› 
 › 
02.01.2023

2023 yılının Pantone rengi: Viva Magenta!

Pantone Renk Enstitüsü, yılın rengini açıkladı. 2000 yılından bu yana her yıl, yılın rengini duyuran renk otoritesine göre yılın rengi Viva Magenta oldu.

Pantone Renk Enstitüsü, her yıl sonunda belirlediği gelecek yılın rengini açıkladı. 2023’ün rengi tüm canlılığıyla 18-1750 kodlu Viva Magenta olarak duyuruldu.

2023 yılının pantone rengi: Viva Magenta!

Pantone Renk Enstitüsü, global olarak birçok sektör için renk, bilgi tedariği yapan ve bu konuda çalışmalar sürdüren bir kurum. Ayrıca rengin pantone özelliği olması çoğu firmanın kurumsal kimliğini ve önemli çalışmaların temelini belirliyor. 

PANTONE NEDİR?

Her rengin elde edileceği karışımı formülüze eden ve renk standardı sağlayan katalog sistemine pantone adı veriliyor.

YILIN RENGİ NASIL BELİRLENİYOR?

2000 yılından bu yana yılın rengi tespit edilirken uzmanların bir araya gelerek oluşturdukları renk kataloğundan yapılan seçkiler tüm sektörlere canlılık kazandırıyor. Yılın rengi belirlenirken yaşanılan yılın sosyal, ekonomik, kültürel vs. yaşamsal etkileri göz önüne alınıyor ve seçilen renk veya renkler her yıl değişiklik gösteriyor.

2023 YILI RENGİ: VIVA MAGENTA!
 
Viva magenta

2023 yılın rengi kırmız renk tayfında yer alan Magenta, doğal boya ailesine ait ve doğada en çok karşılaşılan etkileyici bir ton.  Pantone Renk Enstitüsü tarafından Viva Magenta rengi, 'kökleri kırmızı aileden gelen ve yeni bir güç sinyalinin ifadesi olan bir gölge, cesur ve korkusuz, coşkusu neşeli ve iyimser bir kutlamayı teşvik eden, yeni bir anlatı yazan, titreşen bir renk' olarak tanımlandı. 

"Alışılmadık bir zaman için alışılmadık bir ton

2022’de daha durağan renk tonları seçilirken, gelecek yıl sıkıntıları atlatan, kendimizi güçlü hissedeceğimiz günlerin habercisi olacak tek renk tonu yönünde tercih kullanılması sektörlere de olumlu bir hava kazandıracak.

2022'NİN RENGİ NEYDİ?
 
2022 yılı rengi - Pantone

Pantone 2022 yılının rengini very peri olarak açıklamıştı. Pantone'nin yönetici direktörü Leatrice Eiseman; very peri renginin mavinin sadakati ve sabitliği ile kırmızının enerjisi ve heyecanı ile birleştirdiğinden tüm mavi tonların en mutlu ve en sıcak olanı olduğunu açıklamıştı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER