› 
 › 
11.03.2016

Hayatım Yenibahar Eataly'de

Bir kadın girişimi olan “Hayatım Yenibahar” projesi, Mardin’in önde gelen lezzetleri, geleneksel sanatları ve mutfak atölyeleriyle, bu hafta Eataly’de.

İnandığımız üzere dünyayı güzellik kurtaracaksa, işte size o güzel girişimlerden biri: “Hayatım Yenibahar”.

hayatım yenibahar eataly cercis konağı mardin
Mardin’e gidenler bilir, şehrin kültürünü ve lezzetlerini en iyi yansıtan mekanlardan biri Ebru Baybara Demir’in mekanı Cercis Murat Konağı’dır. Ebru hanım Cercis’te 16 yıldır beraber çalıştığı 5 aşçı kadınla birlikte bir de atölye kurdu. Yöresel lezzetlerin yanı sıra geleneksel Mardin el sanatlarını yorumladıkları; tespihler, anahtarlıklar, hediyelik takılar ürettikleri bir atölye burası. "Hayatım Yenibahar" projesi kapsamında üretilen ürünler internet üzerinden satılıyor ve güzel ilgi görüyor. 5 kadınla başlanılan yolda şu an 11 kadın mutlulukla üretiyor. Ebru Baybara Demir, sistemi oturttuktan sonra Mardinli kızlara eğitim desteği veren, onları okutan Payda derneği ile bağlantıya geçerek, işbirliği yapmış.

cercis konagi mardin eataly
Şimdi bu lezzet ve güzellikler İstanbul'a kadar ulaştı. ‘Hayatım Yenibahar’ ekibi 20 Mart’a kadar hem eşsiz Cercis Konağı lezzetleri hem de ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerle Zorlu Center’daki Eataly’de. Yine aynı mekanda Mezeler (12 Mart-Cumartesi), Bulgur Çeşitleri (15 Mart-Salı) ve Mardin Mutfağı (17 Mart-Perşembe)  başlıklarında üç ayrı atölye çalışması olacak. Biletleri Biletix’ten temin etmek mümkün.  

Elde edilen gelirle kız çocuklar okutulacak
Bu etkinlikle elde edilen gelir Mardin ve Batman’da 92 kız çocuğunun eğitimine destek veren Payda Derneği’ne bırakılacak.


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER