Film, adıyla ilginçliğini ortaya koyuyor aslında. İzlediğinizde de adı kadar ilginç bir film olduğunu görüyorsunuz. Bakmayın adında "acıklı" kelimesinin geçmesine. Bu filmde çok gülüyorsunuz.
Filmin 18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Senaryo" ve "Jüri Özel Oyunculuk Toplu Performans" ödüllerini almış olmasına da şaşırmıyorsunuz. Yani, biz şaşırmadık! Hakkını vermişler doğrusu.
Filmin yönetmeni ve senaristi Onur Ünlü'nün kendine has üslubunu yine bu filmde de görebiliyorsunuz.
Oyuncu kadrosu muazzam. Kimler yok ki... Selçuk Yöntem, Bülent Emin Yarar, Ezgi Mola, Türkü Turan, Alpay Şayhan, Tansu Biçer, Yılmaz Gruda, Ushan Çakır, Tuğra Kaftancıoğlu, Cengiz Bozkurt, Engin Hepileri, Güler Ökten, Köksal Engür ve Gazanfer Ündüz.
Filmin konusuna gelince...
Celal Tan, bir taşra şehrinde ailesiyle birlikte yaşayan saygın bir anayasa profesörüdür. İlk eşinin ölümünden yıllar yıllar sonra, bir şekilde hayatını kurtardığı ve kendisinden çok genç olan bir üniversite öğrencisi kızla evlenir. Sonra kötü şeyler olmaya başlar...
"İnsan, insandır"
Yönetmen Onur Ünlü film hakkında şu görüşleri öne sürüyor:
"İnsan anne babasını seçemez. Fakat bir 'aile'nin bireyidir. Bu yalancı bireylik durumu, insanın aslında basitçe bütün hayatında çeşitli şekillerde karşılaşacağı statükoyla girdiği öldürücü işbirliğinin de başlangıcıdır. Statüko, risk almak istemeyen ve konforlarını devam ettirmek adına her türlü yalanı üretebilecek bireyler yaratır. Celal Tan ve Alesinin Aşırı Acıklı Hikayesi adlı film; bu zorunlu olarak bir arada durmaktan kaynaklanan konforunun insanları ne hale getirdiği, insanı nasıl başka bir 'şey'e dönüştürdüğü, zorla bir arada bulunmanın bir yerden sonra ne kadar sıkıcı ve ezici bir hal aldığı fikri etrafında gezinir. Ve bunu yaparken bütün kurum ve durumlarla ince ince dalgasını geçer. Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıkılı Hikayesi insana güvenmez. Çünkü Shakespeare'in de dediği gibi bilir ki; 'İnsan, insandır.'"