› 
 › 
Milliyet 05.07.2012

Tatilcilere Çeşme rehberi

Bu yaz tatilini Çeşme'de geçireceklere çok özel önerilerimiz var. Çeşme'de ne yapılır, nereye gidilir, nerede eğlenilir, nerede kalınır diye merak ediyorsanız tüm bu soruların yanıtı bu yazıda.

Eskiden sadece İzmirlilerin sayfiyesiydi Çeşme, son birkaç yıldır İstanbullular tarafından da keşfedildi. Eskiden bir Altınyunus Oteli’ni bilirdik, şimdi Alaçatı’daki taş evlerde beş odalı minik otellere kadar bilmediğimiz yok.

Tatilcilere Çeşme rehberi

En büyük endişe, "Alaçatı, Türkbükü gibi mi olacak?" sorusu üzerine kuruluydu. Ama Çeşme’de herkes bir yana dağıldı, o yüzden şimdilik tehlike geçti. En kalabalık aylarda bile Alaçatı sokaklarında hala rahat rahat yürünebiliyor ki bu önemli bir şey. İşte Alaçatı’dan Aya Yorgi’ye, Dalyan’dan Çiftlikköy’e Çeşme notları...

Alaçatı’ya deniz uçağı
İzmir-Çeşme yolunu gözünüzde büyütmeyin. Artık İzmir’e uğramadan da Alaçatı’ya gitmek mümkün. Çünkü Alaçatı’ya Haliç’ten deniz uçağı ile uçuşlar başladı. Seabird ile 227 liraya iki saat 20 dakikada Alaçatı’dasınız.

7800
Gökhan Çarmıklı’nın Boyalık Koyu’ndaki oteli bu yıl da en gözdelerden. Emre Arolat ve Dara Kırmızıtoprak imzalı otelin yiyecek-içecek bölümü Emre Ergani’ye emanet. Çarmıklı ve Ergani’nin bir sürprizi daha var, Bobou.

128A by Aslışah Alkoçlar
128A by Aslışah Alkoçlar: Alaçatı’nın en yeni oteli. Sadece beş odası var. 19 yaşındaki Aslışah Alkoçlar işletiyor. Medyatik isimlere meraklılar bu otelin önünden geçerken, "Aslışah Alkoçlar'ın oteli" diye aralarında konuşuyor.

Nars
Güler Sabancı’nın Nars otelleri önce Ilıca’da açıldı, hemen arkasından da Alaçatı’ya bir şube geldi. Özenli bir dekor ve servis isteyenler için uygun bir seçim.

Nerede eğlenilir?

Babylon AyaYorgi:Her cuma "Oldies but Goldies" partisi olacak. Bu hafta sonu Zaz ve DJ Bob Sinclar performansları ile geçti. 7 Temmuz’da Can Bonomo, 14 Temmuz’da ise Athena konserleri var. Babylon Soundgarden Çeşme ise 30-31 Ağustos’ta gerçekleşecek. Şimdiden tatil planlarını bu festivale göre yapmakta fayda var.

Babylon Aya Yorgi'nin 2012 programı adlı yazımızı okumak için tıklayın.

Alaçatı barları: Bu yıl Alaçatı barlarına Tom Tom Sokak’tan tanıdığımız Tektekçi ve Nişantaşı’ndan tanıdığımız Biber eklendi. Özellikle Tektekçi shot çeşitleriyle adından sık sık söz ettiriyor. Ara sokaktaki bir Alaçatı klasiği Nar ve Pico da görülmeli.

Alaçatı Caz Festivali: Yucca Otel’de devam ediyor. 6 Eylül’e kadar birçok tanıdık isim konser verecek. 4-5 Temmuz’da All Stars Jazz Band, 11-12 Temmuz’da Valeria Proano ve Neşet Ruacan Quartet konseri var.

Bobou: Emre Ergani ve Gökhan Çarmıklı eski Seaside’ı aldı, Bobou ismiyle açtı. Gündüz plaj, akşam gece kulübü olan Bobou’nun açılışı cuma akşamı Melisa Çakarlar’ın düzenlediği dolunay partisiyle yapıldı. Herkes siyah-beyaza büründü. Hemen ardından da dün gece Mert Vidinli ve Çağla Gürsoy’un düzenlediği Richie Rich parti yapıldı. Virgin Radio DJ’leri eşliğindeki Richie Rich plaj partileri yaz boyunca her Cumartesi Bobou’da.

Bobou ile ilgili yazımızı okumak için tıklayın.

Aya Yorgi: Aya Yorgi koyunda Sole Mare ve Marrakech bu yıl da gözde yerlerden. Bu arada AyaYorgi’nin yeni mekanları da var, AyaYorgi Hall ve Kafepi Beach Club.

Supperclub: Amsterdam’dan İstanbul’a ilk transfer olduğunda büyük ilgi gören Supperclub kısa zamanda popülerliğini kaybetmişti. Bu hafta sonu Alaçatı’da Supperclub açıldı, Sophie Del Carmen’in performansıyla. Bakalım Supperclub bu yazı Çeşme’de nasıl geçirecek?

Ne giyilir?

Yüksek topuk giyip komik olmayın
Akşamları Alaçatı’nın Arnavut taşlı sokaklarında yürüneceği düşünülerek topuklu ayakkabılardan uzak durmakta fayda var. Çünkü topuklu ayakkabılarla Arnavut kaldırımında yürümeye çalışanlar dışarıdan bakınca komik duruma düşüyor. Yine de Alaçatı sokaklarında ısrarla yüksek topuklardan vazgeçmeyenlere sık sık rastlanıyor. Çeşme’de ve tabii daha birçok yerde herkesin ortak noktası Ray-Ban güneş gözlükleri. Güneş gözlükleri dışında pişti olma ihtimali yüksek değil. Yine de Bellazure’un şile bezi elbiselerini Çeşme’de değil de daha uzaklarda giymenizi tavsiye ederiz.

Nerede kalınır?

Çeşme Sheraton: Tatilde beş yıldızlı otel lüksü ararım derseniz Çeşme’de seçenek sınırlı. Ilıca’da bulunan Çeşme Sheraton kumsalı ile zaten bir adım önde. Kumsaldaki şemsiyelerde yer alan ‘bas gelsin’ düğmesi sayesinde servis elemanlarına siparişinizi verip şezlongunuzdan hiç kalkmadan keyif yapabilirsiniz. Tabii bu sırada çocuklar da kumda oynayabiliyor. Herkesin hayatını kolaylaştıran bir otel. En güzel yanı da spa’sı. Şakır şakır Türkçe konuşan Balili masaj uzmanlarına kendinizi teslim edip oradan sinirleriniz alınmış şekilde çıkmak mümkün. Tabii bütün bunları yaparken Çeşme Sheraton’un kampanyalarından da yararlanabiliyorsunuz.Üç günlük Paris tatilinden dünya turuna kadar birçok farklı promosyonları var. Seyahat sevenler için kaçırılmaz fırsat.

O Ev: Alaçatı’nın göbeğinde çok güzel bir taş ev. Her oda ayrı. Caddeye bakan suitleri var. Bu yıl restoranını açmayarak şaşırtıyor.

Ala Otel: Alaçatı deyince Manastır ve Taş otellerini bilmeyen yok. Oysa Alaçatı’nın en güzel otellerinden biri de Ala Otel. Endonezya’dan getirilen eşyalarla çok şık döşenmiş. Küçük bir havuzu ve güneşlenme bölümü var. Odaların da her biri ayrı dekore edilmiş. Bu yıl geçen senenin aksine otelin restoranını açmamışlar. Bahçeye yazık olmuş.

Nerede yemek yenilir?

Alaçatı Port’taki Ferdi Baba İstanbul'lular için hala çok popüler ama sıradan bir balıkçıdan farkı kalmamış. Ne mezelerde ne balıklarda bir numara var. Şifne’deki yeni yeri için Alaçatı Port’tan daha iyi konuşuluyor. İyi balık yemek istiyorsanız Dalyan’dan şaşmamakta fayda var. Balıkçı Hasan tavsiye edilir.

Ilıca’daki Dost Pide incecik çıtır pideleriyle bir klasik. Vedat Milor ve Mehmet Yaşin’den de yüksek not almış nadir işletmelerden. Kumrucu Şevki de Çeşme’nin klasiklerinden. Ayrıca plajda midye dolma yemek de bir Çeşme geleneği. En iyi çöp şiş için Biz Bize en doğru seçim. Veli ve İmren’in sakızlı dondurması da mutlaka tadılmalı.

Alaçatı’da Yaya’nın ve Agrilia’nın yemekleri her zamanki gibi çok başarılı. Tuval’in kalabalığına girmek istemeyenlere tavsiye edilir. Farklı lezzetler isteyenler yeni açılan L’Escargot’yu deneyebilir. Nars Otel’in yanındaki Ahtapot’ta yiyecekseniz ahtapottan şaşmamakta fayda var. Adı ne kadar bir balıkçıyı çağrıştırsa da Barbun bir balıkçıdan ibaret değil. Gastronomi meraklılarına hitap edecek bir restoran. Havyar, deniztarağı, trüf ve foie-gras gibi lezzetler de menüde dikkat çekiyor. Bahçe içinde bir yer arıyorsanız Mi Casa ve İstanbul’da da şubesi olan Maria’nin Bahçesi seçenekler arasında.

Nereden alışveriş yapılır?

Alaçatı’da Midnight Express’ten Madame Coco’ya İstanbul’da gördüğümüz birçok mağaza var. Bellazure’un şile bezi elbiseleri ve Ayşe’nin Dolabı’ndaki yatak örtüleri kesinlikle görmeye değer. Ayrıca Nars Otel’in yanındaki Haremlique’te çok güzel plaj çantaları satılıyor.

Çeşme Marina restoranlarıyla olduğu kadar mağazalarıyla da dikkat çekiyor. Bir akşamüstünüzü Çeşme Marina’da, Mudo’dan Teknosa’ya farklı mağazaları gezerek sonra da Tuval’de bir şeyler içerek geçirebilirsiniz.

Bakkallardan sakızlı kahve, sakız reçeli ve sakız likörü alınabilir. İmren Pastanesi’nin sakızlı kurabiyeleri de mümkünse denenmeli.

Hangi plaja gidilir?

Babylon Aya Yorgi: Bütün gününüzü hiç sıkılmadan geçirmek için iyi bir seçim.

Çeşme’de en iyi plaj Çiftlikköy’deki Fun Beach, eski adıyla Kum Beach. Çiftlikköy’debir de Sun&Sea var şimdi.

Uluslararası Alaçatı Festivali’ne ev sahipliği yapan Alaçatı Beach Resort ve yanındaki sörf okulları rüzgar sörfü meraklıları için çok iyi bir seçenek.

Bobou: Bu yazın en çok konuşulacak plajlarından biri. Nedeni basit, hem en yeni hem de Emre Ergani imzalı.

Çağdaş Ertuna


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER