@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.08.2023

Saç boyasının rengini nasıl açabilirsiniz?

Saç renginiz boya sonrası istediğiniz gibi olmadıysa, daha koyu çıktıysa, boyayı saçtan arındırmanın ve birkaç ton da olsa açmanın yolları var.

Saçlarınızı evde boyamaya karar verdiniz, ancak saç boyası çok koyu çıktı. Bu durumda boya saça nüfuz etmeden yapılabilecek birkaç işlem var. İşte saçtan boyayı arındırma yolları...

Saç boyası koyu olursa boyanın rengini nasıl açabilirsiniz?

Evde saç boyama işlemlerinde saç renginde boya seçiminin, bekleme süresinin ve saç tipinin etkisi büyüktür. İlk boyamalar sırasında bir profesyonele danışmak faydalı olur. Çünkü renk bir kere oturduktan sonra dip boya işlemleri daha kolay ilerler. Ancak deneyimli olmanıza rağmen rengi tutturamadıysanız, boyayı saçtan arındırmanın ve birkaç ton da olsa açmanın yolları var.

KOYU ÇIKAN SAÇ RENGİNİ AÇMA YOLLARI (BOYADAN HEMEN SONRA)
Saç yıkama
 
  • Yoğun saç renginizi korumak istiyorsanız, yıkamak için birkaç gün beklemeniz önerilir ancak renk, beklediğinizden koyu olursa saçınızı mümkün olduğunca çabuk yıkayın.
  • Saç boyası koyu çıktıysa, şampuan olarak boya koruyucu değil, arındıcı şampuan kullanın. Arındırıcı özellikteki bu güçlü şampuanlar genellikle şeffaf renkte olur. Katran içeriği bulunan kepek şampuanları da fayda sağlayabilir.
  • Arındırıcı şampuan kullanırken, şampuanı mutlaka diplerden uçlara doğru sürün. Saçlarınız temiz olsa da yıkama işlemini uzun tutun. 
  • Durulama sırasında sıcak su kullanın. Sıcak su rengi soymaya ve saç renginin açılmasına yardım eder. Bu nedenle günlük yıkamalarda çok sıcak su kullanılması tavsiye edilmese de amaç boyayı saçtan biraz olsun çıkarmak olduğundan saçınızı şampuanladıktan sonra sıcak su ile durulayın.
  • Durulamadan sonra saçınızı birkaç kere daha arındırıcı şampuan ile yıkayın. Durulama sonrasında saçınızın rengini kontrol edin ve gerekiyorsa, birkaç defa daha yıkayın. Her seferinde sıcak su ile durulamaya devam edin.

EDİTÖRÜN NOTU: Güçlü arındırıcı şampuanlar saçın kurumasına neden olabilir. Bu nedenle son aşamada normalde saç kremi kullanmıyorsanız bile bu işlem için durulama sonrası saçınızı kremleyin. Saç kreminizi tüm saçınıza yedirin ve birkaç dakika bekleyin. Ardından tekrar durulayın.

Çıkan renkten halen memnun değilseniz, boyadan sonraki birkaç gün boyunca saçınızı daha sık yıkayın. Çok yıkanan saçın daha az yıpranması için saç kremi ve maske uygulamalarına kullanmaya devam edin. İşlemler sonrası saç renginizden memnun kalırsanız, saçınıza haftada bir derin bakım uygulamaya başlayın.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yazın saçların kurumasını ve kırılmasını önlemek için öneriler
Deniz, havuz ve güneş ne yazık ki cansız ve kuru saç demek. Ancak onları korumak mümkün. İşte yaz aylarında saç sağlığınızı korumanın yolları!

2023 Saç Modasının 7 Trendi: Saçlar fabrika ayarlarına geri mi dönüyor?
Saçlarda bu yıl modern kıvrımlar, katmanlar, hacimli ve klasik görünümler var. Saç stilisti Şenol Zeytinoğlu ile Pudra.com için 2023 saç modasını konuştuk.

Kozmetikte muhteşem sezon sonu indirimleri
İndirim sezonunu kaçırdığınızı zannediyorsanız, yanılıyorsunuz! Kiko Milano, M.A.C., Bobbi Brown gibi markalar favori ürünlerini outlet sekmesine taşıdı!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER