Sibel Köse (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b).
Nardis’in 9. sezonunun açılışı dinleyicilerimizin çok sevip hoşlandıkları bir üçlü ile başlıyor. Çok değişik projelerde birlikte olan sanatçılar bu kez trio olarak birlikte olacaklar. Standartlar, düzenlemeler Önder Focan ve Kağan Yıldız’ın elinden, Sibel Köse’nin sesinden bambaşka bir renge bürünecek.
Giriş: 30 TL
30 Ağustos 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Şenova Ülker & Önder Focan Duo
Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g).
Trompetçi Şenova Ülker ve gitarist Önder Focan’ın birliktelikleri uzun yıllar önce başladı. Çok değişik sahnelerde ikili olarak da bol bol çaldılar. Bir anlamda sanatçıların uzun yıllar öncesine dönecekleri müzikal bir birliktelik olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
31 Ağustos 2010 Salı (21:30-00:30)
Şenova Ülker & Önder Focan Duo
Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g).
Trompetçi Şenova Ülker ve gitarist Önder Focan’ın birliktelikleri uzun yıllar önce başladı. Çok değişik sahnelerde ikili olarak da bol bol çaldılar. Bir anlamda sanatçıların uzun yıllar öncesine dönecekleri müzikal bir birliktelik olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
01 Eylül 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Sibel Köse & Önder Focan Duo
Sibel Köse (vo), Önder Focan (g).
Nardis’te Ekim 2006’da ilk kez sahnelenen bu duo projesi sizlerden yoğun ilgi görmüştü. Yıllardır birlikte müzik yapan Sibel Köse ve Önder Focan “ikili” olarak sizlere standartlardan oluşan bir repertuarı Nardis'in sıcak atmosferinde sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
02 Eylül 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Burak Bedikyan & Matt Hall & Ferit Odman Trio
Burak Bedikyan (p), Matt Hall (b), Ferit Odman (d).
1978 İstanbul doğumlu olan Burak Bedikyan ailesinin teşvikiyle küçük yaşta hobi olarak başladığı müziğe, lise yıllarında profesyonel olarak devam etme kararı aldı. 1996 yılında Aydın Esen’in düzenlediği workshop’a katılarak bu yolda ilk adımını attı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İİBF’yi kazandı. Eğitimini sürdürdüğü yıllar boyunca kendini geliştirmeye devam etti ve 2002 yılımda Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümüne burslu olarak kabul edildi. Burada Can Kozlu, İmer Demirer ve Tuna Ötenel gibi değerli isimlerle çalışma imkanı buldu. Halen gerek kendi liderliğinde gerekse yerli yabancı önemli ustaların yanında klasik cazdan fusiona kadar çeşitlilik gösteren bir çok stilde aktif olarak performans göstermektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
03 Eylül 2010 Cuma (22:30-01:30)
Yahya Dai & Önder Focan Duo
Yahya Dai (s), Önder Focan (g).
Önder Focan ve Yahya Dai değişik gruplarla ve projelerde birlikte yer almış, Nardis’in sevilen soloistlerindendirler bildiğiniz gibi. Bu gece ikili olarak gitar ve saksofonlarıyla çok heyecan verici bir repertuarla üstün emprovizasyon yeteneklerini sergileyecekler.
Giriş: 30 TL
04 Eylül 2010 C.tesi (22:00-01:30)
Elif Çağlar “Curly Trio”
Elif Çağlar (vo), Cem Tuncer (g), Kerem Türkaydın (g).
The Curly Trio, Elif Çağlar-Muslu (vokal), Cem Tuncer (gitar) ve Kerem Türkaydın’dan (gitar) oluşan, senelerdir birlikte çalmanın verdiği rahatlığı sahneden izleyiciye ulaştırarak keyifli konserler veren bir grup.
Caz vokalisti Elif Çağlar-Muslu, New York’ta efsane caz vokalisti Sheila Jordan’ın öğrencisi olarak, The Aaron Copland School of Music’te yaptığı caz performansı master’ini ödülle bitirdi, NY’da sayısız konser verdikten sonra ( 55 Bar, Nublu…) İstanbul’a döndü. Cem Tuncer, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bitirdi, Ricky Ford, Önder Focan gibi isimlerle projelerde çaldı, Estonya’daki Uluslararası Genç Caz Gitaristi yarışmasında 1. oldu. Kerem Türkaydın, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bitirdikten sonra, bir çok caz projesinin yanı sıra popüler isimlerle de sahne aldı, yıllardır sürdürdüğü gitar öğretmenliği birikimiyle, ülkemizdeki ilk caz gitar metodunu yazdı.
The Curly Trio, yer yer swing, bop, balladlar, yer yer Portekizce bossa nova’larla dolu, caz standartları ve bestelerden oluşan repertuarlarını, yalın ve eğlenceli bir tavırla sunuyorlar.
Giriş: 30 TL
06 Eylül 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Önder Focan & Cem Tuncer Duo
Önder Focan (g), Cem Tuncer (g).
İki caz gitarın en önemli özelliği birbirlerine eşlik edebilmeleridir. Dolayısıyla caz gitaristleri birbirleri ile çalmaktan son derece keyif alırlar. Cem Tuncer ve Önder Focan 2 değişik jenerasyondan gelen caz gitaristleri olarak besteler ve standartlardan oluşan müziklerini dinleyicileri ile paylaşacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
07 Eylül 2010 Salı (21:30-00:30)
KED Trio
Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Piyanist Kürşad Deniz Galatasaray Lisesi Mezunu, Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu. 5 yaşından beri piyano çalıyor. Orta okulda blues çalmak için oluşturdukları grupla daha sonra caza yöneldiler. Caner Kaptan'ın da yer aldığı Galatasaray Lisesi orkestrası ile KASDAV müzik yarışmasında 2002 yorum dalı 1.liği, en iyi orkestra 1.liği, beste 3.lüğü var. 2003'ten beri kulüplerde çalıyor. Bu gece ufak düzenlemelerle standartlardan oluşan bir repertuar sunacaklar. Tüm enstrümanların eşit olarak yer aldığı bir müzik ile sizlere keyifli bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
08 Eylül 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
İpek Dinç Group
İpek Dinç (vo), Kürşad Deniz (p), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
İÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu İpek Dinç 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışmasına katıldı. Festival kapsamında konser verdi. Geçen yıl Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivalindeki yarışmada 3. oldu. Pekçok festivalde şarkı söyledi, önümüzdeki günlerde Latviya “Young Jazz Voices” etkinliğine de davet alan başarılı sanatçımız bu gece sevilen caz standartlarının yanısıra latin ve R&B parçalara da yer verecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
09 Eylül 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Standard A La Turc
Önder Focan (g), Şenova Ülker (tp), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Önder Focan’ın çok ilgi gören projelerinden biri olan bu proje onun caz standartlarına yaklaşımını baz alan çalışmasıdır. Sanatçıya göre “bugün için evrensel bir müzik olan caz, ana besin kaynaklarından biri olan popüler şarkıları sadece Amerikan kaynağından almak durumunda değildir. Dünyanın diğer ülkelerindeki caz müzisyenlerinin kendi çevrelerindeki popüler şarkıları kendi müzikal anlayışlarıyla, yeni caz formatıyla yorumlamaları caz adına çok doğal bir olgu ise, dünyanın kendi yaşadığı bölgesindeki sevdiği, kaynağı ne olursa olsun (pop, halk müziği, Türk sanat müziği gibi) popüler parçaları cazcı gibi yorumlamaktır”. Bu bağlamda hepimizin bildiği pek çok parçayı caz müzisyenlerinin yorumları dinlemek çok keyifli oluyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
10 Eylül 2010 Cuma (22:30-01:30)
Feyza Eren
Feyza Eren (vo), Kürşat Deniz (p), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Deniz Dündar (d).
Amerika'da doğup büyüyen, Basın-Yayın / Radyo-TV mezunu olan Feyza Eren, 8 yıl Klasik Batı Müziği keman eğitimi gördü, müzikallerde ve tiyatroda oynadı. Feyza, 13 yıldır İstanbul'da caz söylüyor. Türk ve uluslararası, çok değerli müzisyenlerle çalıştı, çeşitli mekanlarda konser verdi ve şarkı söyledi. Akbank, Ortaköy, Ankara, Afyon, Bodrum ve İzmir caz festivallerine katıldı. Yurtdışında, Ricky Ford orkestrasıyla Fransa'da bir caz festivaline katıldı ve aynı grupla Paris'te Lionel Hampton Jazz Kulübunde şarkı söyledi. 2000 yılında Emin Fındıkoğlu yönetiminde ülkemizin en iyi caz müzisyenlerinden oluşmuş bir grupla "I'm New" adlı ilk solo albümünü çıkaran Feyza, bu akşam Nardis'te rengarenk bir şarkılar demeti sunacak.
Giriş: 30 TL
11 Eylül 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Fundo Swings
Funda Sezer (vo), Baki Duyarlar (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Daha önce Fundolatino isimli projesiyle Nardis sahnesinde yer alan Funda Sezer yeni projesi Fundo Swings ile bu kez caz standartlarını yorumlayacak. Randy Esen ile caz vokal, Donovan Mixon ile armoni çalışan ve 2007'de Berklee School of Music Jazz Clinics'e katılan sanatçı 4.Nardis Genç Caz Vokal yarışmasında da dereceye girmişti. Çeşitli mekan ve organizasyonlarda caz ve latin caz söyleyen sanatçı ayrıca 19.Akbank Caz Festivali'ne de katıldı.
Giriş: 30 TL
13 Eylül 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Bilal Karaman Trio
Bilal Karaman (g), Kağan Yıldız (b), Monika Bulanda (d).
Geçtiğimiz aylarda kaydettiği ve henüz yayınlanmamış albümünden parçalar çalacağı bu konserde gitarist Bilal Karaman geleneksel caz kalıplarının dışına çıkarak kendi kompozisyonlarını ve Anadolu ezgilerini yorumlayacak. Müziğini belli kalıplara sokmaktansa özgün bir şekilde doğaçlayarak oluşturan gitariste bu konserinde basta Kağan Yıldız davulda Polonyalı Monika Bulanda eşlik edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
14 Eylül 2010 Salı (21:30-00:30)
Okay Temiz Trio
Nedim Nalbantoğlu (keman), Okay Temiz (perc), Tunç Çakır (perc)
1955'te profesyonel müzik yaşantısına başladı. Tophane Sanat Enstitüsü'nde eğitimini sürdürdü. 1959-67 yılları arasında dans müziği orkestralarında çeşitli programlar yaptı. 67'de Ulvi Temel orkestrası ile birlikte Avrupa'da dans lokallerinde çalıştı. İsveç'te trompetçi Maffy Falay ile tanıştı ve "Sevda" grubunu kurdular. Bir başka trompet ustası Don Cherry ile birlikte festivaller, konserler ve plaklar yaptı. 1974 yılında ilk kez kurduğu İsveç - Türk caz grubu Oriental Wind ile, batı kökenli enstrümanların yanı sıra Türk enstrümanlarını bir araya getirerek ilginç bir sentez yarattı. Temiz, 1990 yılına kadar İsveç'teki çalışmalarını sürdürdü. Avrupa, Hindistan ve Amerika turları, konserler, albüm çalışmaları yaptı, seminerler verdi. 1993 yılından sonra çalışmalarını Finlandiya'da sürdürdü. Pekçok Avrupa ve ABD, Küba şehirlerinde Türk ve dünya ritimlerini tanıtım programları, seminerler düzenledi. Ayrıca Kültür Bakanlığı Türk Müziği topluluğunda kadrolu sanatçısı olarak ülkemizin pekçok şehrinde konserler verdi. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Ülkemizin yetiştirdiği dünyada belki de en çok tanınan, uluslararası caz literaturunde yer alan davulcu ve perküsyoncumuz Okay Temiz bu gece kemancı Nedim Nalbantoğlu ve genç perküsyoncu Tunç Çakır ile Nardis’te.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
15 Eylül 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
3GitarİSTanbul
Önder Focan (g), Cem Tuncer (g), Murat Usanmaz (g).
Doğunun en batısı, batının en doğusu İstanbul'dan 3 gitarist, 3 müzikal bakış, 3 farklı anlayış yerelde birleşiyor.
İstanbullu 3 gitarist, medeniyetler beşiği Anadolu'dan dünyaya bir kültür köprüsü kuruyor. Yerelden evrensele, evrenselden yerele çok sesli, çok kültürlü bir gitar yolculuğu 3Gitarİstanbul projesiyle Türkiye'nin müziğini dünyaya taşıyorlar. Bu yeni proje ilk kez Nardis’te…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
16 Eylül 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Elif Çağlar Quartet
Elif Çağlar (vo), Serkan Özyılmaz (p, keyb), Ozan Musluoğlu (b), Onur Alatan (d).
New York'ta caz performans dalındaki yüksek lisans derecesini ödülle alan, efsanevi caz vokali Sheila Jordan'in öğrencisi olarak şehrin çeşitli kulüp ve festivallerinde konserler veren Elif Çağlar, doğaçlama konusunda usta müzisyenlerle birlikte kurduğu dörtlüsüyle Nardis'te.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
17 Eylül 2010 Cuma (22:30-01:30)
Meltem Ege Quartet
Meltem Ege (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Meltem Ege 1981 Syracuse New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’ne kabul edildi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne devam ederek Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve jazz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılınde Istanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda temsil etmek üzere seçildi. Jürinin oylarıyla yarışmanın birincisi, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Bu ödüllerle beraber bir de Litvanya’da düzenlenen Jazz Voices yarışmasında geçen ay birinci oldu. Kaunas Jazz Festivali’ne de davet aldı. Meltem Berklee’den aldığı yüklü bir yetenek bursu ve Ankara Caz Derneği’nden aldığı yardım bursuyla Berklee College of Music’de Jazz Vocal Performance bölümünü bu yıl birincilikle bitirdi. Bu gece Önder Focan ve grubu ile standartlar ve düzenlemeler ile sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL
18 Eylül 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece caz standartlarından oluşan keyifli bir repertuar ile birlikte sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL
20 Eylül 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Jef Giansily Trio
Jef Giansily (p), Matt Hall (b), Ferit Odman (d).
Jef Giansily, Parisli bir piyanist. Yerli müzisyenlerle beraber çaldığı İstanbul’a yerleşeli 5 sene oldu. Grup, Jef’in besteleri ve çağdaş caz repertuarından oluşan seçkileri çalacak. Bu gece ayrıca piyasaya geçtiğimiz günlerde çıkan yeni albümü Sketches’den de parçalara yer verecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
21 Eylül 2010 Salı (21:30-00:30)
Jehan Barbur
Jehan Barbur (vo), Evrim Tüzün (p), Berkant Çelen (g), Murat Çopur (b), Onur Başkurt (d).
Uyanma zamanı artık. Uzun bir gündüz sefası. Sakin, dingin anlar yolculuğu. İçimizi temizlemek, içimizi yenilemek için her şarkı, şarkıdaki her söz, kulaklara kendini hatırlatan unutulmuş her nota. Dinleme, dinlenme, kendini dinletebilme zamanı. Biraz reçel, biraz tuzlu peynir kardeşliği. Jehan Barbur’ün “Uyan” albümü saklı kaldığı yerden böyle anlatıyor kendini dinleyicisine. Bir çok dizi müziğine ve sinema filmi müziklerine sesiyle ve sözleriyle hayat veren Jehan Barbur’un yine kendi söz ve bestelerinden oluşturduğu “Uyan” çok uzaklardan, bir gezginin bohçasından düşüyor aramıza.
Lübnan, Beyrut doğumlu sanatçı Bilkent Üni. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Birçok projede farklı müzisyenlerle vokalist ve söz yazarı olarak çalıştı. Halen albüm grubu ve "Mellow Trip Trio" ile konserlerine devam ediyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
22 Eylül 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Istanbul – Pori Jazz Band
Wille Vannemaa (bs, as), Yahya Dai (ts), Burak Bedikyan (p), Jyrki Kangas (b), Tomi Salesvuo (d).
2010 İstanbul Kültür Başkenti projelerinin bir parçası olan “Sivil Toplum Diyaloğu-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hibe Programı” kapsamında yapılacak Finlandiya Türkiye ortak etkinliklerinden birisi olan caz külüpleri arası müzisyen değişimi. Finlandiya’dan değişik jenerasyon gelen 3 caz müzisyeni Türkiye’nin değerli müzisyenleri ile bir araya gelip sadece 3 gece için Nardis’te sahne alacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
23 Eylül 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Istanbul – Pori Jazz Band
Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Wille Vannemaa (bs, as), Burak Bedikyan (p), Jyrki Kangas (b), Tomi Salesvuo (d).
2010 İstanbul Kültür Başkenti projelerinin bir parçası olan “Sivil Toplum Diyaloğu-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hibe Programı” kapsamında yapılacak Finlandiya Türkiye ortak etkinliklerinden birisi olan caz külüpleri arası müzisyen değişimi. Finlandiya’dan değişik jenerasyon gelen 3 caz müzisyeni Türkiye’nin değerli müzisyenleri ile bir araya gelip sadece 3 gece için Nardis’te sahne alacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
24 Eylül 2010 Cuma (22:30-01:30)
Istanbul – Pori Jazz Band
Meltem Ege (vo), Wille Vannemaa (bs, as), Burak Bedikyan (p), Jyrki Kangas (b), Tomi Salesvuo (d).
2010 İstanbul Kültür Başkenti projelerinin bir parçası olan “Sivil Toplum Diyaloğu-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hibe Programı” kapsamında yapılacak Finlandiya Türkiye ortak etkinliklerinden birisi olan caz külüpleri arası müzisyen değişimi. Finlandiya’dan değişik jenerasyon gelen 3 caz müzisyeni Türkiye’nin değerli müzisyenleri ile bir araya gelip sadece 3 gece için Nardis’te sahne alacaklar.
Giriş: 30 TL
25 Eylül 2010 C.tesi (22:00-01:30)
Asaf Sirkis Group
Engin Recepoğulları (ts), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Asaf Sirkis (d).
1969 doğumlu davulcu Asaf Sirkis 1990 yılında profesyonel olarak müzik kariyerine başladı. Ülkesinde yerel müzikler çalarak hayatını kazanan sanatçı ilk albümü ‘One Step Close’u 1995’de kaydetti. 1998 yılında İsrail’den ayrılan Asaf Londra’ya yerleşti ve burada Filistin’li ud sanatçısı Adel Salameh ile ‘Nuzha’ isimli albümü kaydettiler. Bu albümde Asaf’ın Orta Doğu ritimleri ve müziği ile olan yakınlığını duymak mümkün. 2000 yılında Gilad Atzmon ile birlikte kurduğu The Orient House Ensemble ile yedi albüm kaydetti. Bu albümler: ‘Orient House’, ‘Nostalgico’, ‘Exile’, ‘Musik’, ‘Artie Fishel & the Promised Band’, ‘Refuge’, and 'In Loving Memory Of America'. ‘Exile’ isimli albümleri ile BBC’nin 2003 yılındaki caz ödüllerinde yılın albümü olarak ödül kazandılar, ve 2004 yılında ise en ‘En İyi Grup’ dalında aday gösterildiler. Asaf gruptan 2009 yılında ayrılana kadar Avrupa ve Birleşik Krallık’ta bir çok konser verdi. 2003 yılından sonra Inner Noise ile daha sıkı çalışan Asaf, bu grupla yeni bir müzik türü olan ‘Gothic Jazz’ı yaratmış oldu. 2005 ve 2007 yıllarında iki albüm daha kaydettiler ve All About Jazz isimli web sitesinde büyük övgü aldılar.
2006 yılında ünlü saksofoncu Tim Garland ile çalışmaya başlayan Asaf, bugüne kadar Garland ile dört albüm kaydetti. ‘If The Sea Replied’ (The Lighthouse Trio), Due North (Northern Underground Orchestra), The Mystery (featuring Chick Corea and the Northern Sinfonia Orchestra), ve ‘Libra’ (Lighthouse project) albümlerinde beraber yer aldılar.
2007 yılında Yunanlı gitarist Tassos Spiliotopoulos ve İsrailli basçı Yaron Stavi ile ‘Asaf Sirkis Trio’yu kurdu ve üçlü ilk albümleri ‘The Monk’u 2008 yılında çıkardı. 2010 Eylül’ünde ise ikinci albümleri olan ‘Letting Go’yu piyasaya sunmak için çalışıyorlar. Sanatçı Nardis’te 3 gece boyunca farklı müzisyenlerden oluşan gruplarla sahne alacak. Kaçırılmaması gereken bir davulcu…
Giriş: 30 TL
27 Eylül 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Önder Focan & Kağan Yıldız & Asaf Sirkis Trio
Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Asaf Sirkis (d).
Davulcu Asaf Sirkis’i gitarist Önder Focan ve bascı Kağan Yıldız ile birlikte konuk edeceğimiz özel gecede sanatçılardan ortak seçilmiş repertuarı keyifle dinleyeceğiz.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
28 Eylül 2010 Salı (21:30-00:30)
Burak Bedikyan & Asaf Sirkis Trio
Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Asaf Sirkis (d).
Davulcu Asaf Sirkis’i piyanist Burak Bedikyan ve bascı Kağan Yıldız ile birlikte konuk edeceğimiz özel gecede sanatçılardan ortak seçilmiş repertuarı keyifle dinleyeceğiz.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
29 Eylül 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Sezgi Olgaç Group
Sezgi Olgaç (vo), Adem Gülşen (p), Emre Tankal (g), Baran Say (b).
Yeni dönemin başarılı caz vokallerinden Sezgi Olgaç, uzun bir aradan sonra yeniden Nardis sahnesinde. Müziğe öğrencilik yıllarında şarkı söyleyerek başladı, 2004 senesinde caza yöneldi. Sibel Köse, Randy Esen ve Donovan Mixon’dan özel dersler aldı, atölyelere katıldı. 2006 Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda ikincilik elde ederek Finlandiya’daki Lady Summertime yarışmasında Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Orient Expressions’ın Divan, Selim Demirdelen’in Dut Ağacı albümlerinde birer şarkı seslendirdi. Nardis’te bugüne dek Önder Focan, Neşet Ruacan, Cem Aksel gibi isimlerin de yer aldığı birçok grupla sahne alan Sezgi Olgaç, bu gece caz standartlarından oluşan keyifli bir repertuarla sizlerle.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
30 Eylül 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Yahya Dai Quartet
Yahya Dai (ts, EWI), Ercüment Orkut (p), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Ankara doğumlu Yahya Dai’nin 1974 yılında Soprano blokflüt ile başlayan müzik hayati 1981’de alto saksofon ve ilerleyen yıllarda tenor saksofon, soprano saksofon, bariton saksofon, yan flüt ve EWI (elektrik nefesli enstrüman) ile devam etti. Ankara’da uzun bir dönem Tuna Ötenel ile birlikte çalışan Yahya Dai, İstanbul’a yerleştikten sonra yerli, yabancı pek çok grupla sahne aldı, albüm kayıtlarında çaldı. Bu gece oldukça renkli bir repertuar ile sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327
www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub