Aynı parfüm bende farklı, arkadaşımda farklı kokuyor. Neden?
Parfüm, ten üzerinde hayat bulur. Bu yüzden tendeki kişisel farklılıklar onun kokusunu değiştirir. Tükettiğiniz yiyeceklerden, cilt tipinize kadar hemen herşey parfümün duruşunu etkiler. Parfüm almadan önce, mutlaka teninizde test edin. Arkadaşınızın kokusunu çok beğendiniz diye denemeden almayın. Belki sizde güzel kokmayacak, kimbilir?
Parfümleri test etmenin en iyi yolu hangisidir?
Sakin bir zamanda ve teninizde başka koku yokken deneyin. Örneğin, yeni banyo yaptıktan sonra parfüm alışverişine çıkarsanız, en iyi sonucu alırsınız. Bir kerede 3'ten fazla parfüm denemeyin.
Parfümün kalıcılığını koruması için, onu vücudumun hangi kısımlarına uygulamalıyım?
Bileklerinizin iç kısımları ve boyun gibi bilinen bölgelerin haricinde, ensenize de sıkın. Ayrıca saçlar kokuyu daha uzun süre muhafaza eder. Havaya parfümü sıkın ve içinden geçin. Saçlarınıza sinen parfüm, etrafa harika kokular yayacaktır!
Parfüm alerjisi olan kişiler ne kullanmalı?
Parfüme karşı hassasiyet, özellikle de astım hastalarında rastlanır. Parfüm sıktıktan sonra başınız ağrıyor ve cildiniz kızarıyorsa, tek notalı bitki yağlarını tercih edin. Bu yağlar karışık içerikli parfümlere göre cildinizi daha az tahriş eder. Ayrıca konsantre bir parfüm yerine, hafif kokulu vücut losyonlarını tercih edebilirsiniz.
Parfümün son kullanma tarihi var mıdır?
Şişesi açıldıktan sonraki 3-6 ay içinde, parfümün içeriğinde bulunan alkol ve organik bileşenler buharlaşmaya ve kokunun cinsinin değişmesine sebep olur. Parfümün ömrünü uzatabilmek için, onu güneş ışığından koruyup, serin ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Sürekli olarak kullanmayacaksanız, parfümü plastik bir torbaya sarıp buzdolabına koyun. Böylelikle fazladan birkaç ay tazeliğini koruyabilirsiniz.