› 
 › 
20.06.2023

Saffet Emre Tonguç'tan seyahat önerileri

Sadece bilgisiyle değil, muhteşem enerjisi sayesinde rehberlik ettiği kişileri İstanbul'a aşık eden Saffet Emre Tonguç'tan tatil önerileri aldık

İstanbul rehberlliği ile bilinen Seyahat Yazarı ve Turizm Rehberi Saffet Emre Tonguç, “Hakan Çelik ile Hayat Burada” programında bayram tatilinde keşfedilebilecek seyahat rotalarına dair önerilerini paylaştı.

Saffet Emre Tonguç’tan Seyahat Önerileri

Bugüne kadar başta Oyuncu Michael Douglas, Robert Redford, Matthew McConaughey, TV Programcısı Oprah Winfrey, Dr. Mehmet Öz, Eski Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanları Madeleine Albright, Colin Powell olmak üzere 150’den fazla yabancı ünlü turisti gezdiren Seyahat Yazarı ve Turist Rehberi Saffet Emre Tonguç, “Hakan Çelik ile Hayat Burada” programında seyahat önerilerini paylaştı.

Sadece bilgisiyle değil, muhteşem enerjisi sayesinde rehberlik ettiği kişileri İstanbul'a aşık eden Saffet Emre Tonguç'tan aldığımız seyahat önerileri için yazımızı okumaya devam edin.
 
Vizesiz gidilebileceğimiz 60'a yakın ülke var!

Türklerin yurtdışı tatili için en çok Paris, Roma, Barcelona ve Amsterdam’ı tercih ettiğini söyleyen Tonguç, Türk vatandaşları için vizesiz gidilebilecek popüler seyahat rotalarını paylaştı.

Tonguç, "Vizesiz gidilebilecek 60’a yakın ülke var. Tiflis ve Batum’a bakılabilir. Batum’a kimlik kartı ile gidebilirsiniz. En popüler turlardan bir tanesi de Ürdün. Petra, Amman ve Ölü Deniz çok keyifli lokasyonlar. Keza Mısır da kapıda vize alınabildiği için düşünülebilir. Sharm El Sheikh çok özel bir yer. Denizin altında yüzlerce farklı balık görebiliyorsunuz. Balkan ülkeleri, Kosova ve Makedonya, o coğrafya da yine Karadağ’ı tatil için önerebilirim" dedi. 
 
Saffet Emre Tonguç, bayram tatilinde yurtdışı için Malta'yı, yurtiçinde ise Karadeniz'i tavsiye ediyor

Bu sene bayram tatilini İzlanda’da geçirecek olan Saffet Emre Tonguç,"Bayramlarda tatil için yurtdışını öneririm. Yurtdışı tatili kalabalıklardan kaçmak için ideal. Yurtdışında Schengen vizesi olanlar için ekonomik bir tatil olarak Malta’ya gidebilirsiniz. Göbeklitepe’nin öncülü monolitler Malta’da yer alır. Portekiz, Avrupa’ya göre daha uygun bir yer olarak uygun olabilir. Yurtiçinde tatil yapacaksanız en güzel seçenek Karadeniz. Yaylalar genelde 15 Haziran’dan sonra açılır, şu an ziyaret etmek için ideal bir zaman.’’ dedi.

SAFFET EMRE TONGUÇ'UN İSTANBUL'DAKİ FAVORİ MEKANI
 
Hem yerli hem de yabancı ünlü turistlere İstanbul rehberliği de yapan, özel Boğaz turları ile bilinen Saffet Emre Tonguç, şimdiye kadar Michael Douglas'dan Robert Redford'a, Oprah Winfrey'den Dr. Mehmet Öz'e kadar pek çok ünlüye rehberlik yaptı. Eşlik ettiği kişilerin İstanbul’a geldiklerinde beklentilerinden fazlasını bulduklarını belirten Tonguç, misafirlerine özellikle bir noktayı gezdirmeden onları uğurlamıyor.

8.500 yıllık tarihe sahip, dünyada 3 imparatorluğa başkentlik etmiş tek şehir olan İstanbul'da yer alan, bin yıl boyunca dünyanın en büyük kilisesi bayrağını taşımış Ayasofya, Saffet Emre Tonguç'un gezdirmekten en çok hoşlandığı mekan. Ayasofya'nın tarihteki Aziz Petrus ve St. Peter gibi önemli yapıların hepsinin büyüğü olduğunu belirten Tonguç, kilise için "orasının bambaşka, büyülü bir enerjisi var.” diyerek sözlerini noktaladı. 

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

İstanbul çevresinde hafta sonu keyfi için 5 rota
İstanbul'a yakın bölgelerde hafta sonu keyfi için nerelere gidebilirsiniz, sizin için listeledik.

2023'te az izin alarak daha fazla tatil yapma yolları!
2023 tatil günlerine göre ne kadar tatil yapacağız, daha az izin alarak daha uzun tatil yapmanın yolları nelerdir, sizler için araştırdık.

Marmaris ve Kapadokya dünyanın en prestijli seyahat dergisinde
Dünyanın en prestijli seyahat ve yaşam stili dergilerinden Condé Nast Traveller, 2021’in en iyi tatil mekanlarını belirledi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER