pudra.com
02.04.2010
Nardis Jazz Club'te Nisan konserleri
Caz sevenler, Nisan ayı boyunca müziğe doyucak. Nardis'te hergün caz müzik konseri var!
01 Nisan 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Manuel Dunkel
Manuel Dunkel (ts), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Finlandiyalı Manuel Dunkel ülkesinin en önemli müzisyenlerinden biri olarak görülüyor. Uluslararası seviyedeki müzisyenliği 90’ların başından beri onu Finlandiya’da çok önemli bir yere taşıdı. Dunkel’in çalışı zengin ve güçlü saksofon stili, melodik açıdan güçlü cümleleri ve swingli olmasıyla ön plana çıkıyor. Gençliğinde John Coltrane’den cok etkilenip onun tarzını çok çalışmış olan Dunkel, Master’ını yaptığı Sibelius Jazz Academy Program’ına girmeden önce Oulunkylä Pop & Jazz Konservatuarında eğitim gördü. 1994’ten beri Finlandiya’nın önde gelen big band’i olan UMO Jazz Orchestra’sında çalıyor.
Bu grupta çalarken edindiği gerek solistlik gerekse grup elemanlığı deneyimi ona Jazz Rytmit dergisinin ‘Yılın En İyi Tenor Saksofoncusu’ ödülünü 1999 ve 2001 yılları arasında kazandırdı. Uluslararası üne sahip olan müzisyenler Rick Margitza, Eric Truffaz ve Kenny Wheeler dışında kendi grubu olan TONIC ve Finli grup Platypus Ensemble ile Avrupa çapında konserler verdi. Tüm dünyada yerel gruplara konuk sanatçı olarak da eşlik etmiş olan Manuel Dunkel, 2005’te kurduğu dörtlü ile Amerikan plak şirketi KSJAZZ’dan ‘Darn That Dream’ isimli albümünü çıkardı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
02 Nisan 2010 Cuma (22:30-01:30)
Manuel Dunkel
Manuel Dunkel (s), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Manuel Dunkel Nardis’te ikinci gecesindeki son konseri ile birkez daha sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL
03 Nisan 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece grubuyla sizlere caz standartlarının yeniden yorumuyla keyifli bir gece geçirtecek.
www.myspace.com/sibelkose
Giriş: 30 TL
05 Nisan 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Fuat Tuaç Group
Fuat Tuaç (vo), Baki Duyarlar (p), Volkan Topakoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
İzmir doğumlu olan Fuat Tuaç’ın müzikle gerçek tanışması lise çağlarında klasik gitar dersleri alarak gerçekleşti. Mart 2007’de Sibel Köse caz vokal atölyesine başladıktan sonra eşzamanlı olarak şan, solfej, piyano ve armoni dersleri de almaya başladı. Temmuz 2007 itibariyle Randy Esen’den de caz vokal dersleri almaya başlayan Fuat, 2006-2009 yılları arasında üç kez Polonya’nın Pulawy kentindeki uluslararası caz vokal atölyesine de katıldı. Aynı zamanda avukatlık yapan Fuat Tuaç, 5 Nisan Avukatlar Günü'ne özel olarak sizlere Fransızca şansonlar ve hareketli caz standartlarından oluşan renkli bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
06 Nisan 2010 Salı (21:30-00:30)
ODTÜ Quartet
Sibel Köse (vo), Mehmet Kütükçüoğlu (ts), Önder Focan (g), Kamil Erdem (b).
Ortadoğu Teknik Üniversitesinin değişik bölümlerinden mezun olup da Türk caz dünyasında önemli isim yapmış müzisyenlerden oluşan bu gruptan özellikle caz standartlarını içeren keyifli bir repertuarla keyifli bir gece geçireceksiniz.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
07 Nisan 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Bilal Karaman "D’jango Tribute”
Bilal Karaman (g), Bora Çeliker (g), Ozan Musluoğlu (b), İlker Görgülü (keman).
Ünlü caz gitaristi Django Reinhardt 100. doğum yıldönümünde bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de saygıyla anlıyor. Yaşadığı karavanda çıkan bir yangın sonucu iki parmağını kaybeden fakat buna rağmen kendine has tavrı ve virtüözitesiyle döneminde yaşayan bütün gitaristleri kendisine hayran bırakan ve etkileyen çingene gitarist, grubu "Quintette du Hot Club de France" ile "Manouche" tarzının öncüsü ve gelmiş geçmiş en büyük temsilcisi oldu. Bilal Karaman bu akşam "Manouche" tarzında bir repertuarla Django Reinhardt'ı doğumunun 100. yılında anacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
08 Nisan 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Brigitte Beraha Trio
Brigitte Beraha (vo), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
İtalya doğumlu, annesi İngiliz babası Türk, Monako’da büyümüş olan Brigitte Beraha son dönem yeni albümü Flying Dreams ile Londra’nın gündemde sanatçılarından. Bir zamanlar Azymuth Trio ile de şarkılar söyleyen sanatçı bu kez bizden bir trio ile sizlerle birlikte olacak. Standartlar ve bazı orijinaller ile keyifli bir gece olacak.
www.brigitteberaha.com
www.myspace.com/40227904
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
09 Nisan 2010 Cuma (22:30-01:30)
Özge Pınar Quartet
Özge Pınar (vo), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Özge Pınar, uzun bir aradan sonra caz standartlarından oluşan farklı bir repertuarla tekrar Nardis sahnesinde. Burak Bedikyan Trio ile birlikte sahne aldığı 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde büyük beğeni toplayan şarkıcı, Nükhet Ruacan, Randy Esen, Donovan Mixon, Sibel Köse ve Ayşe Sezerman gibi önemli isimlerle çalıştı. 2004 yılından bu yana birçok festival ve konser organizasyonunda Neşet Ruacan, Donovan Mixon, Önder Focan, Şenova Ülker, İmer Demirer gibi birçok usta müzisyenle aynı sahneyi paylaşma şansına sahip oldu. 2007 Uluslararası Nardis Genç Caz Vokal yarışması birincisi olan sanatçı çok özel bir repertuarla sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL
10 Nisan 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Feyza Eren
Feyza Eren (vo), Kürşat Deniz (p), Engin Recepoğulları (ts), Ozan Musluoğlu (b), Deniz Dündar (d).
Amerika'da doğup büyüyen, Basın-Yayın / Radyo-TV mezunu olan Feyza Eren, 8 yıl Klasik Batı Müziği keman eğitimi gördü, müzikallerde ve tiyatroda oynadı. Feyza, 13 yıldır İstanbul'da caz söylüyor. Türk ve uluslararası, çok değerli müzisyenlerle çalıştı, çeşitli mekanlarda konser verdi ve şarkı söyledi. Akbank, Ortaköy, Ankara, Afyon, Bodrum ve İzmir caz festivallerine katıldı. Yurtdışında, Ricky Ford orkestrasıyla Fransa'da bir caz festivaline katıldı ve aynı grupla Paris'te Lionel Hampton Jazz Kulübunde şarkı söyledi. 2000 yılında Emin Fındıkoğlu yönetiminde ülkemizin en iyi caz müzisyenlerinden oluşmuş bir grupla "I'm New" adlı ilk solo albümünü çıkaran Feyza, bu akşam Nardis'te rengarenk bir şarkılar demeti sunacak.
Giriş: 30 TL
12 Nisan 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Senem Diyici & Alain Blessing & Okay Temiz Band
Senem Diyici (vo), Alain Blessing (g), Okay Temiz (perc).
Senem Diyici ve Alain Blesing, 22 yıllık beraber üretimlerinde tüm dünyada 1000'den fazla konserde beraber çalıştılar.
Aynı dönemde bir çok müzik projesiyle eleştirmenler tarafından övgüyle sözedilen 17 albüm gerçekleştirdiler. Bu uzun araştırma ve üretim dönemi onlara nadir görülen ortak bir müzikal paylaşım deneyimini verdi. Duo projesi çerçevesinde, son 3 yılda birlikte çalışmalarını derinleştiriyor ve doğu geleneksel müziğiyle çağdaş batı müziğinin mükemmelliğini ve zarifliğini bereberce dokuyorlar.
Geleneksel temalardan köklü doğaçlamalara, köklerden modernliğe uzanan müzikleriyle, duygunun heyacanını yaşatıyorlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
13 Nisan 2010 Salı (21:30-00:30)
Osman İşmen Caz Altılısı
Osman İşmen (keyb, p), Şenova Ülker (tp), Levent Altındağ (s, flt), İsmail Soyberk (b), Emir Özoğlu (d), Hüseyin Kemancı (keman).
Osman İşmen Project veya Osman İşmenCaz Altılıs olarak 1998’den beri pekçok yerde, çeşitli konserler vermiştir.
Bu konserlerde Osman İşmen’in yurt içi ve yurt dışına yaptığı tamamı kendi bestelerinden oluşan bir repertuvar çalınmaktadır. Yapılan tarza ethno-jazz demek doğru olur. Tüm besteler Türk makamları ve ritmleri içermekte olup Batı’nın caz kalıpları içinde sentezlenmiştir. Yurt içi albümlerİ; Jazz Eastern, Jazz Eastern II, Homegrovn II, Saharian, Rakkas. Yurt dışında yayınlanan Jazz in World albümünde (bu albümde M.Davis, Aziza Mustafazade, Weather Report, J.Mc Laugfen, Herbie Hankock gibi sanatçıların eserleri yanında Osman İşmen’in de Twight Light Drum adlı parçası yer almıştır).
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
14 Nisan 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Nezih Yeşilnil Trio “CinemaScope”
Kent Mete (p), Nezih Yeşilnil (b), Deniz Dündar (d).
Nezih Yeşilnil, 6 yaşında mandolin, 13 yaşında gitar çalmaya başladı. 17 yaşında İzmir’de Maça Beşi Topluluğu’nda bas gitar çalmaya başladı. Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi bölümünden mezun olan Yeşilnil, 1974’te Grup Doğuş’un kurulmasına öncülük etti. 1986’dan bu yana pekçok değerli müzisyenle birlikte yurtiçi ve yurtdışında konserler ve festivallerde sahne aldı. Halen kendi trio’sunun yanısıra caz ve etnik müzik yapan çeşitli gruplarla da müzisyenlik hayatını sürdüren Nezih Yeşilnil, Pera Müzik Okulu’nda, Modern Müzik Akademisinde özel olarak bas dersleri veriyor ve müzik stüdyolarında düzenlemeler yapıyor. Bugece sizlere en sevilen film müziklerini yorumlayacaklar.
www.yesilnil.com
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
15 Nisan 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Selçuk Sun Quartet
Sibel Köse (vo), Selçuk Sun (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olan Selçuk Sun Ankara Devlet Konservatuarı kontrabas bölümünden mezundur. Dizzy Gillespie, Phil Woods, Joe Gordan, Frank Rehak, Ernie Wilkens ve Quincy Jones ile çaldı. Dave Brubeck ile de konser verdi. Avrupa’nın değişik şehirlerinde çalıştı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına girdi, 1980’de buradan emekli oldu. Sanatçıya bu gece vokalde Sibel Köse şarkıları ile eşlik edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
16 Nisan 2010 Cuma (22:30-01:30)
Lela & John Kaplowitz Band
Lela Kaplowitz (vo), John Koplowitz (p), Önder Focan (g), Derin Bayhan (d).
Hırvatistan doğumlu şarkıcı Lela Kaplowitz; Sheila Jordan, Jay Clayton, Mark Murphy, Barry Harris, Kate Mc Gary gibi isimlerle caz vokal çalıştı. İtalya’daki Berklee Summer School’a katıldı ve de New York’taki New School’da Vokal performans dersleri aldı. Birlikte sahne aldığı isimler arasında Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Craig Handy Ben Tucker gibi isimler de var. New York ve Avrupa’da sahne aldığı yerler arasında Madison Square Garden (International Music Festival, November 2003), Birdland, Blue Note, Smalls, Joe Franklin’s Memory Lane Restaurant, Cleopatra’s Needle, var. Bunların dışında Miami, Philadelphia, Las Vegas, Los Angeles, San Diego ve Savannah’da sahne aldı. 2009 yılında Finlandiya’daki Lady Summertime Vokal Yarışmasını kazandı. Şu anda Hırvatistan’da yaşıyor, sahne performansları yapıyor ve de dersler veriyor.
Joe Kaplowitz profesyonel müzik hayatına 15 yaşında Washington DC’de başladı. 1995’te Youngstown State Üniversitesi müzik bolümünden mezun oldu. Eddie Daniels, James Moody, Wycliff Gordan ve Sean Jones ile sahne aldı. Bu isimlerin yanı sıra David Newman ve blues efsanleri Koko Taylor, Lucky Peterson gibi isimlerle çaldı. 1999’dan beri Beyaz Saray’da çalan gruplara liderlik etti. Blues Alley, The Knitting Factory ve the The House of Blues’da performanslar yaptı. Joe şu anda Hammond B3 ile filmler ve elektronik müzik eserleri için parçalar besteliyor. 2006 yılında Hırvatistan’a taşındı ve şu ana kadar birçok yerde sahne almasının yanı sıra NET TV ve Good Morning Croatia HRT programında yer aldı.
Lela ve Joe’nun performansları dinleyenleri çok etkiliyor ve her geçen gün dinleyici kitlelerini genişletiyorlar. İki sanatçının gerçek üstü yetenkleri müzik, sevgi ve farkındalık yoluyla dinleyenleri bir yolculuğa çıkarıyor. Bu etkileyici ikilinin yeni albümü ise 2010 baharında piyasaya çıkacak.
Giriş: 35 TL
17 Nisan 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Lela & John Kaplowitz Band
Lela Kaplowitz (vo), John Koplowitz (p), Önder Focan (g), Derin Bayhan (d).
Hırvatistan doğumlu şarkıcı Lela Kaplowitz; Sheila Jordan, Jay Clayton, Mark Murphy, Barry Harris, Kate Mc Gary gibi isimlerle caz vokal çalıştı. İtalya’daki Berklee Summer School’a katıldı ve de New York’taki New School’da Vokal performans dersleri aldı. Birlikte sahne aldığı isimler arasında Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Craig Handy Ben Tucker gibi isimler de var. New York ve Avrupa’da sahne aldığı yerler arasında Madison Square Garden (International Music Festival, November 2003), Birdland, Blue Note, Smalls, Joe Franklin’s Memory Lane Restaurant, Cleopatra’s Needle, var. Bunların dışında Miami, Philadelphia, Las Vegas, Los Angeles, San Diego ve Savannah’da sahne aldı. 2009 yılında Finlandiya’daki Lady Summertime Vokal Yarışmasını kazandı. Şu anda Hırvatistan’da yaşıyor, sahne performansları yapıyor ve de dersler veriyor.
Joe Kaplowitz profesyonel müzik hayatına 15 yaşında Washington DC’de başladı. 1995’te Youngstown State Üniversitesi müzik bolümünden mezun oldu. Eddie Daniels, James Moody, Wycliff Gordan ve Sean Jones ile sahne aldı. Bu isimlerin yanı sıra David Newman ve blues efsanleri Koko Taylor, Lucky Peterson gibi isimlerle çaldı. 1999’dan beri Beyaz Saray’da çalan gruplara liderlik etti. Blues Alley, The Knitting Factory ve the The House of Blues’da performanslar yaptı. Joe şu anda Hammond B3 ile filmler ve elektronik müzik eserleri için parçalar besteliyor. 2006 yılında Hırvatistan’a taşındı ve şu ana kadar birçok yerde sahne almasının yanı sıra NET TV ve Good Morning Croatia HRT programında yer aldı.
Lela ve Joe’nun performansları dinleyenleri çok etkiliyor ve her geçen gün dinleyici kitlelerini genişletiyorlar. İki sanatçının gerçek üstü yetenkleri müzik, sevgi ve farkındalık yoluyla dinleyenleri bir yolculuğa çıkarıyor. Bu etkileyici ikilinin yeni albümü ise 2010 baharında piyasaya çıkacak.
Giriş: 35 TL
19 Nisan 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Eren Noyan Band
Eren Noyan (vo), line up - TBA
İstanbul doğumlu Eren Noyan İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Bölümü öğrencisi. Ayhan Baran ve İstanbul Gelişim Orkestrası’ndan klasik şan, caz vokal ve solfej eğitimi aldı. İstanbul’da çeşitli mekanlarda sahne aldı. Geçen sene Nardis Jazz Club’ın düzenlediği Genç Vokal Yarışması’nda finalist olarak yarıştı. Caz standartlarını ve blues türünde besteleri klasik bir biçimde, zaman zaman modern bir yorumla seslendirmekte, bir buçuk senedir piyanist Altan İrtel ile birlikte çalışmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
20 Nisan 2010 Salı (21:30-00:30)
Şirin Soysal Band
Şirin Soysal (vo), Kürşad Deniz (p), Cansun Küçüktürk (g), Kağan Yıldız (b), Derin Bayhan (d).
Viyana doğumlu Şirin Soysal, Trinity College Dublin tiyatro mezunu. Dublin’de ayrıca sinema üzerine yüksek lisansını tamamladı. Dublin Fringe Festival’inde birçok oyunda sahne aldı. İstanbul’a döndüğünden beri, müzik dışında sinema yazarlığı ve yönetmenliği ile uğraşıyor. Sahnede şarkı söylemeye lise yıllarında başladı ve uluslararası öğrenci korolarında ve festivallerde yer aldı. Müzik eğitimine Mustafa Yurdakul’dan şan dersleri alarak başlayan Şirin, çalışmalarına Randy Esen ve Sibel Köse gibi ustalarla devam ediyor. Caz standartlarından oluşan repertuvarı içinde sürprizler de barındırıyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
21 Nisan 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Ülkem Özsezen Quartet
Ülkem Özsezen (p, keyb), Engin Recepoğulları (ts), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
Piyanist Ülkem Özsezen, 9 sene klasik piyano ve geleneksel armoni çalıştıktan sonra 1997 yılında İtalya’da Berklee Umbria Jazz Clinics’e katıldı. Türkiye’de Ali Perret ile caz piyano ve armoni çalıştı. 1999 yılında Berklee College of Music’in Performance bölümüne kabul edildi. Burada piyanist Joenna Brackeen ile çalıştı. 2000 yılında kendi bestesi ile katıldığı Boston Music Expo’da birinci olarak Berklee College of Music’i plak şirketlerinin önünde temsil etti. 2002 yılında mezun oldu. Ozan Musluoğlu’ nun Coincidence isimli albümünde piyano çaldı ve albümün prodüktörlüğünü yaptı. Aynı yıl Önder Focan’ın 36 mm. Biyometrik albümünün ise co-prodüktörlüğünü üstlendi. Akustet grubu ile İstanbul Jazz Center ve CKM gibi mekanlarda konserler verdi.Ülkem Özsezen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programında yeralan müzik direktörlüğünü Dr. MehmetAli Sanlıkol’un yaptığı “Bir Şehir Hikayesi, Konstantiniyye-İstanbul” isimli konser projesinin proje koordinatörlüğünü yürütmektedir . Ülkem Özsezen bu yıl Jazz Dergisinin “Körleme” sayfasını da hazırlamaktadır. Ünlü sanatçı Mengü Ertel’in kurmuş olduğu San Grafik A.Ş’nin yönetim kurulu üyesidir. Bu gece sizlere kendi bestelerinden ve caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
22 Nisan 2010 Perşembe (21:30-00:30)
İlham Gencer & Hasan Kocamaz Quartet
Hasan Kocamaz (armonika), İlham Gencer (p, vo), Nezih Yeşilnil (b), Deniz Dündar (d).
İlham Gencer piyanist bir annenin çocuğu. 1925 doğumlu. Halkevlerinde amatörce başladığı müzik yaşamı 1944 yılında Beyoğlu’ndaki Miami’de profesyonel olarak devam etti. Dönemin ilk yerli caz grubunda İlham Gencer piyanoda, trompette Badi Kemal, Mehmet Akter klarinet, vokalde Türkan Pasiner yer alıyordu. Beyoğlu Erkek Lisesinden mezun oldu. Dario Moreno, Arif Mardin, Cüneyt Sermet, Turhan Taner, Hasan Kocamaz, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz kontrabascı Aydemir Mete, Ayten Alpman, birlikte çalıştığı o dönemin müzisyenleridir. 1960’da Çatı adlı bir kulüp açtı. Pekçok müzisyen sahne aldı. 1967’de kapandı. 1977’de 50. sanat jübilesi yapıldı. Ayten Alpman ve Nejla hanımlarla evlilik yaptı. Ayşe Gencer, İlhan Gencer ve Bora Gencer’in babası, trompetçimiz İmer Demirer’in kayınpederidir. Hala aktif olarak müzik yaşamına devam eden İlham Gencer, Türkiye’nin ilk caz kulübünü açan müzisyen olan ağız armonikacısı Hasan Kocamaz ile birlikte Nardis için çok özel olarak hazırladıkları sevilen caz standartlarından oluşan bir repertuarla sahne alacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
23 Nisan 2010 Cuma (22:30-01:30)
Dilek Sert Erdoğan “Deformation Turc Project”
Dilek Sert Erdoğan (vo), Şenova Ülker (tp), Önder Focan (g), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Jazzeeba On Air adlı projesiyle Nardis sahnesinde pekçok kereler misafir ettiği, son dönemin güçlü kadın seslerinden biri olarak nitelendirilen Dilek Sert Erdoğan, usta Önder Focan ile birlikte bambaşka ve heyecan verici bir proje için biraraya geliyor. Geçmişten günümüze hepimizin kalbine yer etmiş olan, Ajda Pekkan'dan Orhan Gencebay'a; Erol Evgin'den MFÖ'ye ve hatta Kibariye'ye kadar sevilen ve bizden olan şarkıları Önder Focan'ın düzenlemeleriyle bambaşka bir şekilde 'Deformation Turc Project' olarak Nardis dinleyicileriyle buluşturuyorlar.
Giriş: 30 TL
24 Nisan 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Melis Sökmen
Melis Sökmen (vo), Aysun Sökmen (vo, flt), Hakan Çimenot (tb), Burak Erkul (keyb), Cem Tuncer (g), Cudi Genç (b), Serkan Ayman (d).
Ankara doğumlu Sökmen çocukluğunu Almanya’da geçirdi. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar eğitimi aldı. 1986 yılında Grup Lokomotif’te solisti oldu. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında ilk albümü "O Zaman"ı çıkardı. 1995 yılında ikinci albümü "Öze Dönelim” ile müzik hayatına devam etti. 2001 yılında Journalist Jury-Universetalent Prag birincilik ödülünü kazandı.
Pop jazz’ın ülkemizdeki en sevilen ve en önemli temsilcisi Melis Sökmen ile R&B ve soul dolu, keyifli bir
hafta sonu için bekliyoruz.
www.melissokmen.com.tr
Giriş: 35 TL
26 Nisan 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra "Yansımalar", "Bab-ı Esrar", “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. "Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız" diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
27 Nisan 2010 Salı (21:30-00:30)
Donovan Mixon Trio
Donovan Mixon (g), Matt Hall (b), Ferit Odman (d).
New Jerseyli caz gitaristi Donovan Mixon "Jazz-Play Studio"da İstanbul Beyoğlu'ndaki stüdyosunda özel derslerin yanısıra; müzisyenlik sınıfı, doğaçlama atölyesi, 'combo' caz topluluğu, vokal topluluğu, performans ve bestecilik forumu gibi alanlarda da çalışmalar yapıyor. Şimdiye kadar üç albüm çıkardı, ayrıca ABD ve Avrupa'nın birçok müzik kurumunda okutulan "Performance Ear Training" adlı bir kitap yayımladı. Berklee College Of Music'te ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde dersler veren müzisyen, müzikal birikimini "Jazz-Play Studio"da caz severlerle paylaştı, öğrenci yetiştirdi. Ülkesi ABD’ye dönmeye karar veren sanatçının güle güle konserine hepinizi bekleriz.
Giriş: 25 TL, Öğrenci: 15 TL
28 Nisan 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Emre Kayhan 5tet
Engin Recepoğulları (ts), Emre Kayhan (tb), Cem Tuncer (g), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Bu gece repertuarlarında Emre Kayhan ve Engin Recepoğulları’nın beste ve modern caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak olan grubun kurucularından Emre Kayhan İngiltere`de doğdu. Mimar Sinan Üniversitasi Devlet Konservatuarı trombon bölümü mezunu olan sanatçı Londra Royal College of Music’de lisans eğitimi aldı. 1991-93 yılları arasında İngiltere`de çesitli profesyonel ve amatör senfoni orkestralarında ve big band`lerde çaldı. North Texas State University’de çalıştı. 2000 – 2001’de Trinity College of Music’de tam burs ile caz masterini tamamladı. 1998 de EBU (Avrupa Yayın Birliği) Caz Orkestrasi ile Stockholm Caz Festivali`nde ve 2002 de ise yine aynı orkestra ile Budapeşte`de ikişer konser çaldı. 2005`de İstanbul Caz Festivali`ne Neşet Ruacan Dörtlüsü içinde katıldı ve konuk sanatcı trompetçi Claudio Roditi ile çaldı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
29 Nisan 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Yahya Dai Quartet
Yahya Dai (ts, EWI), Ercüment Orkut (p), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Ankara doğumlu Yahya Dai’nin 1974 yılında Soprano blokflüt ile başlayan müzik hayati 1981’de alto saksofon ve ilerleyen yıllarda tenor saksofon, soprano saksofon, bariton saksofon, yan flüt ve EWI (elektrik nefesli enstrüman) ile devam etti. Ankara’da uzun bir dönem Tuna Ötenel ile birlikte çalışan Yahya Dai, İstanbul’a yerleştikten sonra yerli, yabancı pek çok grupla sahne aldı, albüm kayıtlarında çaldı. Bu gece oldukça renkli bir repertuar ile sizlerle olacaklar.
www.yahyadai.net
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
30 Nisan 2010 Cuma (22:30-01:30)
Selen Beytekin Quintet
Selen Beytekin (vo), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya Başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL
NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-İstanbul
0212 2446327
www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub
Etiket:
nardis caz club,
caz etkinlikleri,
caz müzik konserleri,
nisan ayında caz,
nisanda caz,
nisanda caz konserleri,
nardis caz nisan 2010,
devamı...
nardis nisan programı, nardis nisan 2010 programı, caz müzik konseri, caz müzik etkinlikleri