"Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var!" kitabı, diyabet hastalarından gelen yoğun talebe yanıt vermek için yazıldı. Prof. Canan Karatay her zamanki anlaşılır üslubuyla obezite ve diyabet hastalığının nasıl geliştiğini ve nasıl düzeltilip önlenebileceğini anlatıyor. Her tür şekerin vücuda nasıl zarar verdiğini gözler önüne seriyor. İnsülin direncinden, hipoglisemi ataklarından ve insülin takviyesinden kurtulmanın şifrelerini veriyor.
"Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var!" kitabındaki 20 basit adımı uygulayanlar sadece fazla kilolardan değil, diyabetten, kalp-damar hastalıklarından ve insülin yüksekliğine bağlı birçok metabolik hastalıktan kurtulabilecek. Bilindiği gibi kanda şeker ve insülin yüksekliği ile birlikte ortaya çıkan şişmanlık, obezite, karaciğer yağlanması, diyabet, hipertansiyon, kalp krizi, felç, inme, kronik artritler, kronik bel ağrıları, kanser çeşitleri gibi hastalıkların komplikasyonları sonucu meydana gelen sakatlıklar ve önlenebilir erken ölümler, günümüzde hem aileleri perişan ediyor hem de tüm dünya ülkelerinin sağlık ekonomisinde kocaman bir kara delik açıyor. Oysa artık bu hastalıklarının ‘önlenebilir” olduğu, tedavilerinin daha kolaylaşabildiği bilimsel olarak gösterildi. Başta beslenmenin düzeltilmesi ve hareketin artırılmasıyla bu hastalıklar gerileyebiliyor, düzelebiliyor ve önlenebiliyor.
Canan Karatay'ın yeni kitabı, Türkiye’deki 20 milyon fazla kilolu, 20 milyon obez ve 10 milyon diyabetliye "sağlıklı ve mutlu bir hayata tekrar merhaba" dedirtecek tavsiyeler içeriyor.
Kitabın bölümleri
1. ŞİŞMANLIĞI HAFİFE ALMA!
2. KOLESTEROLÜN SUÇSUZ OLDUĞUNU ARTIK GÖR, ESAS SUÇLUYU BUL!
3. ‘YAĞLARI AZALT’ YALANINA İNANMA!
4. KOLESTEROLDEN DEĞİL, DAMARLARINI TIKAYAN ŞEKERDEN KORK!
5. FELÇ OLMAK İSTEMİYORSAN, ONU ‘TATLI TATLI’ DAVET ETME!
6. KAN ŞEKERİ VE İNSÜLİN DEĞERLERİNİ SIKI TAKİP ET!
7. İNSÜLİN DİRENCİNE GEÇİT VERME!
8. DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSLİ YİYECEKLERİ TERCİH ET!
9. İNSÜLİN HORMONUNA FAZLA MESAİ YAPTIRMA!
10. ŞEKERİN NASIL ZARAR VERDİĞİNİ İYİ ANLA!
11. KALBİNİ KRİZE SOKMA!
12. AŞIRI MİKTARDA MEYVE TÜKETME!
13. DOĞAL DİYE BALA VE PEKMEZE SALDIRMA!
14. YAPAY TATLANDIRICI TUZAĞINA DÜŞME!
15. SIK SIK YEMEK YEME!
16. LEPTİNLE TANIŞ, ONA YARDIM ET!
17. METABOLİZMANDAKİ BOZUKLUKLARI DÜZELT!
18. AÇIK HAVADA YÜRÜYÜŞ YAP!
19. BUNLARI MUTFAĞINA SOKMA!
20. KARATAY DİYETİ’YLE SAĞLIKLI VE DİNÇ YAŞA
21. FİNAL: DİYABET HASTALARININ YAPMASI GEREKENLERİN ÖZETİ
Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay kimdir?
1943 yılında Elazığ’da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi’nden, 1967 yılında da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde baş asistan olarak çalıştı. Bu sırada Türkiye’de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. Koroner Yoğun Bakım’da ‘Vena Subklavya Ponksiyon’ tekniğini yerleştirdi.
1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi’nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christiaan Barnard’ın ekibinde çalışarak, doçentlik tezini kalp nakli yapılmış olan hastalar üzerinde gerçekleştirdi ve 1979 yılında doçent oldu.
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde, Cape Town’da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) ‘femoral arter’ yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi. 1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science’ta kalp hastalıkları alanında araştırmalar yaptı.
1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul’daki birçok özel hastanede, ‘koroner yoğun bakım’ ve ‘koroner anjiyografi laboratuvarları’nı kurdu.
1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.
2006-2010 yılları arasında Türkiye’deki ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi’nde rektörlük yaptı. Halen Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü olarak çalışmaktadır.
Kolesterole Kuşkuyla Bakanların Uluslararası Ağı (The International Network Of Cholesterol Skeptics - THINCS) ve Uluslararası D Vitamini Konseyi üyesidir. Bu oluşumlardaki diğer üyeler ile sürekli bilgi alışverişinde bulunmakta ve tartışmalara aktif olarak katılmaktadır.
Profesör Karatay’ın British Heart Journal, Cardiovascular Research, American Journal of Emergency Medicine, Europace, British Journal of Nutrition ve Türk Kardiyoloji Derneği Arşivi gibi yerli ve yabancı birçok bilimsel dergide çalışmaları yayınlanmıştır.
Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var!
Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay
Hayykitap
Fiyatı: 12 TL