Yüz bölgesi ele alındığında ortalama tüm yüze 80-100 arasında ip yerleştiriliyor. Vücudun diğer bölgelerinde; kollarda, iç bacaklarda, memede ve karında doğumdan sonra oluşan cilt sarkmalarının tedavisinde de hastanın ihtiyacı göz önünde bulundurularak daha uzun ve daha kalın iplerle, uzmanın uygun gördüğü adetlerde aynı teknik kullanılarak başarılı sonuçlar elde ediliyor.
Yan etkisi yok
Ameliyatsız cilt germe olarak tanımlanan bu yöntemde, anestezik kremler ile uyuşturulan bölge, çok ince iğneler içine yerleştirilmiş PDO (polidioksan) isimli iplerin cilt altına özenle yerleştirilmesi esasına dayanıyor. Herhangi bir yan etkisi olmayan bu işlem esnasında ve sonrasında ağrı hissedilmiyor. Uygulamanın en güzel tarafı hiç beklemeden lokal anestezi ile hemen o anda işlemin etkisini gözünüzle görüyor olmanız.
2-3 yıl etkili
Kişinin cilt tipi göz önüne alınarak düz ve kılçıklı olarak iki tip iplik kullanılıyor. Düz iplikler kafes yöntemi olarak adlandırılan şekilde yerleştirilerek ince kırışıklıkları yok ediyor. Kılçıklı iplerle ise yoğun sarkma problemlerini tek uygulamada lifting etkisiyle çözümlüyor. İplik konulduğu andan itibaren mikro kan dolaşımını artırıyor ve tamir mekanizmalarını harekete geçirerek fibroblast ve büyüme faktörlerinin yapımı uyarılıyor. 6-8 ayda dokuya uyum sağlayan ve dokuda erime özelliği bulunan bu ipler adeta vücudun uyuyan doğal mekanizmalarını yeniden uyandırma işlevi görüyor.
Bu tekniği uygulayan hekimlerin büyük bölümü lifting etkisinin ortalama 2- 3 yıl sürdüğünü belirtiyor..