Yüzümüze, vücudumuza sürdüğümüz her şeyi cildimiz emiyor. Bu yüzden sağlıklı olmak için sadece yediğimize içtiğimize değil, kullandığımız kozmetiklere de dikkat etmeliyiz.
Sağlıklı kozmetik, sağlıklı vücut demek, unutmayın...
Bir ürünün organik olduğunu nasıl anlarız?
- Bir ürünün organik olması için, içinde sentetik maddelerin olmaması gerekiyor. Koku maddeleri, silikon, koruyucular, paraben, dioxin, benzyl, sodyum lauril sulfat, parafin, formalheid tipi kimyasallar içermemeli.
- Ürün içeriğinde kullanılan hammaddelerin de saf, katkısız yetişmesi gerekiyor. Yani organik hammadde şart.
- Bir ürünün organik olması için ürünün mutlaka sertifikası olması gerekiyor. Sertifikası olmayan ürünler organik değildir. Burada 2 önemli sertifika var: Cosmébio ve Ecocert sertifikaları. Ecocert; uluslararası sertifika kuruluşu. Cosmébio; sadece kozmetik alanındaki ürünleri sertifikalıyor. Organik ürünlerin ambalajında bu sertifikaların logolarının mutlaka olması gerekiyor.
- Organik ürünlerin ambalajları da %100 geri dönüşümlü olmak zorunda.
Organik kozmetik kullanmalıyız çünkü; geleneksel kozmetikleri kullandığımızda içindeki kimyasal maddeleri vücut atmak için o kadar uğraşıyor ki, gençleşmek için sürdüğümüz o kremler farkında olmadan aslında yaşlandırıyor.
Her kozmetik ürününün organiği olabilir. Çünkü doğada inanılmaz bir zenginlik var. Her hastalığın karşılığı var, her derdin devası var. Bitkilerin renginden, kokusundan, özelliğinden, dokusundan faydalanarak her ürün yapılabilir.
Yüz için kullandığımız ürünleri vücut için de kullanabiliriz. Fakat vücut için olanları yüz için kullanmamalıyız. Özellikle göz çevresi için özel ürünler kullanmalıyız.
Organik ürünlerin son kullanım tarihi
Geleneksel ürünleri koruyucular sayesinde 10, 15 yıl bile tutabilirsiniz. Organik ürünleri koruyucular olmadığı için açtıktan sonra 6 ile 12 ay arasında tüketmeniz gerekiyor.
Bir de saklama koşullarına çok dikkat etmek lazım. Genel olarak, direkt ışık almayan, ısısı yüksek olmayan yerlerde ürünleri muhafaza etmelisiniz.
Seren PAK