selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Old money (sessiz lüks) kombinlerin olmazsa olmazları

Modada 'Old Money' ifadesi, kıyafetlerden daha fazlasını ifade eden bir tanım. Sessiz lüks olarak bilinen bu akım "modayı takip et ama esiri olma" diyor.

Şık ve elegan bir görünüm için ‘old money’ kombini nasıl yapılır, biliyor musunuz?

Old money kombinleri nasıl olmalı? İşte sessiz lüksün olmazsa olmazları
 
Succession dizisi ile ‘Old Money’ kavramını çok duyar olduk. Modada Old Money ifadesi, kıyafetlerden daha fazlasını ifade eden bir tanım. Modadaki karşılığı sessiz lüks (Quiet Luxury).

Zenginliği daha doğrusu "para sahibi olduğunu" açık bir şekilde vurgulamak eskiden bu yana "ayıp" olmasına rağmen, son birkaç on yıldır kocaman logolara, reklam paneli gibi kıyafetlere maruz kaldık.

ZENGİN OLMAKLA VARLIKLI OLMAK ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARK

Ancak zenginlik ile varlıklı olmak arasında önemli bir fark var. Zengin, para ve mülk sahibiyken, varlıklı insanlar sadece para ve mülk değil, aynı zamanda unvan, mevki ve kültür sahibi olan insanlardı.

Eğitimli ve görgülü varlıklı insan tanımı, "zenginlerden" çok daha mütevazı yaşayan insanları tanımlamak için kullanırdı. Zenginler parasını nesilden nesile aktarırken, varlıklı aileler arkasından gelen nesle aynı zamanda kültürlerini aktarmayı önemserdi. 

Elbette bu mütevazı yaşam kıyafet stiline de yansıyor; bir kere giyilip atılacak şaşalı kıyafetler yerine, her sezona uygun olacak; birbiri ile rahat bir şekilde kombinlenebilecek, işlevsel, kaliteli dikimli, sade kıyafetlere yöneliyorlardı. 
 
Succession

Succession dizisi de işte bu akımı hayatımıza tekrar soktu. 

MODAYI TAKİP ET AMA ONUN ESİRİ OLMA!
 
Old Money kombinlerinin ortak noktası, iddiasız, sade renkler ve zamansız parçalar. Çünkü sessiz lüksün anahtar kelimeleri incelik ve zarafet. Sessiz lüks, kaliteli ve zamansız parçaların kusursuz bir yorumudur.

OLD MONEY KOMBİNLERİYLE BASİC KOMBİNLERİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYIN

Ancak şunu unutmamak gerekir, son dönemde "Basic giyim" ile "old money" kombinleri biraz birbirine karıştırılmış durumda. Old Money basic giyim demek değil, doğru ve kaliteli parçaların, birbiri ile mükemmel uyumu demek. 
 
İYİ DİKİŞ, KALİTELİ VE DOĞAL KUMAŞLAR
 
Old money kombini

Sessiz lüks tarzına ulaşmak için yıllarca dayanacak kaliteli smart casual parçalara yatırım yapmak gerekir. Örneğin; iyi bir kot pantolona, klasik ama kaliteli kumaştan bir beyaz tişörte, klasik bir triko kazağa ve iyi dikilmiş bir paltoya. 

Kumaşlar mutlaka kaliteli olmalıdır. Sessiz lüks parçalarında polyester gibi kumaşlara yer yoktur. Organik pamuklar, ipekler, pamuk gabardinler, iyi dokuma yünler, kaşmirler bunlara örnek olabilir.
 
Kesim de çok önemlidir. Dikişler kaliteli, kalıplar kişinin vücuduna uygun olmalıdır. Bir old money kombininde potlara, dikiş hatasına ve kırışıklığa yer yoktur.
 
MARKA LOGOSUNA YER YOK!
 
Old Money kombinlerinde özellikle üst ve dış giyim parçalarında marka logosu ya çok küçük olmalı ya da hiç olmamalıdır. Çanta gibi parçalarda ise tokalarda büyük amblemler kullanılmamalı; zarif tokalar veya tokasız çantalar tercih edilmelidir. Çantalar deri, süet olabilir.
 
SADE AMA KALİTELİ TAKILAR
 
Takılar abartıdan uzak ama kalitelidir. Küçük pırlanta küpeler, ince bileklikler... Altın ya da gümüş olabilir; bijuteri kullanılmaz. Kombini uzun bir kolye ile tamamlamak isterseniz bu en azından yarı değerli/doğal taşlardan bir kolye olabilir.
 
SESSİZ LÜKSÜN TAMAMLAYICISI BAKIMLI CİLT VE SAÇLAR

Old Money akımında abartı saç kesimlerine, koyu veya çok yoğun göz ve dudak makyajına yer yoktur. Cilt sağlıklı ve temiz görünmeli; abartı kontür uygulamaları yapılmamalıdır. Renkli farların ve koyu renkli rujların tercih edilmediği bu trendde, doğal ve temiz bir görünüm yakalanması amaçlanır.

Saçlar iyi taranmış, temiz, bakımlı olmalı; yoğun şekillendiricilerle kaskatı hale getirilmemelidir. Zarif topuzlar, sade atkuyrukları, abartısız katlı kesimler bu modanın tamamlayıcıları arasındadır.
 
AYARINDA MEDİKAL ESTETİK

Üzgünüz ama bu stilde kesinlikle abartı dolgu ve botoks uygulamalarına da yer yok. Sağlıklı, dinç görünüm temel kuraldır. Dolgudan şişmiş dudaklar, mimiklerden yoksun bir yüz ile dilediğiniz kadar iyi bir kombin yapın; “varlıklı” bir görünüm yakalayamazsınız.

MİMİNAL, KALİTELİ VE "LESS IS MORE"

Sessiz lüks, minimalist yaklaşımın ve kaliteli malzemelerin birleşimidir. Bu tarz, abartılı detaylar ve büyük logolar yerine, dikkatlice düşünülmüş kesimler, yüksek kaliteli kumaşlar ve incelikli tasarımlarla öne çıkar. "Az daha fazladır" felsefesini yansıtır.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER