Serebral palsili çocuklar genellikle yürüyemiyor, koşamıyor, zıplayamıyor ve tekerleme söyleyemiyorlar. Durum böyle olunca gönüllüler de sosyal medya hesaplarından, zıpladıkları veya tekerleme söyledikleri videoları çekerek 3 arkadaşını belirleyip onlara meydan okuyacaklar. Böylece farkındalık artırırken destek vermeye de davet edecekler.
Dünyada 17 milyon kişide görülen serebral palsi; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumudur.
Hareketleri etkileyen, kalıcı bir sorun olan serebral palsi, bebeğin 3 yaşına gelene kadar gelişimi esnasında oluşabiliyor. Türkiye'de her 8 saatte bir serebral palsili bir bebek dünyaya geliyor. Serebral palsili çocukların ve ailelerinin hayatları boyunca ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteğine cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; eğitici, geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunuyor.
Siz de bir çocuğun hayatında fark yaratabilirsiniz...
Serebral palsi için, Dünya Cerebral Palsy Günü kapsamında 6 Ekim'de zıplama etkinliğiyle farkındalık yaratabilir,ayrıca 4 Eylül'de başlayan ve Serebral palsili çocukların ömür boyu ihtiyaç duydukları rehabilitasyon hizmetlerine erişimleri için bağış toplanan Steptember Projesi'ne destek verebilirsiniz. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, toplanan bağışlarla daha fazla serebral palsili çocuğun geleceğine umut olmayı hedefliyor. Siz de bir çocuğun hayatında fark yaratmak isterseniz Steptember.org.tr üzerinden bağış yapabilirsiniz.