Yaş ilerledikçe göz çevresindeki kas ve deri dokusu yerçekimiyle aşağı doğru sarkar. Bu durum göz etrafındaki yağ dokusunun fıtıklaşması ve gözün önündeki yağı tutan sağlam yapının gevşemesine neden olur. Göz ve göz çevresine yapılacak küçük estetik ve fonksiyonel operasyonlarla ise bu problemler ortadan kaldırılabilir.
Gözlere yapılan estetik uygulamalar
- Göz çevresi botoksu: Kaz ayağı bölgesi, burun kökü, alın çizgileri kırışıklık tedavisi, kaş kaldırma ve şekillendirme.
- Göz kapağı estetiği: Gözaltı torbaları ve üst göz kapağındaki estetik sorunlar tedavi edilebilir. Ameliyatlarda Karbondioksit Lazer cihazı ya da radyofrekans kullanılabilir. Böylece kesi yerinden kanama çok az olur, iz kalmaz ve iyileşme süresi kısalır.
- Kapak düşüklüğü ameliyatları: Kapak düşüklükleri doğuştan olabilir ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Görmeyi etkilediği için düzeltilmesi gerekir. Göz kapağını kaldıran kas tamir edilir ya da kapak askı yöntemi ile kaldırılır.
- Göz kapağı şekil bozukluklarının tedavisi: Doğuştan ya da yaşa bağlı olarak göz kapaklarında gelişen içe ya da dışa dönme, kirpik bozuklukları, göz kapağı tümörleri gibi hastalıkların tedavileri yapılır.
Dünyagöz Etiler’den Op. Dr. Akın Banaz göz kapağı estetikleriyle ilgili ayrıntılara şu şekilde değindi:
“Kapak düşüklükleri doğuştan olabilir ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Görmeyi ve görme alanını etkilediği için düzeltilmesi gerekir. Göz kapağını kaldıran kas tamir edilir ya da kapak askı yöntemi ile kaldırılır. Çocuklarda göz tembelliğine neden olan kapak düşüklükleri yani ptozisin düzeltilmesi çok önemlidir.
Gözaltı torbaları ve üst göz kapağındaki hatta kaştaki sarkma gibi sorunlar ise göz kapağı ve kaş estetiği ile rahatlıkla çözümlenebilir. Burada önemli olan konu ise sadece estetikle kalmayıp hastanın hem fonksiyonel hem de estetik görünümünü hastaya kazandırabilmektir.”
Op. Dr. Akın Banaz göz estetiğinin yeni teknolojik yöntemlerle, çok daha kolay ve acısız yapılabildiğini ifade ederek, yapılacak estetiğin görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için, alanında eğitim almış cerrahlara başvurulması gerektiğini anlattı.
Dr. Banaz, göz kapağının vücudun diğer dokularından farklı bir bölge olduğunu dile getirerek, göz estetiği ameliyatlarının önemini ve risklerini şöyle anlattı: “Göz kapağını açan ve kapayan kas, yağ dokuları, gözyaşı bezi, cilt ve destek dokularından oluşur. Göz estetiği ameliyatlarında, genel göz sağlığının korunmasına hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Cerrahi girişimlerin tümünde sağlam dokuların zarar görmemesi ve sadece gerekli yere müdahalenin yapılması çok önemli. Göz çevresi estetiğinin, göz kapağı anatomisini ve estetik cerrahi ilkelerini bilen göz doktorları tarafından yapılması büyük önem taşıyor.”