Tabiat Kanunu İzleme Girişimi, "2010 yılından itibaren verdiğimiz mücadelenin ve önerilerimizin dikkate alınmamasından ötürü üzgünüz. Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma(ma) Kanunu yüzünden ülkemizdeki orman alanları, sulak alanlar, kıyılar ve bütün diğer doğal alanlar geri dönüşü olmayacak tahribatlara karşı savunmasız kalacak" şeklinde açıklama yaptı.
Çevre koruma politikasının çevre komisyonu eliyle ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Tabiat Kanunu İzleme Girişimi, kanun tasarısı hakkındaki görüşünü şöyle dile getirdi:
"Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nın ilk 14 maddesi TBMM Çevre Komisyonu’nun 31 Mayıs 2012 tarihli toplantısında bir günde görüşülerek onaylandı. Tasarı, ilgili Bakanların 'asıl şimdi doğayı koruyacağız' yönündeki açıklamaları ve ülkemizin AB uyum sürecinin çağdaş beklentilerinin aksine, 1958′den bu yana edinilmiş tüm kazanımları yok ediyor. Yasa Tasarısı’nın 6. maddesi tüm korunan alanların sınırlarının değiştirebilmesine, daha kötüsü tümüyle kaldırılmasına olanak veriyor. Ayrıca hemen seçim öncesi (24. Yasama Dönemi) TBMM Çevre Komisyonu tarafından kabul edilen tasarıda bilimsel çevrelerin, ilgili kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve koruma alanlarında ve çevresinde yaşayanların karar süreclerine dahil olması için öngörülen ulusal ve yerel kurulların tümünü tasarıdan çıkarıyor ve katılımcılık yönünden ülkemizi 30 yıl önce hazırlanan yasaların daha da gerisine götürüyor."
Siz de Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'nın TBMM'den geçmemesi için yürütülen kampanyaya destek olmak isterseniz imza verebilirsiniz.
Web: Tabiatkanunu.wordpress.com
Twitter: @tabiatkanunu
Facebook: Facebook/TabiatKanunuİzlemeGirisimi