14.02.2023

Saç dökülmesine karşı hangi yağlardan faydalanabilirsiniz?

Saç dökülmesi önemli sorunlardan biri. Beslenme, stres gibi faktörlerden etkilenen saçlarınız için dökülme karşıtı yararlanabileceğiniz yağları sıraladık.

Genetik, çevresel, vitamin eksikliği veya ilaçlar; saçlar pek çok nedenle dökülebilir. Günde 100-150 tel arası saç telinin dökülmesi normal sayılır. Ancak günlük saç dökülmesi 150-200 telden fazla ise teşhis  ve tedavi için uzman bir doktor ile görüşmek gerekir. Bunun yanı sıra saç dökülmesine karşı saçlı deriyi besleyecek, saçlarınızın daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasını sağlayabilecek bitkisel yağlardan da faydalanabilirsiniz. İşte saç dökülmesine karşı kullanabileceğiniz yağlar.

Saç dökülmesi için hangi yağlardan faydalanabilirsiniz?

Bitkisel yağlar hem vücudumuza hem de ruhumuza iyi geliyor. Saçlar bu konuda bir istisna değil. Saçları besleyen, onaran ve gürleşmesini sağlayan yağlar arasında Hindistan cevizi, zeytin, Argan, badem, biberiye, çay ağacı, avokado, çam terebentin ve nane gibi yağlar var. Haftada bir kez bu yağlardan size kendinizi iyi hissettirenler, saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve ardından saçlarınızı streç filme sararak bir saat bekletin. Ardından saçlarınızı saç diplerinizi çok tahriş etmeyecek şekilde arındırıcı bir şampuan ile yıkayın ve yine Argan yağı vb. içerikli bir bakım kremi ile kremleyin.
 
Argan Yağı
 
Ek olarak günlük olarak kullandığınız şampuanlara bu yağlardan karıştırarak bir günlük bakım rutini yakayabilirsiniz. Eğer karışım miktarını tutturma konusunda sorun yaşıyorsanız, hazır olarak satılan saç besleyici aromatik yağ karşımlarını da kullanabilirsiniz.
 
Saç bakımında bunları unutmayın:
 
  • Saçlı derinin sebum dengesini bozmamak için saçlarınızı her gün şampuanlamamaya dikkat edin. Deri sağlığı, sağlıklı bir temizlik ürünüyle sağlanabilir. İçinde allerjen maddeler ve sülfatlı  bileşikler olan şampuanlarla sağlıklı bir deri kalitesini sürdürmek olası değil.
  • Şampuanın içeriği saçlı derimizdeki nem ve yağ dengesini koruyacak bir içerikte ve bitkisel olmalıdır. Bu nedenle şampuan seçerken içeriğinde bulunan kimyasal temizleme ajanlarının, özellikle sülfatlı yüzey aktif maddelerin türüne ve miktarına dikkat etmeliyiz.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Saç dökülmesi neden olur?
Genetik, çevresel, vitamin eksikliği veya ilaçlar; saçlar pek çok nedenle dökülebilir. Belli sayıda saç dökülmesi ise normal kabul edilir.

​Yıpranmış saçlara veda etmek için saç bakım önerileri
Esnekliğini kaybeden, uçları kırılan ve artık canlı görünmeyen yıpranmış saçlara veda etmenin pratik yolları, vegan ürün önerisiyle Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER