı toplumsal olaylar da gündeme gelebilir.

29 Ağustos: Ayın son günlerinde Güneş ile karşıt yapan hayalci Neptün’e dikkat etmek gerekiyor. Eğer güzel bir aşka yelken açmak istiyorsanız bugünlerde şanslı olacaksınız. Ancak gözünüzü kapatıp daldığınız hayallerde, yanılma payını da düşünmelisiniz. Birçok olayın ardından Ağustos’ta ne zamandır etkili olan, belirsizlikten kurtulacağa benziyoruz. Bazen konular ağırlaşsa da eylemler, hareket ve netlik artacak.

Ayrıca Ağustos 2014 aylık burç yorumlarını okumak için tıklayın!

Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER