Lazer epilasyon güvenli bir yöntem midir?
Lazer Epilasyon tüm dünyada kullanılan son derece güvenli bir yöntemdir. Lazer epilasyon doktor tarafından, güvenilir ve kontrolleri düzenli yapılan cihazlar tarafından uygulandığı sürece kesinlikle güvenli ve sağlıklı bir yöntemdir.
Lazer epilasyonda acı hissedilir mi?
Lazer sisteminde özel soğutma sistemleri mevcuttur. Soğutma işleminin uygulanmasındaki amaç; hem acı hissini azaltmak hem de riskleri minimuma indirmektir. Işın verildiğinde bazı hastalar, hafif bir batma ya da yanma hissi duyduklarını söylerler. Lokal anesteziye ihtiyaç yoktur.
Lazer epilasyon seanslarının süresi nedir?
Lazerle tedavi vücudun her bölgesine uygulanabilir. Seans süresi uygulanan bölgeye göre değişmekle birlikte beş dakika ile 1,5 saat arasındadır. Örneğin göğüs uçları, dudak üstü 5-10 dakika, bikini 15-20 dakika, tüm bacak ise yaklaşık 1,5 saattir.
Lazer epilasyon kaç seans gerektirir?
Lazerle epilasyonda vücut için 4–6 seans yüz bölgesi için ise 5–8 seanstan sonra genellikle kıl miktarında yüzde 70–90 oranında kalıcı azalma görülür. Seans aralıkları yüz bölgesi için 4, vücut içinse 6 – 8 haftadır. Lazer epilasyonda tedaviye yanıt; kişinin kıl rengi, genetik yapısı, hormonal durumu, önceden uygulanmış tedavilere göre değişir. Seanslara zamanında gelmek tedavide etkinliği artırmaktadır.
Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir?
Göz çevresi ve mukozalar dışındaki her bölgeye lazer uygulanabilir.
Lazer epilasyonun yan etkisi var mıdır?
Lazer epilasyonun cilde bir zararı yoktur. Cilt kanseri yapmaz ve iç organlara zarar vermez. Ancak yetkin olmayan kişiler ve uygun olmayan cihazlarla uygulama yapılırsa, ciltte kabuklanma, büller, hipo / hiperigmentasyon ve scar oluşumu gelişebilir. Polikliniğimizde uygulamanın hekimler tarafından yapılması ve aynı anda uygulanabilen hava soğutma sistemine sahip lazer cihazının kullanılması sayesinde cilt korunur ve acı hissi en az düzeye indirilir.
Lazer epilasyon kimlere uygulanmaz?
Lazer epilasyon çok koyu cilt alanları, fotosensitiv alanlar, ciltte inflamatuar hastalık alanları, şüpheli pigmente alanlar ile uçuk veya açık yara bulunan alanlara uygulanmaz. Tetrasiklin, Retinoid, Roaccutane gibi ilaçların kullanımlarından belli bir süre sonra yapılmalıdır. Ayrıca gebelikte uygulanması koruyucu hekimlik açısından uygun değildir. Bu özelliklere sahip olmayan ve ergenlik çağına ulaşmış kadın – erkek herkese uygulanabilir.