Yılın yarışması: Yok Böyle Dans. O Ses Türkiye ve Yok Böyle Dans arasında gidip geliyorum. Ama Yok Böyle Dans'ın iki sezondur devam ettiğini düşünürsek seçim yapmak kolaylaşıyor.
Yılın filmi: Paris’te Geceyarısı. Woody Allen hakkındaki önyargılara rağmen son zamanlarda izleyip de beğendiğim sayılı film arasına girdi. Twilight ve Harry Potter serilerinin son bölümleri de yılın en kötü filmleri listemde yerini aldı. Türk filmlerindense favorim Aşk Tesadüfleri Sever oldu.
Yılın kitabı: Steve Jobs. Walter Isaacson'un uzun süre yazmayı kabul etmediği Steve Jobs biyografisi hem içindeki hikayelerle ilham verdi hem de Jobs’un ölümünden sonra erkene alınan yayın tarihiyle çağımızda pazarlamanın gücünü bir kez daha hepimize kanıtladı.
Yılın Türkçe şarkısı: Yakar Geçerim. Tarkan imzalı, Ajda Pekkan söylüyor. Eee, daha ne olsun?
Yılın konseri: George Michael'ın Londra Royal Albert Hall’daki konseri. George Michael senfoni orkestrasıyla birlikte geri döndü. Ne yazık ki geri dönüşü ve turnesi zatüre teşhisiyle hastaneye kaldırılınca yarım kaldı.
Yılın tiyatro oyunu: III. Richard Türkiye’de garip bir etki yarattı. Hiç tiyatroya gitmeyenler bile koşarak tiyatroya gitti. Kevin Spacey etkisi bizde çok güçlü hissedildi. Yerlilerdense favorim Dot'un Tarabya'daki Koleksiyon'da sergilediği Festen oldu.
Yılın düğünü: Kate-William. Kate Middleton ve Prens William'ın düğünü günlerce seyredildi. Düğünün yıldızı gelinin kız kardeşi Pippa oldu. Böylece magazin dünyasına yeni bir isim daha eklendi. Benim katıldığım düğünlerdense en etkileyici olan Seyhan Özdemir ve Ferit Sarper'in Ravello'daki düğünüydü.
Yılın tatil rotası: Yunan Adaları. Bodrum ve Çeşme'deki fiyatlara ve yemek kalitesine iyi alternatif oldu Yunan Adaları. Yine en çok Simi ve Leros tercih edildi. Hatta ada esnafı Türk müşterilerden o kadar memnun kaldı ki gümrükte, pasaportta yaşanan her sorunda araya girip Türkleri korudu.
Yılın semti: Moda. Eskiden Avrupa Yakası'na taşınmak modaydı, şimdi tam tersi. Artık sayfiye hayatına özlem duyanlar kendilerini Anadolu Yakası'na atıyor. Moda da bu semtlerin başında.
Yılın moda tasarımcıları: Hakaan ve Ümit Benan. Hakan Yıldırım Paris Moda Haftası'ndaki defileleriyle adından söz ettirdi. Hakaan markasıyla Avrupa'da birçok lüks mağazaya girmeyi başardı. Ümit Benan ise İtalyan markası Trussardi'nin kreatif direktörü oldu.
Yılın alışveriş etkinliği: Vogue'un düzenlediği Fashion's Night Out, 40 gün 40 gecelik İstanbul Shopping Festival’e bedeldi. En azından İstanbullular için.
Yılın yeni markası: Victoria's Secret. Kendi yeni değil ama Türkiye’de ilk mağazası kasımda açıldı. H&M'den beri açılışında en çok izdiham yaşanan marka oldu.
Yılın kültür-sanat mekanı: Borusan Contemporary ve Salt Galata. Aslında ikisinin de kültür-sanat mekanı olmasının yanı sıra başka özellikleri de var. Hepsinin bir araya gelmesi ve tabii binaların kendi güzellikleri yeter!
Yılın kültür-sanat etkinliği: Bienal ve Contemporary İstanbul. Her geçen yıl daha çok gelişiyor, ilgi artıyor. Bu yılki Contemporary İstanbul, Londra'daki Frieze'i aratmıyordu.
Yılın şovu: Cem Yılmaz. Sadece "Mekan oynatıyor" dediği Türk Telekom Arena reklamları bile bizi katıla katıla güldürdü. Bir de Maslak TİM'deki son şovu gerçekten ilaç gibi geldi.
Yılın ödülü: Nuri Bilge Ceylan. Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde "Bir zamanlar Anadolu"dayla aldığı Jüri Büyük Ödülü herkesi sevindirdi.
Yılın zamansız kayıpları: Amy Winehouse, Defne Joy Foster ve Selma Ann Desmond. Onları hiç tanımayanları bile erken gidişleriyle sarstılar.