20.09.2018

Çocuğunuzun kambur olmasını önlemenin 7 yolu

Gelişme dönemindeki çocuğunuzun kambur olmaması için neler yapmanız gerekiyor, biliyor musunuz? İşte adım adım kamburluğu önleme yolları...

Kifoz bozukluğunun bir şekli olan postüral kifozu, yani duruş bozukluğuna bağlı gelişen kamburluk erkek çocuklarda okul çağıyla beraber uygun olmayan sportif faaliyetler ve okul gereçlerinin kötü şekilde taşınmasıyla ortaya çıkıyor. Kız çocuklarda ise buna ek olarak vücudun ergenlikteki değişimiyle oluşabiliyor. Günümüzde bunlara ek olarak, tablet kullanımı, ekran karşısında geçirilen uzun saatler de postüral duruşu olumsuz etkileyen faktörler arasına girdi.

Çocuğunuzun kambur olmasını önlemenin 7 yolu

Kız çocuklarda kamburluk görülme oranı, erkek çocuklara göre daha fazla. Çocukluk çağında önlem alınması gereken kamburluk sorunu, zamanla hafif ağrılara, bu ağrılar duruştaki bozukluğun artmasına ve zamanla eklem tutulması ve kas kısalığı sorunlarına; hatta ileriki aşamada estetik - psikolojik sorunlara yol açabiliyor.

Okul günleri başladı. Çocuğunuz uzun saatler boyunca çalışma masasında vakit geçirecek, ağır ders kitapları ile okuluna gidip gelecek. Çocuğunuzun sırtına yüklediğiniz yükler, kifozun direkt nedeni değil ancak kifoz oluşumu ve gelişimini hızlandırabiliyor. Peki tam da gelişme döneminde çocuğunuzun kambur olmaması için neler yapmanız gerekiyor, biliyor musunuz? Pek çok tipi olan kamburluk hakkında bilgi veren Therapy Sport Center’dan Uzman Fizyoterapist Altan Yalım, çocuklarımızı kamburluktan korumak için dikkat etmemiz gerekenleri anlattı. 

Kamburluk riskinden korunma yolları
 
Basit önlemlerle çocuklarımızı kamburluk riskinden korumanın yolları hakkında bilgi veren Uzman Fizyoterapist Altan Yalım, şunları anlattı.
 
1- Çocuklarımıza, erken yaşlardan itibaren mutlaka spor alışkanlığı kazandırın. Özellikle, yüzme ve jimnastik gibi sporlara yönlendirin.
 
2- Bilgisayar ve cep telefonu kullanımında postürünü (dik duruşu) korumasını öğretin. Kesinlikle, bilgisayarı yatakta yatarak kullanmalarını engelleyin. Bilgisayarlar, oturarak ve masada kullanılmalıdır.  
 
3- Çalışma masasının ve koltuğunun yüksekliğini uygun şekilde ayarlayın. Çocuğun olabildiğince, dik bir şekilde oturmasını sağlayın.
 
4- Okulda veya sporda, eşyalarını mutlaka sırtına göre ayarlanmış sırt çantasıyla taşımasını sağlayın. Günlük taşıması gerekenden, daha fazla ağırlık olmamasına dikkat edin.
 
5- Beslenme ve kilo sorunlarına dikkat edin. Aşırı kilonun, kamburluk sebeplerinden birisi olduğunu unutmayın.
 
6- Öğretmenlerinden okulda geçirdiği zaman içerisinde, bu konuda destek ve yönlendirme yapmalarını isteyin.
 
7- Uygun yatak seçimi yapın. Çocuğun omurga yapısını etkileyecek düzeyde, yumuşak veya sert yataklardan sakının ve uyku düzenine dikkat edin.

İlgili haberlerimiz:

​Çocuk çalışma odası için 11 dekorasyon fikri
Çocuğunuzun zihinsel ve ruhsal gelişiminde ders çalıştığı alan büyük önem taşıyor. Okul çocukları için evde çalışma alanı düzenleme önerileri haberimizde.

Kambur durmak ruh halimizi olumsuz etkiliyor
Bilgisayar ve akıllı cihaz kullanımı yüzünden birçoğumuz farkında olmadan yanlış duruyoruz ve araştırmalara göre ruh halimiz bundan olumsuz etkileniyor.

​Çocuğun ders çalışmasını kolaylaştırmak için neler yapılmalı?
Anne babalar çocuklarının ders çalışmasını nasıl kolaylaştırabilir, ödevlerine ne kadar yardım edebilirler? Eğitim Danışmanı Mürüvvet Uygun çocuklara ders çalıştırmanın püf noktalarını Pudra.com okuyucuları için açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER