› 
 › 
23.10.2022

Ralph Lauren, kopyaladığı tasarımlar için Beatriz Gutierrez''den özür diledi

Ralph Lauren, Meksika'nın yerel desenlerini kopyaladğı için Meksika'nın First Lady'si Beatriz Gutierrez'den 21 Ekim 2022 Cuma günü özür diledi.

ABD'li moda evi Ralph Lauren, Meksika'nın First Lady'sinin onu yerli tasarımlarını intihal etmekle suçlaması ve yerel topluluklar için tazminat talep etmesi üzerine 21 Ekim 2022 Cuma günü Beatriz Gutierrez'den özür diledi.

Ralph Lauren, Meksika'nın First Lady'sinden tasarımlarını kopyaladığı için özür diledi

ABD'li moda evi Ralph Lauren, Meksika'nın First Lady'si Beatriz Gutierrez'den Meksika'nın yerli tasarımları kopyalamakla suçlaması ve yerel topluluklar için tazminat talep etmesi üzerine cuma günü özür diledi.

Meksika, yerli topluluklarının motifleri, nakışları ve renklerinin yabancı tasarımcılar tarafından intihal dediği şeyi düzenli olarak kınıyor. Daha önce Zara, Mango ve SHEIN gibi büyük giyim markalarına karşı şikayette bulunmuştu.

Ralph Lauren yaptığı açıklamada, "Böyle olduğu için çok üzgünüz ve her zaman olduğu gibi, nasıl daha iyisini yapabileceğimiz konusunda diyaloğa açığız." dedi.
 
First-Lady-Beatriz-Gutierrez

INSTAGRAM'DA YAYINLADI

Suçlama 20 Ekim 2022 Perşembe günü, aynı zamanda kültürel işler komisyonunun başkanı olan First Lady Beatriz Gutierrez'den bir Instagram gönderisi ile geldi.
 

A post shared by Beatriz Gutiérrez Müller (@beatrizgutierrezmuller)


RL'in tasarımının Contla ve Saltillo'daki Meksika topluluklarınınkilerle eşleştiğini söyleyen ve gönderisinde Ralph Lauren etiketli bir ceketin resmini yayınlayan Gutierrez, Instagram gönderisinde; "Hey Ralph: Meksika tasarımlarını gerçekten sevdiğinizi zaten fark ettik. İntihal yapmak bildiğiniz gibi yasadışı ve ahlak dışıdır" dedi.

Gazeteci ve yazar Gutierrez sözlerine şöyle devam etti:

"En azından kabul edin. Umarım bu işi yapan orijinal topluluklara milyon dolarlık kâr için değil, sevgiyle tazminat ödersiniz"

Ralph Lauren, gönderiye cevaben yaptığı açıklamada, "Bu ürünün satıldığını öğrenmek bizi şaşırttı. Ekibimiz aylar önce bunun ürün hattımızda olduğunu öğrendiğinde, ürünü tüm kanallardan kaldırmak için sert bir yönerge yayınladı" dedi.

Daha önce 2020'de Fransız tasarımcı Isabel Marant da Meksika'nın batısındaki yerli bir topluluğun geleneksel desenlerini kullandığı için özür dilemişti.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER