Çocuk ve gençliğinizde güneşe maruz kalma miktarınıza göre yoğunluğu artan kahverengi lekeler bu sonucun üzerine bir de tuz biber eker gibi yaşlılığı daha çok hissettirirler.
Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nden Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner, ellerin yaşlanma sürecini yavaşlatmak için şu önerilerde bulunuyor:
Yaz öncesi ve sonrası bakım kürleri
“Öncelikle çocukluk ve genç erişkinlik dönemlerinden itibaren piyasada çok sayıda bulunan el kremlerinden birini ve güneş kremlerinden birini kullanmaya başlamalı ve yaşam boyu kullanmaya devam edilmelidir. Özellikle yaz başı ve yaz sonu olmak üzere yılda en aza iki defa cilt bakım kürleri uygulanmalıdır. Bu el bakım kürlerinin amacı cildi nemlendirmek, cilt yapısındaki kolajen ve elastik lif miktarını artırmak ve güneş ile yaşlanmaya bağlı oluşacak hasarları azaltmaktır. Bu işlem her yaş grubundan her türlü yaşlanma bulgusunda uygulanması gereken bir temel tedavi ve bakımdır.
30'lu yaşlardan sonra el cildine tedavi
Bilimsel gelişmeler sonucu yeni üretilen dolgu maddeleri, lazer, IPL, ultrason, radyofrekans, infrared cihazları ve kök hücre tedavileri bu alanda yeni bir çığır açtı. Bu yöntemlerin her biri tek tek çok etkili olmalarına rağmen en mükemmel sonuçların, bu tedavilerin birkaçı birlikte kullanıldığında elde edildiğini görüyoruz.
Örneğin, el cildinde incelme, kırışıklık, buruşukluk ve kahverengi lekeler varsa bu hastada kök hücre ve dolgu maddesi enjeksiyonu ile IPL‘in birlikte uygulanması tek tek uygulanmalarından çok daha iyi sonuç verecektir. Çünkü dolgu maddesi ve kök hücre uygulaması cilt kalınlığını artırıp kırışıklık ve buruşukluğu ortadan kaldırırken IPL kahverengi lekeleri yok eder. Sonucu daha mükemmelleştirmek için hastanın detaylı cilt değerlendirmesine göre lazer, radyofrekans, ultrason veya infrared uygulamalarından biri tedaviye eklenebilir.
Bu işlemler kişinin ihtiyacına göre 30'lu yaşlardan itibaren yapılmaya başlanabilir. Yine kişin ihtiyacına göre genellikle 2-3 hafta arayla 3-4 seans tedavi uygulanır. Seans sayısıyla kişinin yaşı çoğunlukla doğru orantılıdır. İşlemlerin bir yıl sonra tek seans olarak tekrarlanması sonuçların kalıcılığını artırıyor."