selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Forever 21 Türkiye'ye hızlı bir giriş yaptı

Forever 21, Vadistanbul’da 7 Eylül'de açılan ilk mağazasıyla 'Türkiye’ye merhaba' dedi. Gelin birlikte ilk mağazasını inceleyelim.

En önemli özelliği farklı stillerden ilham alarak çeşitli beden seçenekleriyle geniş bir ürün seçkisi sunması olan Forever 21 sonunda Türkiye'de!

Forever 21 Türkiye'ye hızlı bir giriş yaptı!

​Dünya çapında 560’tan fazla mağazası ile dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca moda tutkununun favori markası Forever 21, Türkiye’ye geldi. İlk mağazasını Vadistanbul’da 7 Eylül'de açtı. Ardından Mall of İstanbul geldi. Kentpark mağazası ise 14 Eylül'de açılıyor.

BEDEN OLUMLAMA İÇİN DOĞRU ADRES

Her sektörden farklı markalar ile gerçekleştirdiği iş birlikleriyle adını duyuran Forever 21'ın en önemli özelliği farklı stillerden ilham alarak çeşitli beden seçenekleriyle geniş bir ürün seçkisi sunması. Yani beden olumluyorsak ve konumuz "body positivity" ise Forever 21 bu olumlamayı taçlandırmak için doğru adres :)
 
Forever 21 Europe

Forever 21'ın merkezi Los Angeles, Kaliforniya, ABD'de yer alıyor. Ben de onunla ilk olarak New York'da tanışmıştım. Ardından gittiğim her Avrupa seyahatinde mağazasına uğramadan geçmediğim markalardan biri oldu. Seneler geçmesine rağmen hâlâ kullandığım ürünleri var.

KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI

5 Eylül'deki Private Opening'ine katıldığım Forever 21, benim için her zaman sezon trendlerinden her parçayı bulabileceğim bir Primark olmuştu. 2021 yılında Türkiye'den çekilen Vero Moda'nın daha genci de diyebiliriz. Özellikle Curve & Plus bedenlere de hitap etmesi açısından...  

2019 yılında talihsiz bir kriz yaşamıştı ancak Türkiye'ye gelişinden anlıyoruz ki, o kötü günler geride kalmış. ​

TARZI SİZE YABANCI GELMEYECEK

Forever 21'ın tarzı tıpkı Inditex Grup bünyesindeki Pull&Bear, Stradivarius, Bershka gibi. Biraz da yeni LC Waikiki'ye benzetebiliriz. Bu anlamda sadece teenage'lere, 20'lere ve 30'lara hitap etmiyor. Her geçen gün gençleşen 40'lı yaşlar da kendine uygun parçalar bulabilir.

Ayrıca iç giyim, ev giyim, spor giyim anlamında koleksiyonu zengin. Bu anlamda hem basic koleksiyonunda hem de sezon ürünlerinde herkes kendine uygun bir parça bulabilecektir.

Activewear koleksiyonunu da kesinlikle seveceğinize eminim. Tabii bir de Plus & Curve koleksiyonlarını kesinlikle es geçmemek gerekiyor. 

FİBA'NIN TÜRKİYE'DEKİ EN GENÇ MARKASI
 
Forever 21 Vadistanbul Mağaza Açılışı

Fiba Perakande bünyesindeki diğer markalar GAP ve Marks & Spencer. Bu anlamda Forever 21'ı Fiba'nın direkt gençlere hitap eden ilk markası diyebiliriz. 

Çünkü GAP ve Marks & Spencer'ın da çocuk ve genç koleksiyonları olsa da bu mağazalarda satın alma kararlarını aileler veriyor. Ancak Forever 21 doğrudan gençleri hedefliyor. 

Türkiye'de tek bir ayda 3 mağaza açarak hızlı bir giriş yapan Fiba Perakende'nin planı ise kısa sürede otuzun üzerinde mağazaya ulaşmak. Bu anlamda pek çok yeni iş imkanı da sunacak. 

İLK MAĞAZA DENEYİMİ
 
Forever 21 Deniz Yavuz @ Vadistanbul

Mağaza Vadistanbul'da harika bir konumda yer alıyor. Bu anlamda kesinlikle oraya gittiğinizde uğramadan geçmeyeceksiniz, buna eminim. Ancak konumuna rağmen ne yazık ki bir ilk mağaza olarak çok sıkışık hissettirdi.

Bence, Forever 21'ı henüz hiç tanımayan bir kitleye koleksiyonlarını ilk bakışta gösterebilmek için ​Türkiye'deki ilk mağazası biraz daha ferah olabilirdi. 

Markanın fiyat politikası "ulaşılabilir moda". Bu anlamda elbette daha sıcak ve elbette "cossy" bir mekan sunması gerekiyor ama yine de bir yerden bir yere geçerken sürekli askılara çarpmak bana çok iyi hissettirmedi. Özellikle bazı trend veya şık parçalar çok geride kalmış, özellikle aramazsanız, keşfedemeyeceğiniz yerlerde saklanmıştı. Bu anlamda Vadi İstanbul'daki mağaza planının kullanıcılar gelip gittikçe tekrar bir gözden geçirilmesi iyi olabilir. 

Tabii ki asıl kararı son kullanıcı verecek. Bakalım markanın Türkiye'deki yolculuğu nasıl olacak? Bu arada Forever 21 TR için online alışveriş sitesini de açtı. forever21.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir başka Pudra.com'daki yazımda buluşmak üzere, şimdilik hoşça kalın. Eğer incelememi istediğiniz bir konu veya ürün olursa, bana direkt Instagram'dan @selenserdaroglu kullanıcı adımla ulaşabilirsiniz.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER