Harekete bağlı (dinamik) kırışıklıklar nasıl tedavi edilir?
Günümüzde harekete bağlı oluşan (dinamik) ince kırışıklıklar için botoks yapıldığını belirten Op. Dr. Metin Kerem; bu yöntemin dozunda uygulandığı takdirde herhangi bir mimik kaybına yol açmadığını ve donuk bir ifade oluşturmadığını söylüyor. Cilt kırışmasını önleyen botoksun, ortalama 6 ay sonra tekrarlanması gereken geçici bir ilaç olduğunu sözlerine ekliyor. En sık kullanılan bölgelerin ise kaz ayakları, kaş arası ve alın olduğunu belirtiyor.
Sabit özellikte (statik) derin kırışıklıklar nasıl tedavi edilir?
Op. Dr. Metin Kerem, derin kırışıklıklar için sentetik dolguların ve yağ dokularının kullanıldığını söylüyor. Sentetik dolguların yaklaşık bir yıl içerisinde eridiğini ve uygulama alanının eski haline döndüğünü sözlerine ekliyor. Kolay ve ağrısız olan bu uygulamanın, hızlı sonuç verdiğini ve bu sebepten dolayı çok tercih edildiğini belirtiyor. Vücudun bir başka yerinden alınan yağ dokusunun derin çöküntülerin doldurularak giderilmesinde etkili olduğunu ve daha uzun süre kaldığını söylüyor. Yağ enjeksiyonunun en önemli avantajının ise hastanın kendi vücudundan alınarak, güvenle istenilen miktarda kullanılabilmesi olduğunu belirtiyor. Yağ dokusunun içinde bulunan kök hücrelerin uygulama bölgesinde ki yenilenmede, anahtar rol oynadıklarına vurgu yapıyor.
Kırışıklıkların giderilmesinde kullanılan ameliyatsız yöntemler nelerdir?
Yüzdeki kırışıklıkların, cilt kalitesindeki bozulmaların, yara ve sivilce izlerinin, çukurlaşmaların tedavisinde Fraksiyonel Lazer teknolojisini kullanılıyor. Yapılan uygulamada cildin yüzeysel tabakasının buharlaştırılıyor, cildin derin tabakası ise ısıtılarak yenileniyor. Bu yöntem; kan dolaşımını arttırıyor, cilde parlaklık ve tazelik kazandırıyor, yüzeysel kırışıkları düzeltmeye yardımcı oluyor, sıkı, yeni ve genç bir cilt oluşumunu destekliyor. Özellikle kış aylarında yapılması gereken bu uygulamanın sonrasında 3-4 hafta direkt güneş ışığı almamak ve solaryuma gitmemek gerekiyor.