1. Beş Çember Kitabı / Miyamoto Musashi
"İnsanlar tarafından aldatılamaz hale geldiğinde, stratejinin bilgeliğine erişmiş olacaksın.''
Eğer strateji konusunda kendinizi eğitirseniz, kazanmak için pek çok fırsatınız olacaktır. Musashi Japonlarca Kensai ya da "kılıç piri" kabul edilir. Her ne kadar Musashi'nin yaşamın gerçeklerini keskin bir dille anlatması acımasızlık gibi değerlendirilse de, madalyonun diğer tarafı çevrildiğinde gerçek ve yalın bir idealin peşinde olduğu görülür.
Zihni, ''Kazanma'' duygusuyla yeterince meşgul kişiler odaklanmış ruha sahip demektir!
Peki siz odaklanmış bir zihne sahip olmak ister misiniz?
En iyi şekilde savaşmak, ucunda ölüm olma ihtimalini kabul etmek ve kurallara dair net bir anlayış geliştirmek bu kitabın özü. Samuray Miyamoto Musashi’nin ''Strateji Rehberi'' Japonya'da üst düzey yöneticilerin ve stratejiyle ilgilenenlerin başucu kitabı.
2. İktidar-Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası / Robert Greene
''Dünya sinsilikle ilerleyen büyük bir oyun alanıysa ve bizler de onun içine sıkışmışsak, oyunun dışına çıkmaya çalışmanın hiçbir faydası bulunmamaktadır. Bu sizi ancak güçsüz kılar, güçsüzlük ise zavallılığa yol açar. Kaçınılmaz olana karşı çabalamak, tartışmak, söylenmek ve suçlu hissetmek yerine, güç elde etmeye çalışmak ve güce sahip olmakta mükemmelleşmek çok daha iyidir.''
Temelde herkesin elde etmek istediği TEK şey ''İKTİDAR''dır. Yasalara ne kadar uyarsanız o kadar acımasız olabilirsiniz. 48 yasa zihninize tutulan yansıma, aldatmaca için mükemmel bir araçtır.
Güç kavramını ve güce sahip olmayı büyük bir ustalıkla anlatan Robert Greene muazzam bir vizyon katacak sizlere. Tarihin unutulmaz hikayeleri ile kanıtlanmış 48 yasa, sizi zaman sanatında uzmanlaştırarak daha büyük, daha renkli, daha esrarengiz görünüme ve gücün doruklarına tırmandıracak.
3. İnsanı Tanıma Sanatı / Alfred Adler
"Akıl, mantık, etik ve estetik gibi kavramların ancak insanların toplu yaşamından kaynaklanabileceği, ayrıca bunların bireyler arasında uygarlığın yıkılıp gitmesini önleyecek bağları oluşturduğu sonucuna varmaktayız.''
Avusturyalı psikiyatr Alfred Adler'in ''İnsanı Tanıma Sanatı'' kitabında ruhsal gelişimin algılama, tasarımlama ve anımsama gücünü, duyma ve düşünme yetisini gözden geçirmiştir. En sonunda da karakter özellikleriyle duygu ve heyecanları ele almıştır. Adı geçen bütün ruhsal dışa vurumların birbiriyle ayrılmaz bir ilişki içinde bulunduğunu anlayabilirsiniz.
Adler, yaşamın (günümüzde pek göremediğimiz) derin anlamını realist bir kelime sanatçısı gibi özenle işleyerek ortaya koyuyor. "İnsanı Tanıma Sanatı" kitabını okuduktan sonra anlam veremediğiniz duyguların bile adını koymuş olacaksınız.