› 
 › 
15.01.2019

Cumhuriyet tarihimizin ilk kadın şampiyon yüzücüsü: Sümeyye Boyacı

Ressam, ebruzen, terzi ve milli yüzücü... Tümü birden olur mu demeyin! Karşınızda Cumhuriyet tarihimizin ilk kadın şampiyon yüzücüsü Sümeyye Boyacı var!

İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda birinci olarak Türkiye’yi gururlandıran, Cumhuriyet tarihinin ilk kadın şampiyon yüzücüsü Sümeyye Boyacı; aldığı sponsorluk destekleri ile yeni başarılar hedefliyor. Hollanda, İtalya, Avusturalya, Amerika gibi ülkelerde 10 uluslararası yarışın gerçekleşeceği 2019 yılı içinde ana sponsor Bursa Kebap Evi'nin desteği ile yurtdışı yarışlarına katılmaya devam edecek olan Sümeyye Boyacı, Türkiye’yi gururla temsil ederek dünya şampiyonu olmaya hazırlanıyor.

Sümeyye Boyacı'nın gurur veren başarı öyküsü

"Balıkların da kolu yok, onlar yüzebiliyor!"

Doğuştan iki kolu olmayan Sümeyye Boyacı küçük yaşta gittiği akvaryum gezisinde “balıkların da kolu yok, onlar yüzebiliyor” düşüncesiyle kendi felsefesini yarattı. Azmi ve kararlılığıyla girdiği tüm yarışlarda derece elde ederek çok sayıda altın, gümüş ve bronz madalya kazandı. Son olarak 2018 Paralimpik Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda elde ettiği derece ile “Normallerde ve Engellilerde Cumhuriyet Tarihin İlk Türk Kadın Avrupa Şampiyonu” unvanına sahip oldu.

Milli yüzücümüz bu başarısından sonra 2019 yılı için de kendine yeni hedefler koydu. Hedeflerine giden yolda ona destek olacak ise Bursa'dan çıktı. Sümeyye'nin arkasında artık güçlü bir destek var. Ana sponsoru Bursa Kebap Evi'nin desteği ile uluslararası yarışlarda Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanan Sümeyye, önümüzdeki dönemde yapılacak Malezya Paralimpik Dünya Şampiyonası’nda birinci olarak İlk Türk Kadın Dünya Şampiyonu olmayı hedefliyor.
 
Kendi şansını kendi başına yaratan Sümeyye'nin en önemli özelliği dışa dönük yapısı

Gelelim Sümeyye'nin bu başarıları elde etmeden önceki hikayesine... Sümeyye Boyacı'nın kollarının olmayacağı ve bir bacağının daha kısa olacağı doğumundan önce belli olmuş. Durumu doktorlardan öğrenen ailesi Sümeyye’den vazgeçmek yerine onu hayata kazandırmanın yollarını araştırmış ve Sümeyye’nin gelişimine özel ilgi göstermış. 5 Şubat 2003’te Eskişehir’de dünyaya gelen milli yüzücü ellerinin yokluğunu değil, ayaklarının varlığını bilerek yetiştirilmiş ve her alanda, her işi yaparak büyütülmüş.

Sümeyye, arkasında her zaman ailesinin desteği olduğunu bilerek büyümüş

3,5 yaşında, annesi mutfaktayken ayaklarıyla bir gül resmi çizmesiyle ailesi Sümeyye’nin resme olan ilgisini ve yeteneğini keşfederek kızlarının becerisini geliştirmesine yardımcı olması da Sümeyye'nin en büyük şanslarından biri. Bursa Kebap Evi'nin Karnaval İletişim aracılığı ile Fairmont Quasar İstanbul'da düzenlediği basın toplantısına katılan milli yüzücümüz Sümeyye, o günleri "Eğer evde o sırada bir başkası daha olsaydı, annem o gül resmini benim çizdiğime kesinlikle inanmazdı" şeklinde gülerek anlatıyor. 

ve Sümeyye hızla başarı basamaklarından çıkmaya başlar...
 
Sümeyye Boyacı

Düzenlenen basın toplantısında Sümeyye ile ilgili pek çok farklı başarıyı Pudra.com olarak kendi ağzından dinleme şansı bulduk. Buna göre Sümeyye, Türkiye'de ilk olarak 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonasında birinci olarak Türkiye’yi gururlandırması ile geniş kitleler tarafından bilinse de, onun becerileri ve küresel başarıları sadece yüzme ile sınırlı değil. 
 
  • Sümeyye Boyacı, geliştirdiği resim becerisiyle 5 yaşındayken Rus Halk Masallarının kapak resmini çizdi.
  • 6 yaşında tüm eserleriyle Moskova'da ilk kişisel resim sergisini açarak “Rusya’da resim sergisi açan ilk Türk unvanına da sahip oldu.
  • İlklerin kızı Sümeyye, resimdeki yeteneğini ebru sanatı ile birleştirdi ve 11 yaşında ilk kişisel ebru sergisini açtı.
  • 31 tablosundan 27 tanesinin satıldığı ebru sergisinde elde ettiği gelir ile bir dikiş makinesi alarak dikişe yönelen küçük terzi, kendi kıyafetlerini dikmeye başladı.
  • Bugün makyajını dahi kendi yapan Sümeyye Boyacı; hayatı boyunca karşılaştığı zorluklara rağmen her işin üstesinden başarıyla geldi.
 
Sümeyye Boyacı, ileride psikolog olmak istiyor
 
Sümeyye BoyacıKüçük ressam, ebruzen, terzi ve milli yüzücü gibi pek çok sıfatı birlikte taşıyan Sümeyye Boyacı; doğumundan bugüne ailesinden gördüğü desteği, eğitim hayatında ve çevresinden görmese de küçük yaşına rağmen daha ilerisine yol almaktan hiçbir zaman vazgeçmedi. Küçük yaşına rağmen her zorun üstesinden gelerek hedeflediği her şeyi başardı ve kendini resim, ebru, dikiş ve yüzme başarıyla milyonlara ispatladı.

2019 yılı için kendine yüzme ile ilgili dünya şampiyonu hedefini koyan Sümeyye; devam eden eğitimin ardından psikolog olmak ve engellilere danışmanlık hizmeti vermek istiyor.

ve sonunda başarılarının devamı için Sümeyye Boyacı ana sponsorunu bulur: Bursa Kebap Evi

Sümeyye’nin başarılı hikayesini ekranlardan gören ve buna kayıtsız kalamayan Bursa Kebap Evi; 2019 yılında Sümeyye Boyacı'nın her alandaki çalışmalarını destekleyeceğini ve tüm hedeflerini gerçekleştirmesi konusunda Sümeyye’nin yanında olacağını açıkladı. Aldığı sponsorluk desteği ile yoluna çok daha güçlü bir şekilde devam edecek olan Sümeyye Boyacı, desteklerin ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle açıklıyor:

Sümeyye Boyacı Basın Toplantısı"Bedensel Engelliler Spor Federasyonu desteğiyle ile katıldığım yarışlar dışında Türkiye’yi temsil etmek istediğim fakat katılamadığım önemli uluslararası organizasyonlar oluyor. Birincilikle ayrılacağımdan emin olduğum bu yarışlara artık Bursa Kebap Evi desteğiyle katılabileceğim”

Biz de Pudra.com olarak nice Sümeyyelerin ülkemizi gururla temsil edebilmesi için tıpkı Bursa Kebap Evi gibi pek çok şirketin, bu tür sponsorluk çalışmalarına ağırlık vermesini; basının, bu tür sponsorluk haberlerine daha fazla yer vererek diğer kuruluşları da bu desteklere yönlendirmesini; engelli ya da değil, tüm çocuklarımızın toplumun desteklerini sırtında daha fazla hissedebilmesini dileyerek sözlerimize son veriyoruz.

Başarıların daim olsun Sümeyye! Her zaman arkandayız!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER