Saç kurutmanın 10 püf noktası

Elektriklenen veya şekil almakta zorlanan bir saç yapısına sahipseniz size saç kurutma ile ilgili ipuçları vermeye geldik. İnce telli saçları da unutmadık.

İZLE: KURUTMA MAKİNESİNİ DOĞRU KULLANIN👇 
Sadece kurutma sürecini düşünmek bile, özellikle uzun saçlı kadınların bir yere gitmeden önce duşa girmesini engelleyebiliyor. Çabuk elektriklenen veya şekil almakta zorlanan kalın telli bir saç yapısına sahipseniz veya ince telli olduğu için çok çabuk hacmi sönen saçlarınız varsa, size saç kurutma ile ilgili ipuçları vermeye geldik. Hadi başlayalım!
Saçlarınızı gelişigüzel kurutuyorsanız saç sağlığınızı çok dikkate almıyorsunuz demektir. Çünkü saç kurutmak aslında zannedildiği kadar basit bir işlem değildir.  Bu nedenle size saç kurutma makinesi kullanmadan önce ve saç kurutma makinesi kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı konulardan bahsedeceğiz.

Saç kurutmanın 10 püf noktası

1. Saç kremi kullanın

Çabuk elektriklenen ve zor açılan bir saç yapısına sahipseniz ya da saçlarınıza boya, röfle gibi işlemler yapıldıysa, saçlarınızı yıkadıktan sonra saçlarınızın ortalarından uçlarına doğru (asla saç köklerine değil) saç kremi uygulayın.  Bu, saçlarınızın daha kolay açılmasına yardımcı olur, aynı zamanda tararken uçlarının kırılmasını önler. Saç kremi, saçın ihtiyacı olan nemi tutar ve saçların duştan sonra gerekli olan sudan fazla su emmesini önlemek için suyun itilmesine yardımcı olur.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Saçınızdaki elektriklenmeye son verin!
Saçınızdaki elektriklenmeyi kolayca giderebilir, size vereceğimiz ipuçları sayesinde saçlarınızı güzelleştirebilirsiniz.

2. Saçlarınızın nemini almadan saçlarınıza fırça veya tarak sürmeyin

Önce iyi bir havlu ile tüm nemini alın. Duştan çıkmadan önce saçlarınızı sıkmak da fazla suyu almak için iyi bir yöntemdir. Banyodan çıktıktan sonra saçlarınızı hemen bir havlu ile sarın. Eğer havlunuzun iyi olmadığını düşünüyorsanız, suyu iyi çekmiyorsa, kağıt havlu ile yumuşak hareketlerle, tıpkı yıkadığınız yeşillikleri havlu ile kurutur gibi saçınızdaki fazla suyu alın. Kağıt havlu yerine mikrofiber bezleri de kullanabilirsiniz.

3. Yeterince nemi alınmış saçı geniş dişli tarak ile tarayın

Saçınızdaki fazla suyu aldıktan sonra, artık saçlarınıza tarak ya da fırça sürebilirsiniz. Saçlarınızın uçları çok kırılıyorsa, güçsüzse fırça yerine geniş dişli bir tarak kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede saç uçlarınızın kırılmasını önlersiniz. Aynı zamanda halen saçınızda su kalmışsa, kalın dişli taraklarla saçlarınızı havalandırmış da olursunuz. 

4. Saçlarınızı havlu ile sarın

Nemini yeterince aldığınızı düşünseniz bile, tekrar bir kuru havlu ile saçlarınızı sarın. Havlunuz saçınızdaki nemi alırken siz de bu sırada günlük bakımınızla ilgilenebilir, kremlerinizi sürebilirsiniz.

5. Saçınızı kurutmaya başlamadan önce saç uçlarınıza nemlendirici sürün

Saç uçlarının kırılmasını önlemek ve güçlendirmek için pek çok farklı marka saç bakım yağları üretmeye başladı. Nemli saç uçlarına uygulanan bu nemlendiriciler, saç uçlarının daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlıyor. Saç cinsinize göre uygun bir nemlendirici uygulayın.

6. Saçlarınızı iyice kurutmak istiyorsanız, banyodan çıkın

Az önce sıcak sularla yaptığınız banyodaki buhar, nemli ortam saçlarınızın kurumasını engelleyecektir. Bu nedenle saçınızı banyoda değil, başka bir odada kurutun ve şekillendirin. Üstelik, kurutma makinesinden gelen sıcak, buhar dolu banyo ile bütünleşince hamam etkisi yaratarak hem terlemenize ve yorulmanıza neden olacak hem de saçlarınızın kurumasını yavaşlatacaktır. Yatak odanıza veya giyinme odanıza geçin. Bir diğer yandan elektrikli bir aleti ıslak zeminde kullanmayarak, ev güvenliğinizi de sağlamış olursunuz. 

7. Saç kurutma makinenizin 1'den fazla ısı derecesi olup olmadığına dikkat edin

Saçlarınız henüz nemliyken onları sıcak ısı derecesinde kurutmamanız gerekir. Bu nedenle önce soğuk-ılık, ardından aşamalı olarak sıcağa geçmek gerekir. En sıcak ısı derecesi ise saçlarınıza bukle vermek vb. şekillendirme aşamalarında kullanılmalıdır. Bu anlamda saçınızı kurutmaya tek bir ısı dereceli makine ile başladığınızda saçınıza zarar vermiş olursunuz. Bu nedenle 2'den fazla ısı dereceli makinelere yönelin. Hatırlayın, yaz akşamlarında, deniz sonrası yaptığımız banyodan sonra ıslak saçlarımızla dışarı çıktığımızda, saçlarımız kendi kendine ne kadar güzel kurur ve şekil alır. Siz de saçınızı kuruturken saçlarınıza bir yaz akşamı esintisi sunun. 

8. Saç kurutma işlemine zaman ayırın

Alelacele kurutulmuş saçlar hem şekil almakta zorlanır hem de çabuk zarar görür. İyice kurutulmamış saç dipleri aynı zamanda soğuk algınlığı, sinüzit gibi hastalıklara da davetiye çıkarır. Özellikle migren gibi bir rahatsızlığınız varsa, kesinlikle baş bölgenizden soğuk almamanız gerekir. Bu nedenle evden çıkarken saçlarınızın iyice kuruduğundan emin olmalısınız. Bunun için de yüksek motor gücü olan ama aynı zamanda saçlara daha az zarar veren, hava akımının iyi ayarlandığı saç kurutma makinelerine yönelmekte fayda vardır. 

9. Saç kurutma makinenizi saç cinsinize göre kullanın
 
  • Saçlarınız ince telliyse, hacim sorunu varsa, saçınızı başınızı öne eğerek kurutun ve makineyi sürekli sallayarak aşağıdan yukarıya tutun.
  • Saçınızın kabarmasından şikayetçiyseniz, bir taraftan da yumuşak bir saç fırçası ile fırçalayın.
  • Özellikle çabuk kırılan bir saç yapısına sahipseniz ve saçlarınızı uzatma sürecine girdiyseniz, kırıkları aldırmak için hayatınız kuaförlerde geçiyorsa, saç kuruturken makine hızını ve sıcaklık derecesini düşük tutun. Çünkü yüksek ısı saçınızı kırar ve saç derinizi zedeler.

10. Kuru saça fön uygulamayın!

Asla kuru saça fön uygulamayın. Kurutma makinesini saç şekillendirmek için kullanacaksanız mutlaka saç bakım ürünleri veya şekillendiriciler ile saçınızı nemlendirin. 

Bu haber ilginizi çekebilir: Fön nasıl çekilir?
Hem vakitten hem nakitten kazanmak için, evde kendi kendinize fön çekmeye ne dersiniz? İşte, işin sırrı pudra.com'da.

Bonus:  ÇOK ACELEM VAR!

Normalde saçları kuruttuğu için alkollü ürünler kullanılması önerilmez ancak aceleniz varsa ve saçlarınız halen ıslaksa, alkol içeriğine sahip saç spreyi veya köpükler saçınızın daha hızlı kurumasını sağlar. Ayrıca saçınızı şekillendirme işlemini kolaylaştırır. 

Bu haberler ilginizi çekebilir: Maşa ile bukle yapmak çok kolay!
Güzel buklelere sahip olmanın en kolay yolu maşa. Üstelik bunu kendiniz yaparsanız hem masrafsız olur hem de tatilde bile havalı saçlarla gezersiniz.

Saçlarınızı şekillendirmenin 5 farklı yolu
Remington, farklı teknolojiler ile saçlarınızı şekillendirmek için hem havalı hem de şık seçenekler sunuyor. Sizler için Remington ürünlerini inceledik. 


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER