İpek Dinç (vo), Önder Focan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
İÜ Kimya Mühendisliği bölümü mezunu İpek Dinç 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. 2006’da Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında finale kaldı, İstanbul Caz Festivali Genç Caz Yarışmasına katıldı. Festival kapsamında konser verdi. Geçen yıl Nardis Genç Caz Vokal Yarışmasında gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivalindeki yarışmada 3. oldu. Pekçok festivalden davet alarak konserler verdi. Bu gece sevilen caz standartlarının yanısıra latin ve R&B parçalara da yer verecek.
Giriş: 30 TL
03 Ocak 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü
Meltem Ünel (vo), Emin Fındıkoğlu (p), Derya Davulcu (b), Chris Hokamp (d).
Eşlik edeceği şarkıcıları özenle belirleyen Emin Fındıkoğlu'nun son yıllardaki gruplarında Dolunay Obruk ve Berrak Bahar söylüyorlardı. Bu gece dinleyeceğiniz Meltem Ünel geçen yıl Galatasaray Lisesini bitirdiğinden standardların aralarına Fransızca şarkılar da katıyor. Viyolonselden kontrbasa yatay geçiş yapan Derya Davulcu ile Amerikalı perküsyonist Chris Hokamp dörtlüyü tamamlıyorlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
04 Ocak 2011 Salı (21:30-00:30
Brezilya ve Arjantin Gitar Müziği Milongalar ve Tangolar
Hüsrev İsfendiyaroğlu (g), Melin Yuna (danscı), Selim Yuna (danscı).
Gitarist Hüsrev İsfendiyaroğlu Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’nü bitirdi, İstanbul’da Carlo Domeniconi’nin öğrencisi oldu. 1986’da İspanya’da Santiago de Compostela Ustalık Sınıfı’nı bitirdi. İspanya’da Andrés Segovia’nın master sınıfında José Luis Rodrigo ile çalıştı. Avrupa’da çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. Arjantin’de Guitarras del Mundo Dünya Gitar Günleri’ne katıldı. Festival CD’sinde sanatçının Carlo Domeniconi’nin Orient Express yorumu yer almaktadır. Arjantinli gitarist ve besteci Jorge Cardoso ile Latin Amerika ve Arjantin ‘form’lari çalıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde 1997-2000 yılları arasında öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Vakfı Gitar Bölüm Başkanı’dır. Ülkemizde 10 yıldır uluslararası gitar günleri, atölyeler ve ustalık sınıfları düzenlemektedir. 2007’den beri Fethiye Kayaköy’de workshoplar ve konserler vermektedir. İsfendiyaroğlu, solo konserlerinde milongalar ve tangolar başta olmak üzere, eski ve yeni Latin Amerikan repertuarına yer verecek ve sanatçıya bu gece çok değerli iki danscı eşlik edecektir.
Melin ve Selim Yuna; Kendi mesleklerinin yanı sıra, tangoda kendi stillerini olusturmak, dans tekniklerini ve duyarlılıklarını geliştirmek üzere, Avrupa’nin pek çok kentine ve Buenos Aires’e yolculuk yaptılar, oranın en köklü dansçıları ve eğitmenleri tarafından tanınırlık kazandılar ve dünyanın değişik yerlerinde festivallere katıldılar. Tango eğitimi vermek ve demo yapmak üzere İtalya, Guney Fransa, Paris, Belçika, Hollanda, Izmir, Ankara ve Eskişehir’de bulundular. Çin’den davet aldılar. İstanbul tango ritual Dans ve Müzik Festivali’nin kurucularından olan Melin ve Selim Yuna çifti 2002 yılından beri Tangotours'un (Almanya) organizasyonunda kast üyesi olarak yer almaktadırlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
05 Ocak 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Cenk Erdoğan Trio
Cenk Erdoğan (g), Okan Kaya (b), Gökçe Gürçay (d).
Zamanın dışında kalmak istediğimiz anlarda, gözlerimizi kapatıp dinlemek istediğimiz müzikler vardır. Kulak kesildiğimiz boşluklar, tanıdık melodiler içine çeker bizi... ve bir parçası olmaya başlarız dinlediğimiz müziğin... Sıcak ve samimi bir iletişim hali gibi belki... arkadaş sohbetine denk...
Cenk Erdoğan üniversite yıllarında Türkiye’nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı. Aynı zamanda Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda Türk geleneksel sazları olan bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullananan Cenk Erdoğan caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştirerek yaptığı çalışmalarla yurtdışındaki uzmanların da ilgisini çekti. 2004 yılında Amerika’da müzik alanında önemli okullar olan “Berklee College of Music” ve “Queens College of Music” e davet edildi. Buralarda perdesiz gitar üzerine atölye çalışmaları düzenledi ve konserler verdi. Cenk Erdoğan Trio’nun ilk albümü “İle” ise 2008 yılının son günlerinde Baykuş Müzik tarafından yayınlandı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
06 Ocak 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Yahya Dai Quartet
Yahya Dai (ts, EWI), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Ankara doğumlu Yahya Dai’nin 1974 yılında soprano blokflüt ile başlayan müzik hayati 1981’de alto saksofon ve ilerleyen yıllarda tenor saksofon, soprano saksofon, bariton saksofon, yan flüt ve EWI (elektrik nefesli enstrüman) ile devam etti. Ankara’da uzun bir dönem Tuna Ötenel ile birlikte çalışan Yahya Dai, İstanbul’a yerleştikten sonra yerli, yabancı pek çok grupla sahne aldı, albüm kayıtlarında çaldı. Bu gece oldukça renkli bir repertuar ile sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
07 Ocak 2011 Cuma (22:30-01:30)
Başak Yavuz
Başak Yavuz (vo), TBA
Yüksek mimar ve restoratör Başak Yavuz caz tutkusunu Sibel Köse vokal atölyesine devam ederek geliştiren gençlerimizden birisi. “Nardis 2008 Genç Caz Vokal Yarışması Birincisi” olarak katıldığı Finlandiya’daki Lady Summertime’da başarıyla temsil etmişti. ABD’daki William Patterson Müzik okuluna 2 yıl devam ederek mezun oldu. Eğitimine halen New York’ta devam eden Başak Yavuz Nardis’te İstanbul hasreti giderecek.
Giriş: 30 TL
08 Ocak 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Danielle Eva Quartet
Danielle Eva (vo), Bilal Karaman (g), Ozan Musluoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Amerikalı şarkıcı ve sözyazarı Danielle Eva groove, blues, bossa nova ve doğa seslerini harmanlayan bir şarkıcı ve besteci. Danielle dinleyicilerine gerekse caz standardlarının yorumlarını, gerekse folk ve funk gibi müzik türlerini icra ettiği parçalarıyla çok keyifli performanslar sunuyor. Bu performanslarını da New York, Hong Kong ve Washington gibi şehirlerdeki kulüplerde de sergilemiştir. Ayrıca, Great Women in Jazz ve Mellon Jazz Festivallerinde yer aldı. Bunların dışında, 2008'deki US Jazzmobile Vocal Competition'ı ve de 2006 Billie Holiday Competition'ı kazanırken, bir de Thelonious Monk Institute'a burslu girme hakkı kazandı. Bu ilginç şarkıcı sizlere keyifli bir hafta sonu gecesi geçirtecek.
Giriş: 30 TL
10 Ocak 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Tolga Tüzün & Berke Can Özcan Duo feat. Nora Kahl
Tolga Tüzün (p), Berke Can Özcan (d), Nora Kahl (cello).
Tolga Tüzün ve Berke Can Özcan ilk kez 2009 yazında duo albüm kayıdı için bir araya geldiler. Bu albüm henüz yayınlanmamış olsa da beraber müzik yapmaktan geri durmadılar. Bu gece sizi Alman çellist Nora Krahl'ın da katılımıyla caz ve özgür doğaçlamadan beslenen bir müzikal yolculuğa çağırıyorlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
11 Ocak 2011 Salı (21:30-00:30)
Oğuz Büyükberber Trio feat. Tobias Klein
Oğuz Büyükberber (bclt), Tobias Klein (clt), Demirhan Baylan (b), Cem Aksel (d).
Klasik batı müziğini, Türk müziği ve caz tınılarıyla harmanlayarak kendine has üslubunu yaratan bas klarnetçisi Oğuz Büyükberber, aynı zamanda çocukluğundan bu yana görsel sanatlarla ilgilenen çok yönlü bir sanatçı. Müzik kariyeri boyunca Kaçan Keçi, A Z, Lodos, Velvele, Turqumstances ve Trio Koan gibi projelerde çalışan ve Avrupa’da birçok festivalde yer alan sanatçının 4 solo albümü bulunuyor. Bu gece besteler ve düzenlemelerden oluşan bir repertuarı konuk klarinetçi Tobias Klein ile birlikte seslendirecekler.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
12 Ocak 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Akın Eldes Quartet
Burak Bedikyan (p), Akın Eldes (g), Ozan Musluoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Akın Eldes, Frankfurt (Almanya)’da doğdu. Müziğe ilk adımları herkes gibi mandolin ve flüt ile attı.1980 den itibaren E-5, Painted Bird, Asım Can Gündüz ve Çapkınlar gruplarından sonra 1986 ile 2000 yılları arasında Bulutsuzluk Özlemi’nde yer aldı. 2000 yılından sonra çeşitli gruplarla sahneye çıktı ve albüm kayıtlarında bulundu. 2006 yılından beri Pinhani grubu ile birlikte. Tüm bu koşuşturmanın arasında boş durmayan Akın Eldes, kendi müzikal bakışını anlatan dört de albüm yayınladı ve beşincisi de sizlere ulaşmak için gün saymakta.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
13 Ocak 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Önder Focan 6tet “36mm Biometric”
Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Hakan Çimenot (tb), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Gitarist Önder Focan 30 yıllık müzisyenlik kariyerine 11 CD kaydını sığdırmış üretken müzisyenlerimizden birisidir. Pek çok ülkede artık sayılamayacak kadar çok festivalde sahne almış, pekçok değerli müzisyen ile birlikte çalmıştır. Bemol Müzik’te basılmış, bestelerinin yer aldığı bir kitabı bulunmaktadır. 2000 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından yılın en iyi Batı Müziği Sanatçısı ödülünü aldı. Bu gece sizlere bebop ağırlıklı kendi bestelerinden ve düzenlemelerinden oluşan ve geçen ay piyasaya çıkan 12. albüm kaydı “36mm. Biometric” Projesini sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
14 Ocak 2011 Cuma (22:30-01:30)
Janusz Szprot “Young @ Hearts Project”
Janusz Szprot (p), Yahya Dai (ts), Önder Focan (g), Kamil Erdem (b), Cem Aksel (d).
Janusz Szprot, piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve müzikolog olarak zengin bir müzik geçmişine sahip. Profesyonel müzik yaşamına başladığı 1971 yılından bu yana Polonyalı ve yabancı pek çok ünlü caz sanatçısı ile çalışan Szprot, 1983 yılında, yetenekli Polonyalı ve Türk caz sanatçılarını biraraya getirerek kurduğu 'Polonya-Türk Caz Topluluğu' adını verdiği grupla Ankara’da ve 21'inci Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde konserler verdi. Piyanist olarak, cazın her tarzına hakim olan Janusz Szprot’un bu alandaki esnekliği ve çeşitliliği, 15’den fazla albüm içeren diskografisinde de açıkça görülüyor. Szprot, daha önceleri Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyordu. 3 yıldır Erzurum’da görev yapan sanatçı bugünlerde Ankara’ya geri döndü.
Giriş: 30 TL
15 Ocak 2011 C.tesi (22:30-01:30)
Melis Sökmen
Melis Sökmen (vo), Aysun Sökmen (vo, flt), Hakan Çimenot (tb), Burak Erkul (keyb), Cem Tuncer (g), Cudi Genç (b), Serkan Ayman (d).
Ankara doğumlu Sökmen çocukluğunu Almanya’da geçirdi. Bale, caz dans, modern dans ve klasik gitar eğitimi aldı. 1986 yılında Grup Lokomotif’te solisti oldu. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandı. 1990 yılında ilk albümü "O Zaman"ı çıkardı. 1995 yılında ikinci albümü "Öze Dönelim” ile müzik hayatına devam etti. 2001 yılında Journalist Jury-Universetalent Prag birincilik ödülünü kazandı.
Pop jazz’ın ülkemizdeki en sevilen ve en önemli temsilcisi Melis Sökmen ile R&B ve soul dolu, keyifli bir hafta sonu için bekliyoruz.
Giriş: 35 TL
17 Ocak 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Yansımalar
Şenol Filiz (ney), Birol Yayla (tambur), Murat Usanmaz (g), Erdal Akyol (b), Pınar Duruk (cello), Ediz Hafızoğlu (d, perc).
Topluluk, 1990 senesinde A. Şenol Filiz ve Birol Yayla tarafından oluşturulmuştur. Temelde akustik bir tınıya sahip olan topluluk, geleneksel müziğimizden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumluyor. Topluluk, 1996 senesine kadar ikili olarak çalışmalarını sürdürmüş, bu dönem içinde yurt içi ve yurt dışında verdikleri pek çok konserin yanısıra "Yansımalar", "Bab-ı Esrar", “Serzeniş”, “Vuslat” ve “Pervane” isimlerinde beş albüm yayınlamışlardır. Birol Yayla'nın eserlerinden oluşan bir repertuar oluşturan ve "Günümüzün karmaşasına karşın insanla biraz sadelik ve huzur sunmak amacımız" diyen sanatçılar, çalışmalarında dinleyicileri ile bu temayı paylaşmaktadır.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
18 Ocak 2011 Salı (21:30-00:30)
Ozan Musluoğlu - Acous-tet
Engin Recepoğulları (ts), Uraz Kıvaner (p), Ozan Musluoğlu (b), Ferit Odman (d).
2008 yılında Ozan Musluoğlu’nun Coincidence adlı albümü için bir araya gelen grup albüm sonrasında Acous-tet adı altında performanslarına devam etti. Bu gece tenor saksofonda Engin Recepoğulları, piyanoda Polonya’da piyano ve caz eğitimi alan Uraz Kıvaner kontrabasta Ozan Musluoğlu ve davulda Ferit Odman yer alıyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
19 Ocak 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Jef Giansily Trio feat. Engin Recepoğulları
Jef Giansily (p), Engin Recepoğulları (ts), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Jef Giansily, Parisli bir piyanist. Yerli müzisyenlerle beraber çaldığı İstanbul’a yerleşeli 5 sene oldu. Trio, Jef’in besteleri ve çağdaş caz repertuarından oluşan seçkileri çalacak. Bu gece ayrıca piyasaya çıkan albümü Sketches’den de parçalara yer verecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
20 Ocak 2011 Perşembe (21:30-00:30)
3GitarİSTanbul
Önder Focan (g), Cem Tuncer (g), Murat Usanmaz (g).
Doğunun en batısı, batının en doğusu İstanbul'dan 3 gitarist, 3 müzikal bakış, 3 farklı anlayış yerelde birleşiyor.
İstanbullu 3 gitarist, medeniyetler beşiği Anadolu'dan dünyaya bir kültür köprüsü kuruyor. Yerelden evrensele, evrenselden yerele çok sesli, çok kültürlü bir gitar yolculuğu 3Gitarİstanbul projesiyle Türkiye'nin müziğini dünyaya taşıyorlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
21 Ocak 2011 Cuma (22:30-01:30)
Tuluğ Tırpan Quartet feat. Meltem Ege
Meltem Ege (vo), Tuluğ Tırpan (p), Ozan Musluoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Piyano ve caz eğitimini Ali Perret’den alan sanatçı, Bilkent Üniversitesi’nde Martin Berkowsky ve Namık Sultanov’la çalıştı. 1992-1996 yılları arasında Viyana Devlet Konservatuvarı’na ve Viyana Müzik Akademisine devam etti. 1996 yılında eğitimini tamamlayan sanatçı Charles Mingus Festivali (Viyana), Yehudi Menuhin Live Music (Viyana), Jeunesse Bach 2000 (Viyana), Miles Davis Jazz Festivali (Polonya), Cemal Reşit Rey Piyano Festivali gibi birçok festivalde sahne aldı. Tırpan, Mozart’ın ´Figaro’nun Düğünü´ operasının caz yorumu ile uluslararası platformda dikkatleri üzerine çekti. Bestelediği Hearts müzikali Musical Cocktail dergisi tarafından, son zamanlarda Almanca konuşulan ülkelerde bestelenmiş en iyi müzik olarak değerlendirildi. Sanatçı, Viyana Mahler Konservatuvarı ve Performing Arts Studios of Vienna´da öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bu gece vokalist Meltem Ege ve Ozan Musluoğlu ve Ediz Hafızoğlu ile sizlere yeni bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 30 TL
22 Ocak 2011 C.tesi (22:00-01:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), TBA
Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece konuk tromboncu Miami Üniversitesinde eğitimci de olan Dante Luciani ve grubuyla sizlere caz standartlarının yorumuya keyifli bir gece geçirtecekler.
Giriş: 30 TL
24 Ocak 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Nezih Yeşilnil Akustik Trio
Cihan Terlan (g), Nezih Yeşilnil (b), Doğan Güneş (d).
Yıllarını caz müziğine sevgiyle vermiş Nezih Yeşilnil, bossa-nova projelerinden, Portekizce şarkılarla tanıdığımız Cihan Terlan, ve bu günden sonra adını duymaya başlayacağımız genç davulcu Doğan Güneş, yabancı dinleyiciye yönelik özel bir proje için ilk kez bir araya geldi.
60lı - 70li yılların en sevilen folk, rock ve blues tarzındaki parçalardan bir repertuar oluşturdular. Bu parçaları akustik enstrümanları ile ve özgün düzenlemelerle çaldıklarında yeni bir lezzet elde ettiklerini farkettiler. Çıkardıkları seslerden mutlu olan ekip bu çalışmalarını Nardis sahnesine taşıyorlar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
25 Ocak 2011 Salı (21:30-00:30)
Serdar Barçın Band
Serdar Barçın (as), Çağrı Sertel (p, keyb), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d). konuk: Önder Focan (g), Gökçe (vo).
Cazın yanı sıra özellikle Şebnem Ferah’la yaptığı çalışmalar ile rock ve pop ortamının da yakından tanıdığı Serdar Barçın, Türkiye’nin son 30 yılına damgasını vuran Yeni Türkü grubunun 2001’den bu yana ‘olmazsa olmaz’larından biri. Ve bu aralar bambaşka bir heyecanın eşiğinde. Çünkü benzersiz bir caz füzyon deneyimi sunan ilk solo albümü ‘Barbun’, Kasım 2010’da A.K. Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu.
Drum’n Bass dergisinde sürdürdüğü “Lezzetin Ritmi” adlı köşesinde damak tadını bile müzikle anlatabilen Serdar Barçın’ın yıllar içinde özene bezene pişirdiği ‘Barbun’ için şimdi en doğru mevsim. Bu konseri kaçırmayın!
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
26 Ocak 2011 Çarşamba (21:30-00:30)
Burak Bedikyan Trio
Burak Bedikyan (p), Erdal Akyol (b), Ferit Odman (d).
İstanbul doğumlu olan Burak Bedikyan ailesinin teşvikiyle küçük yaşta hobi olarak başladığı müziğe, lise yıllarında profesyonel olarak devam etme kararı aldı. 1996 yılında Aydın Esen’in düzenlediği workshop’a katılarak bu yolda ilk adımını attı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İİBF’yi kazandı. Eğitimini sürdürdüğü yıllar boyunca kendini geliştirmeye devam etti ve 2002 yılımda Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümüne burslu olarak kabul edildi. Burada Can Kozlu, İmer Demirer ve Tuna Ötenel gibi değerli isimlerle çalışma imkanı buldu. Halen gerek kendi liderliğinde gerekse yerli yabancı önemli ustaların yanında klasik cazdan fusiona kadar çeşitlilik gösteren bir çok stilde aktif olarak performans göstermektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
27 Ocak 2011 Perşembe (21:30-00:30)
Önder Focan - Swing A La Turc
Şenol Filiz (ney), Önder Focan (g), Erdal Akyol (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Tüm diğer sanat dalları gibi caz müziği de bir ifade aracıdır. Bu bağlamda öznellik içerdiği caz sadece "standartlar" gibi belirli repertuar içinde düşünülecek bir müzik türü değildir. Repertuar herhangi bir kaynak olabilir; besteler gibi veya başka türden parçaların caz ifade tarzında yorumlanması gibi. Zaten caz standartlarının da orijinal halleri popüler müzik değil midir?
Daha önceki çalışmalarımızda Türk bestelerini caz disiplininde yorumlamıştık. Buradaki ana yaklaşım melodinin yerel olmasına karşın armonizasyon ve form üzerine doğaçlama ile caz disiplinine sadık yorumlar olmuştur. Swing a la Turc projesinde de aynı yaklaşımda bulunmaktayız. Bu projenin farkı, otantik Türk müziği enstrümanı olan “ney”in de yer alması olmuştur.
Projede parçaların çoğu Türk Sanat Müziği kökenlidir. Türk Sanat Müziği kaynaklı olmayan parçalar ise "Lal", "Karlı Kayın Ormanı", “Sen” gibi her zaman beğendiğimiz, huzur ve derin müzikal keyif aldığımız, yıllardır genel beğeni de bulmuş, ünlü ve güzel eserlerdir".
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
28 Ocak 2011 Cuma (22:00-01:30)
Selen Beytekin Project
Selen Beytekin (vo), Şenova Ülker (tp), Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız Onur Alatan (d).
1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam ile çalıştı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında müziğe olan ilgisi ile amatör olarak piyano çalıp, şarkı söylerken İlham Gencer ile tesadüfen bir tango gecesinde tanıştıktan sonra, 2007 yılında ilk kez Q Jazz Bar’da kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan & The Blue Print Project ile çalışmaya başlayan Selen Beytekin; Volkan Öktem, Şenova Ülker, Eylem Pelit, İmer Demirer, Ricci Benson, Tony Jones, Aycan Teztel gibi birçok müzisyen ile çalıştı. Şimdi ise İTÜ’de Mimarlık Master’ı yaparken aynı zamanda müzik çalışmalarına devam etmekte. Bu gece sevilen caz standartları ile sizlere keyifli bir gece geçirtecek.
Giriş: 30 TL
29 Ocak 2011 C.tesi (22:00-01:30)
Elif Çağlar Muslu Quartet
Elif Çağlar (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
New York’ta caz performansı yüksek lisansını onur ödülüyle tamamlayan ve şehrin çeşitli caz kulüplerinde (55 Bar, Nublu, The C-Note, Knitting Factory...) konserler verdikten sonra İstanbul’a dönen ,7 Uluslarası İstanbul Caz Festivali, 17. Uluslarası İstanbul Caz Festivali Tünel Şenliği, 6. Alanya Caz Günleri, 16.Adana Altın Koza Film Festivali gibi festivallerden de tanınan caz vokalisti Elif Çağlar-Muslu, bu defa Türkiye’nin önemli genç nesil caz müzisyenlerinden oluşan dörtlüsüyle, cazdan soul’a, bir çok parçayı, kendine özgü stiliyle doğaçlayarak yorumluyor.
Giriş: 30 TL
31 Ocak 2011 P.tesi (21:30-00:30)
Jehan Barbur
Jehan Barbur (vo), Evrim Tüzün (p), Berkant Çelen (g), Murat Çopur (b), Onur Başkurt (d).
Jehan Barbur, 2009 yılında ‘Uyan’ isimli Ada Müzik’ten çıkan ilk albümüyle Türkiye müzik piyasasında kendine özgü bir alan açtığını müjdelemişti. Genç sanatçı şimdi, yine Ada Müzik’ten çıkan ikinci albümü ‘HAYAT’ ile müziğe hız kesmeden devam ediyor. Jehan Barbur’un prodüktörlüğünü üstlendiği bu albümde sanatçı masalsı bir akustik soundu paylaşıyor müzikseverlerle. Kısacası Barbur’un şarkıları sanatçının özel yorumuyla ‘Hayat’ buluyor.Albümde Sarp Maden ile beraber yaptıkları ortak bir beste dışında diğer tüm şarkıların söz ve müzikleri yine Jehan Barbur’a ait. Yine Kemal Evrim Aslan, Cenk Erdoğan, Murat Çopur, Mert Önal, Kürşad Deniz, Erdal Akyol, Ferit Odman, Derin Bayhan, Sarp Maden, Ozan Musluoğlu, Uğur Akyürek gibi pek çok başarılı isim bu albümde yer alıyor. ‘Uyan’ ile iyi bir çıkış yakalayan Barbur, alternatif müzik kanallarında ‘Gidersen’, ‘Leyla’ ve ‘Neden’ parçalarıyla birkaç hafta üst üste Top 10 listelerinde birinciliği yakalamıştı. Jehan Barbur, ‘Hayat’ ile devam diyor…
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327
www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub