Meltem Ege (vo), Sarpay Özçağatay (flt), Utar Dundarartun (p), Volkan Topakoğlu (b), Ekin Cengizkan (d).
Meltem Ege 1981 Syracuse New York doğumlu. Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak girdi. 1991 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye döndü ve Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi’ne kabul edildi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne devam ederek Piyano Bölümü’nden mezun oldu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başladı ve rock, funk, R&B ve jazz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılınde Istanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda temsil etmek üzere seçildi. Jürinin oylarıyla yarışmanın birincisi, izliyecilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Bu ödüllerle beraber bir de Litvanya’da düzenlenen Jazz Voices yarışmasında geçen ay birinci oldu. Kaunas Jazz Festivali’ne de davet aldı. Meltem Berklee’den aldığı yüklü bir yetenek bursu ve Ankara Caz Derneği’nden aldığı yardım bursuyla Berklee College of Music’de Jazz Vocal Performance bölümünü bu yıl birincilikle bitirerek ülkemize döndü.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
02 Temmuz 2010 Cuma (22:30-01:30)
Burak Bedikyan Trio
Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
1978 İstanbul doğumlu olan burak Bedikyan ailesinin teşvikiyle küçük yaşta hobi olarak başladığı müziğe, lise yıllarında profesyonel olarak devam etme kararı aldı. 1996 yılında Aydın Esen’in düzenlediği workshop’a katılarak bu yolda ilk adımını attı. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İİBF yi kazandı. Eğitimini sürdürdüğü yıllar boyunca kendini geliştirmeye devam etti ve 2002 yılımda Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümüne burslu olarak kabul edildi. Burada Can Kozlu, İmer Demirer ve Tuna Ötenel gibi değerli isimlerle çalışma imkanı buldu. Halen gerek kendi liderliğinde gerekse yerli yabancı önemli ustaların yanında klasik cazdan fusiona kadar çeşitlilik gösteren bir çok stilde aktif olarak performans göstermektedir.
Giriş: 30 TL
03 Temmuz 2010 C.tesi (22:30-01:30)
17. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ
Riko Ogawa Quartet
Riko Ogawa (p), Nobuo Tanabe (s), Makoto Kobayashi (b), Bayson Katayama (d).
Osaka, Japonya doğumlu Riko Ogawa üç yaşında klasik piyano eğitimine başladı ve 20 yaşında ise Tokyo'daki Keio Üniversitesi'nde bir caz grubunda çalmaya başladı. İlk önce klasikleşmiş olan Scott Joplin'in ragtime piyano parçalarını ve Jelly Roll Morton, James P. Johnson, Willi 'The Lion' Smith gibi isimlerin bestelerini çaldı. Daha sonraları ise kendi eşsiz sesini ve yorumunu buldu. 1993 yılından beri Osaka'nın ünlü jazz kulüplerinden biri olan New Suntory5'te çalıyor. Çalmadığı zamanlarda ise Tokyo'da Panasonic'te çalışıyor Riko Japonya'da ve Amerika'da gerek caz gerekse klasik müzik alanlarında birçok konser verdi. Yo Kimura ile ve solo performansları ise 2000 yılından beri beğeni topluyor. Phil Flanigan ve Ed Metz Jr. ile olan ilk albumünde konuk sanatçı ise Harry Allen. ''It's All About Love!'' isimli albumü ise 2003 yılında Jazz Journal International tarafından yılın albümü seçildi.
Giriş: 30 TL
17. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ TÜNEL ŞENLİĞİ
Fred Delplancq & Çağrı Sertel (TBA)
Bu gece 2 konser olacak, ardından da jam-session var.
05 Temmuz 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Elif Çağlar “Curly Trio”
Elif Çağlar (vo), Cem Tuncer (g), Kerem Türkaydın (g).
Elif Çağlar, 1998-2002 seneleri arası, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Ali Perret, Can Kozlu, Aydın Esen, Randy Esen, Nükhet Ruacan, Neşet Ruacan, Imer Demirer, Selen Gülün gibi Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenlerinin yanı sıra Lawrence "Butch" Morris ve Ricky Ford’un da öğrencisi olarak, "Caz Kompozisyonu" üzerine eğitim aldı. Ardından Queens College bünyesindeki "the Aaron Copland School of Music"te, "Caz Performansı" dalında master derecesini tamamladı ve buradan “opera, müzikal tiyatro, oratoryo ve dengi kategorilerdeki müzik dallarında, kariyer açısından en büyük potansiyeli göstermiş" performans öğrencisine verilen "Claire Bennett Moringiello’72" ödülünü alarak mezun oldu. Bu süreç içerisinde, New York’taki ünlü caz müzisyenleri Michael P. Mossman, Antonio Hart ve ismi caz efsaneleri arasında geçen vokalist Sheila Jordan ile çalışma fırsatını buldu. Halen İstanbul’da çeşitli müzik projelerine ve performanslarına devam etmektedir. Bu gece “Curly Trio” ile farklı repertuarı ve müthiş yorumu ve daha önce birçok oluşumda beraber çalmış gitaristler Cem Tuncer ile Kerem Türkaydın’ın eşlikleri ve soloları eşliğinde keyifli bir gece yaşayacaksınız.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
06 Temmuz 2010 Salı (21:30-00:30)
Sibel Köse Quartet
Sibel Köse (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Sibel Köse Ankaralı. TED Ankara Koleji'nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Caz ile ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Polonya’da seminerlere katıldı. 1987 yılından bu yana Sibel Köse konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Polonya'nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması'nda birincilik ödülü aldı. “Nina Simone Tribute” konserinde Dee Dee Bridgewater, Raul Midon ve Stacey Kent ile aynı sahneyi paylaşan Köse, Polonya’da bir de albüm çıkardı. Bu gece caz standartlarından oluşan keyifli bir repertuar ile birlikte sizlerle olacaklar.
www.myspace.com/sibelkose
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
07 Temmuz 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
BANT
Serhan Erkol (as), Engin Recepoğulları (ts), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Cem Aksel (d).
Ankaralı Cem Aksel’in caza ve davula ilgisi İstanbul’da ortaokul sıralarında başladı. Lise yıllarında amatörce devam eden müzik hayatı lise sonrası profesyonelliğe dönüştü. 1983 yılında İsviçre’de Bern’de bulunan, Swiss JazzSchool’a kayıt oldu. Ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle devam edemedi. O günden bu yana yaşamını müzik ile kazanan sanatçı 60 kadar albüm çalışmasında çeşitli şarkıcılara eşlik etti. Türkiye’nin hemen hemen bütün cazcıları ile çaldı. Halen İstanbul’da yaşayan Cem Aksel, Bülent Ortaçgil ve çeşitli caz müzisyenleri ile farklı mekanlarda çalmaktadır. Repertuarlarını günümüz New Yorklu bestecilerinden seçen grubun yeni ve çok özel projesini kaçırmayın deriz.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
08 Temmuz 2010 Perşembe (21:30-00:30)
KED Trio
Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
Piyanist Kürşad Deniz Galatasaray Lisesi Mezunu, Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu. 5 yaşından beri piyano çalıyor. Orta okulda blues çalmak için oluşturdukları grupla daha sonra caza yöneldiler. Caner Kaptan'ın da yer aldığı Galatasaray Lisesi orkestrası ile KASDAV müzik yarışmasında 2002 yorum dalı 1.liği, en iyi orkestra 1.liği, beste 3.lüğü var. 2003'ten beri kulüplerde çalıyor. Bu gece ufak düzenlemelerle standartlardan oluşan bir repertuar sunacaklar. Tüm enstrümanların eşit olarak yer aldığı bir müzik ile sizlere keyifli bir repertuar sunacaklar.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
09 Temmuz 2010 Cuma (22:30-01:30)
Yahya Dai Quartet
Yahya Dai (ts, EWI), Ercüment Orkut (p), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Ankara doğumlu Yahya Dai’nin 1974 yılında Soprano blokflüt ile başlayan müzik hayati 1981’de alto saksofon ve ilerleyen yıllarda tenor saksofon, soprano saksofon, bariton saksofon, yan flüt ve EWI (elektrik nefesli enstrüman) ile devam etti. Ankara’da uzun bir dönem Tuna Ötenel ile birlikte çalışan Yahya Dai, İstanbul’a yerleştikten sonra yerli, yabancı pek çok grupla sahne aldı, albüm kayıtlarında çaldı. Bu gece oldukça renkli bir repertuar ile sizlerle olacaklar.
Giriş: 30 TL
10 Temmuz 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Ece Göksu Quartet
Ece Göksu (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Ece Göksu müzisyen bir ailenin çocuğu ve Ankaralı. Ankara Devlet Opera ve Balesi çocuk korosunda söylemeye başladı. Piyano bölümünde okudu. Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclass’larına katıldı. Üniversite yıllarında caza ilgi duydu. 2000 yılında ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuvarına yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. İstanbul’da pek çok yerde şarkı söylerken ve festivallerde de sahne alırken 2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak NJ’de caz vocal mastırı yapmak üzere ABD’ya gitti. Master tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı. Ece Göksu, Türkiye’nin tek caz vokal mastırlı şarkıcısı. Okulunu da başarıyla bitiren sanatçı döneüşte ilk konserini nardis’te veriyor…
Giriş: 30 TL
12 Temmuz 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Teneffüs
Serhan Erkol (ts), Barış Ertürk (as), Tunç Çakır (vib), Ahmet Türkmenoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Teneffüs özgün müzikleri hayata geçirmek amacıyla 2004 yılında kuruldu. Alışılmış formatların dışında bir quintet olan Teneffüs iki saksofon, vibrafon, davul ve kontrbastan oluşmakta. Bu grup aynı zamanda Ricky Ford Orkestra’nın altyapısını oluşturan müzisyenlerden oluşuyor. Teneffüs kendi bestelerini doğaçlamaya açık ve yalın bir şekilde yorumlamakta.
‘Sabah İçin’ ismini verdikleri ilk albümlerinin kayıtlarını tamamlayan grup, LinRecords etiketiyle bu albümü önümüzdeki günlerde dinleyicileriyle buluşturacak. Repertuarı tümüyle enstrümantal olan grup bir çok festivalde ve İstanbul’da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde sahne aldı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
13 Temmuz 2010 Salı (21:30-00:30)
Bilal Karaman Trio
Bilal Karaman (g), Çağlayan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Geçtiğimiz aylarda kaydettiği ve henüz yayınlanmamış albümünden parçalar çalacağı bu konserde gitarist Bilal Karaman geleneksel caz kalıplarının dışına çıkarak kendi kompozisyonlarını ve Anadolu ezgilerini yorumlayacak. Müziğini belli kalıplara sokmaktansa özgün bir şekilde doğaçlayarak oluşturan gitariste bu konserinde daha önce "Trio Mrio" isimli çalışmalarından tanıdığımız basçı Çağlayan Yıldız eşlik edecek.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
14 Temmuz 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Selim Benba Trio
Selim Benba (p), Kağan Yıldız (b), Deniz Dündar (d).
1969 yılında İstanbul'da doğdu. Yedi yaşında klasik piyano ile müzik eğitimine başladı. Alman Lisesi'ne devam ederken okul orkestrası ve amatör senfonik-rock gruplarında yer aldı. Aynı yıllarda Faris Akarsu ile de klasik piyano repertuarı üzerinde çalıştı. 1989'dan sonra caz çalışmalarına ağırlık verdi. Can Kozlu'dan Caz Tarihi ve Teorisi dersleri aldı. 1992 yılından itibaren başta Tahsin Ünüvar Quartet olmak üzere değişik standart caz ve fusion grupları ile konser ve kulüp performanslarında yer aldı. 1994 yılında Önder Focan'ın 'Jazz Guitar' albümünde çaldı. Ted Curson, Scott Hamilton, Jorge Pardo, Roy Patterson, Carol Chaiken, en son Amandah Jantzen gibi birçok uluslararası caz müzisyenine eşlik etti. 1998 yılından bu yana İstanbul Caz Festivali'nde ve Akbank Caz Festivali'nde yer aldı. Selim Benba son dönem çalışmalarını Spin ve kendi grupları ile sürdürüyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
15 Temmuz 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Emre Kayhan 5tet
Engin Recepoğulları (ts), Emre Kayhan (tb), Cem Tuncer (g), Kağan Yıldız (b), Ediz Hafızoğlu (d).
Bu gece repertuarlarında Emre Kayhan ve Engin Recepoğulları’nın beste ve modern caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak olan grubun kurucularından Emre Kayhan İngiltere`de doğdu. Mimar Sinan Üniversitasi Devlet Konservatuarı trombon bölümü mezunu olan sanatçı Londra Royal College of Music’de lisans eğitimi aldı. 1991-93 yılları arasında İngiltere`de çesitli profesyonel ve amatör senfoni orkestralarında ve big band`lerde çaldı. North Texas State University’de çalıştı. 2000 – 2001’de Trinity College of Music’de tam burs ile caz masterini tamamladı. 1998 de EBU (Avrupa Yayın Birliği) Caz Orkestrasi ile Stockholm Caz Festivali`nde ve 2002 de ise yine aynı orkestra ile Budapeşte`de ikişer konser çaldı. 2005`de İstanbul Caz Festivali`ne Neşet Ruacan Dörtlüsü içinde katıldı ve konuk sanatcı trompetçi Claudio Roditi ile çaldı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
16 Temmuz 2010 Cuma (22:30-01:30)
Serkan Çakıt Quintet
Serkan Çakıt (vo), Kürşad Deniz (p), Barış Arslan (g), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
2008 Ağustos’ta Polonya’da düzenlenen Uluslararası Voicingers Zory 2008 Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil edip, Jüri Özel Ödülü’ne seçilen Serkan Çakıt, Nardis Genç Caz Vokal 2007 yarışmasında Polonya Pulawy Workshop Ödülü’nü, 2008'de de NTV Özel Ödülü'nü kazanmıştır. 2004 yılında Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Şan Bölümü'nü ve 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirmiştir. Çalışmalarını 2006 eylül ayından beri Sibel Köse'yle Caz Vokal Atölyesi'nde devam ettiren Serkan Çakıt, bu gece caz standartları ve vocalese örneklerinden oluşan bir repertuar ile sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL
17 Temmuz 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Fundo Latino
Funda Sezer (vo), Baki Duyarlar (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
Daha önce caz standartlarindan oluşan bir repertuarla karşınızda olan Funda Sezer bu kez yeni bir proje ile Nardis'te. Brazilya ve Küba müziklerinin hoş ritimleri ve aşina melodilerinden oluşan bir latin gecesi ile sizlerle birlikte olacak. 2008'de düzenlenen Nardis Vokal Yarışmasında dereceye giren vokalist, Donovan Mixon, Randy Esen, Olcay Kaylan ile çalışmalarını halen sürdürmektedir. Ayrıca 2007 yılında Umbria Caz Festival'i kapsamında düzenlenen Berklee School of Music Jazz Clinics'e katılmıştır.
Giriş: 30 TL
19 Temmuz 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Yeşim Pekiner Quartet
Yeşim Pekiner (vo), Kürşad Deniz (p), Baran Say (b), Deniz Dündar (d).
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunu olan Yeşim Pekiner, müzik çalışmalarına lise ve üniversite yıllarında Yıldız Dağdelen eşliğinde klasik şan eğitimi ile başladı. İlerleyen yıllarda, Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu ve Ladies and Gentlemen Müzikal Korosu’nda solist ve korist olarak yeraldı.
Caz çalışmalarına, 3 yıl önce başlayan Yeşim, Sibel Köse ve Randy Esen gibi ustalarla çalışmalarına devam ediyor ve çeşitli mekanlarda konserler veriyor.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
20 Temmuz 2010 Salı (21:30-00:30)
Plongeur Quartet
Saper Şahbaz (p, kyb), Fikret Erenyol (g, fx), Esat Ekincioğlu (db, eb), Uğur Küpeli (d).
Aslen bir trio olarak Şubat 2009'da kurulmuş olan Plongeur Quartet, hip-hop esintili bir caz grubu. Grubun müziği northern jazz, neo-soul, hardbop, r 'n b, swing ve post-rock ezgilerini taşıyor.
Birbirilerini uzun zamandır tanıyan grup üyeleri önceden birçok farklı projede beraber çalıştılar. Plongeur Quartet onlara bireysel müzikalitelerinin en üst sınırlarına ulaşmaları doğrultusunda alan yaratıyor.
Plongeur Quartet, Genç Caz yarışmasının galibi olarak 3 Temmuz'da 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında sahne aldı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
21 Temmuz 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Canan Duran Quintet
Canan Duran (vo), Kürşad Deniz (p), Cansun Küçüktürk (g), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
İstanbul Üniversitesi Devlet Konsevatuvarı Opera - Şan bölümü mezunu Canan Duran, okul yılları boyunca CRR bünyesinde çeşitli eserlerde görev aldı, konserler verdi. 2004 yılından itibaren çeşitli gruplarda solist olarak çalıştı. Sibel Köse atölyesi ve Randy Esen'le caz vokal çalışmalarına katıldı, kulüplerde sahne aldı. Baki Duyarlar, Emin Fındıkoğlu gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu.2009 Polonya The Internatinol competition for singing musicians Voicingers Zory'e katılım hakkı kazanıp Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Bu gece sizlere günümüze kadar ulaşmış birçok caz standartını Anadolu motif ve ezgileri ile birleştirme düşüncesinin yanı sıra, Steive Wonder, Sting, Willie Nelson gibi müzisyenlerin eserlerini de yorumlayacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
22 Temmuz 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Ebru Selvikavak Band
Ebru Selvikavak (vo), Kürşad Deniz (p), Erdal Akyol (b), Derin Bayhan (d).
ODTÜ Eğitim Fakültesi BÖTE Bölümü mezunu Ebru Selvikavak, üniversite yıllarında şan dersi aldı ve üniversite korosunda şarkı söyledi. Ankara’da Gordion Caz Akademi'de Sibel Köse ve Durul Gence ile tanıştı. Ankara ve İstanbul’da Sibel Köse caz vokal atölyelerine devam etti. Ankara’da Janusz Sprot ve Durul Gence ile çeşitli mekanlarda şarkı söyledi. Son olarak 2009 yılında Polonya’daki Pulawy Jazz Workshop’una katıldı. Standartlardan oluşan bir repertuarla sizlerle olacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
23 Temmuz 2010 Cuma (22:30-01:30)
Brigitte Beraha Trio
Brigitte Beraha (vo), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).
İtalya doğumlu, annesi İngiliz babası Türk, Monako’da büyümüş olan Brigitte Beraha son dönem yeni albümü Flying Dreams ile Londra’nın gündemde sanatçılarından. Bir zamanlar Azymuth Trio ile de şarkılar söyleyen sanatçı bu kez bizden bir trio ile sizlerle birlikte olacak. Standartlar ve bazı orijinaller ile keyifli bir gece olacak.
www.brigitteberaha.com
www.myspace.com/40227904
Giriş: 30 TL
24 Temmuz 2010 C.tesi (22:30-01:30)
Şirin Soysal Band
Şirin Soysal (vo), Kürşad Deniz (p), Cansun Küçüktürk (g), Kağan Yıldız (b), Derin Bayhan (d).
Viyana doğumlu Şirin Soysal, Trinity College Dublin tiyatro mezunu. Dublin’de ayrıca sinema üzerine yüksek lisansını tamamladı. Dublin Fringe Festival’inde birçok oyunda sahne aldı. İstanbul’a döndüğünden beri, müzik dışında sinema yazarlığı ve yönetmenliği ile uğraşıyor. Sahnede şarkı söylemeye lise yıllarında başladı ve uluslararası öğrenci korolarında ve festivallerde yer aldı. Müzik eğitimine Mustafa Yurdakul’dan şan dersleri alarak başlayan Şirin, çalışmalarına Randy Esen ve Sibel Köse gibi ustalarla devam ediyor. Caz standartlarından oluşan repertuvarı içinde sürprizler de barındırıyor.
Giriş: 30 TL
26 Temmuz 2010 P.tesi (21:30-00:30)
Ceren Koçak Quartet
Ceren Koçak (vo), Kürşad Deniz (p), Baran Say (b), Derin Bayhan (d).
İTÜ Elektrik Mühendisliği öğrencisi Ceren Koçak, 2007'de Nükhet Ruacan'¹n vokal atölyesinde başladığı caz vokal çalışmalarına 3 yıldır Sibel Köse ile devam etmektedir. Bu yıl Nardis Genç Caz yarışmasında gösterdiği başarıyı Estonya’da da sürdüren ceren Koçak 3.lük ödülü ile döndü. Bu gece sizlere caz standartlarından oluşan bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
27 Temmuz 2010 Salı (21:30-00:30)
Fuat Tuaç Group
Fuat Tuaç (vo), Baki Duyarlar (p), Volkan Topakoğlu (b), Ediz Hafızoğlu (d).
İzmir doğumlu olan Fuat Tuaç’ın müzikle gerçek tanışması lise çağlarında klasik gitar dersleri alarak gerçekleşti. Mart 2007’de Sibel Köse caz vokal atölyesine başladıktan sonra eşzamanlı olarak şan, solfej, piyano ve armoni dersleri de almaya başladı. Temmuz 2007 itibariyle Randy Esen’den de caz vokal dersleri almaya başlayan Fuat, 2006-2009 yılları arasında üç kez Polonya’nın Pulawy kentindeki uluslararası caz vokal atölyesine de katıldı. Aynı zamanda avukatlık yapan Fuat Tuaç, sizlere Fransızca şansonlar ve hareketli caz standartlarından oluşan renkli bir repertuar sunacak.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
28 Temmuz 2010 Çarşamba (21:30-00:30)
Neslihan Akbulut Quartet
Neslihan Akbulut (vo), Kürşad Deniz (p), Kağan Yıldız (b), Derin Bayhan (d).
Neslihan Akbulut sahnede şarkı söylemeye Robert Kolej’deki öğrencilik yıllarında yer aldığı müzikaller ve korolarla başladı. İTÜ Çevre Mühendisliği’ne girdiği yıl katıldığı İstanbul Avrupa Korosu’nda soprano olarak pek çok bestecinin klasik koral eserlerini seslendirdi. Korolarda söylemeye tropik su ekolojisi yüksek lisansı için gittiği Bremen’de devam etti. Bremen’de kendi grubuyla alternatif rock şarkılarını akustik olarak yorumladı ve Falstaff tiyatrosunda konserler verdi. İstanbul’a döndükten sonra 2006 yılında Nükhet Ruacan’dan caz dersleri almaya başladı. Halen İstanbul Avrupa Korosu’nda söylemekte olan Neslihan müzik (caz) çalışmalarına Randy Esen, Sibel Köse ve Aydın Esen’le devam etmekte. 5. Nardis Jazz Club Genç Caz Vokal Yarışması'nda Nardis Özel Ödülü'nü kazanan şarkıcı, 2008’de Vermont Jazz Center’daki workshoplarda Jay Clayton ve Peter Elridge ile çalıştı.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
29 Temmuz 2010 Perşembe (21:30-00:30)
Yaşam Hancılar
Yaşam Hancılar (vo), Baran Say (b), Ferit Odman (d).
Yaşam Hancılar şarkı söylemeye ve gitar çalmaya 15 yaşında başladı ve bugüne kadar pek çok farklı grupta ve projede vokalist ve gitarist olarak yer aldı. Üniversite yıllarında tanıştığı caz müziğini icra etmek amacıyla 2007 yılı başında ‘Jazzmates’ isimli kendi grubunu kurdu. Bu grupla aralarında ‘14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’ ve ülkemizin en prestijli caz kulübü ‘Nardis Caz Club’ın da yer aldığı kulüp ve organizasyonlarda sahne aldı. 2008 yılında düzenlenen ‘4. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’na katıldı ve derece alarak Estonya’da düzenlenen ‘8th Nomme International Young Jazz Artists Competition, 2008’ yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Sibel Köse ve Randy Esen ile çalıştı. Halen Amsterdam Konservatuarı'nda caz vokal eğitimini sürdürmektedir.
Giriş: 30 TL, Öğrenci: 15 TL
NARDIS JAZZ CLUB
Kuledibi Sokak No.14 Galata-Istanbul 0212-2446327
www.nardisjazz.com
www.myspace.com/nardisjazzclub