› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.01.2011

Gül İrepoğlu söyleşisi Pera Palace'ta!

Pera Palace Hotel, İstanbul ile kucaklaşmak üzere başlattığı Pera Palace Hotel Perşembe Buluşmaları'nın Ocak ayı konuğu Gül İrepoğlu.

“Perşembe Buluşmaları”nın Ocak ayı konuğu Gül İrepoğlu

Gül İrepoğlu söyleşisi Pera Palace'ta!

Pera Palace Hotel, Doğan Kitap işbirliği ile yaptığı kültür-sanat buluşmalarının dördüncüsünü sanat tarihçisi ve yazar Gül İrepoğlu ile gerçekleştirecek. Yazar, okurları ve sevenleriyle efsanevi Orient Bar’da sohbet edecek.

“İstanbul’un İncisi” Pera Palace Hotel, ait olduğu kent ile kucaklaşmak üzere başlattığı “Pera Palace Hotel Perşembe Buluşmaları” etkinliğinde, yazarları, fikir önderlerini çeşitli sohbet toplantıları, okumalar ve panellerde İstanbullularla buluşturuyor.

Bir kültürel miras niteliğinde olan Pera Palace Hotel, kültür-sanat buluşmalarının dördüncüsünü bu ay sanat tarihçisi ve yazar Gül İrepoğlu ile gerçekleştirecek. Ekim ayında Nedim Gürsel, kasım ayında Mario Levi, aralık ayında Aydın Boysan ile unutulmaz keyifli sohbetlere mekan olan Pera Palace Hotel; Gül İrepoğlu ile takipçilerini 20 Ocak Perşembe akşamı 17.00-19.00 saatleri arasında bir İstanbul sohbetinde biraraya getirecek.

Yazarın üçüncü romanı olan ‘Fiyonklu İstanbul Dürbünü’ zemininde gerçekleşecek sohbet esnasında, yazarın uzmanlık alanı olan sanat tarihi, kültürler arası sanat ilişkileri gibi konulara da değinilecek.

Gül İrepoğlu ile tarihi bir atmosferde sohbet etmek isteyen edebiyatseverler, (212) 377 40 50 numaralı telefondan yer ayırtarak bu ücretsiz etkinliğe katılabilirler.

‘Perşembe Buluşmaları’nın detayları, otelin www.perapalace.com adresli web sitesindeki “İstanbul’u Keşfedin- Etkinlikler” bölümünden takip edilebilir.



Perşembe Buluşmaları: Gül İrepoğlu
Pera Palace Hotel
20 Ocak Perşembe 17.00-19.00
Rezervasyon: (212) 377 40 50

Pera Palace Hotel
Meşrutiyet Caddesi No:52
Tepebaşı Beyoğlu İstanbul







Yazar hakkında...
İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Estetik ve Sanat Tarihi Kürsüsü'nde asistan ve doktora öğrencisi olarak akademik kariyerine başladı. 1984'te doktorasını bitirdi. 1991'de Sanat Tarihi doçenti, 1997’de Sanat Tarihi profesörü unvanını aldı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Genel Sanat Tarihi Anabilim Dalı'nda 26 yıl hizmetten sonra üniversiteden emekli oldu.

18 – 20’nci yüzyıllarda resim sanatı, doğu ile batının sanatsal ilişkileri ve ayrıca mücevher tarihi alanlarında çalışmaktadır. Bu konularda bilimsel kitapları ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 2005-06 sezonunda TRT 2 TV kanalında haftada bir yayınlanan ‘Şehir-Mekân’ ve 2006-07 sezonunda ‘Sanat-Mekân’ programlarını hazırlayıp sunmuştur.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu üyesidir ve bu kurumda Kültürel Miras İhtisas Komitesi'nin başkanı ve yürütücüsüdür. TAÇ Vakfı’nın (Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mütevelli Heyet Başkanıdır. 2003 yılında yazdığı Lale Devri'ni anlatan ‘Gölgemi Bıraktım Lale Bahçelerinde’ romanından sonra 2007 yılında yayımlanan ikinci romanı ‘Cariye’ 18. yüzyılda Osmanlı Sarayı hareminde geçmektedir. Roman çalışmalarını sürdürmekte, yurt içinde ve dışında konferanslar vermektedir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER