pudra.com
17.03.2010
6-12 ay ve 1 yaş sonrası için egzersizler
6-12 aylık bebekler için doğru egzersizler ve 1 yaş sonrası çocuklar için uygun sporlar...
Daha önce; hem ruhsal gelişimi hem de sağlıklı bir duruşa sahip olması bebeklerde jimnastiğin önemini ve 2-6 aylık bebekler için egzersiz önerilerimizi paylaşmıştık. Şimdi sıra geldi 6. ay ve sonrasına… Pudra.com olarak Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Abdurrahman Yıldırım'ın önerilerini sizlerle paylaşıyoruz…
Bebekler 6. aydan sonra destekli ya da desteksiz oturabilir. Ancak egzersiz yaptırılan bebeklerde bu biraz daha erken olarak 5. ayda gerçekleşebilir. Genelde düzenli olarak egzersiz yaptırılan bebekler, 6-7. ayda desteksiz oturmaya başlar. Egzersizlerin annenin rahat ve sakin olduğu bir zamanda, hafif müzik eşliğinde yaptırılması idealdir.
6- 12 ay arası bebeklerin egzersizleri
0-6 ay dönemde yapılan hareketlerin sayıları artırılabilir. Gün içinde tekrarları 15’e çıkarılabilir. 6.ve 7. aydan sonra bebeklerin eklemlerindeki esneklik azaldığı için zorlayıcı hareketlerden kaçınmak gerekir. Kollarından biraz zorlayarak tutup kaldırılmaya çalışılan bir çocukta koldan ‘tık’ diye bir ses gelir. Bebekte şiddetli ağrı olur, kolunu hiç hareket ettiremez, bu tablo, radius kemiğinin baş kısmının eklem yerinden çıkmasıdır. Ancak ufak bir manevra ile uzman doktor tarafından yerine yerleştirilebilir.
Başlangıç düzeyinde koltuk altlarından tutulmak şartı ile, 6 ay sonrası baş parmakla bebeğin avucunun içine el konularak bileği kavranır. Bebek öne arkaya ve sağa sola doğru sallanır. Bu hareket bebeğe düzgün bir vücut yapısı sağlayacaktır.
1 yaş ve sonrası çocuklarda
1 yaşından sonra çocuklar yürümeye başladığı için en bu onlar için önemli bir egzersizdir. Yine de bu dönemde belli kas gruplarını çalıştırmak için oyuncaklardan yararlanılabilir.
Çocuk sırt üstü yatırılır ve ayak bileğinden tutularak boşlukta kalana kadar yavaş yavaş yukarı doğru kaldırılır. Kısa bir süre asılı kaldıktan sonra çocuk yerine bırakılır ve tekrarlanır. Tüm bu hareketler yumuşak bir zemin üzerinde gerçekleştirilir.
Çocuğu elleri üzerinde yüzükoyun yatırıp elleri yerde olmak üzere dizleri ve baldırlarından tutarak kaldırın, elleri üzerinde yürümeye teşvik edin. Bu hareketler kısa mesafeye oyuncaklar koyarak da tekrarlanabilir.
Çocuğum hangi yaşta hangi sporu yapabilir diye merak ediyorsanız; bu konuda size tüm yanıtları verecek yazımızı mutlaka okuyun!
4-5 yaş sonrası spor
Spor, 4- 5 yaşından sonra bale, 5- 6 yaşından sonra yüzme şeklinde tercih edilebilir. Çocuklar için spor okulları aramak için yorulmayın; çünkü biz sizler için araştırdık bile (tıklayın)!
Etiket:
bebek bakımı,
çocuk gelişimi,
bebek gelişimi,
bebek sporları,
bebek ve spor,
çocuk sporları,
jimnastik,
devamı...
bebek egzersizleri, bebeklerde spor, bebek sporu, bebek jimnastiği, jimnastiğin faydaları, jimnastik yaptırmak, bebeklere jimnastik, bebeğe jimnastik, bebeğe spor yaptırmak, bebeğe spor nasıl yaptırılır, bebeğe jimnastik nasıl yaptırılır, bebeğe jimnastik ne zaman yaptırılır, bebeklerde egzersizin faydaları, çocuklarda egzersizin faydaları, bebek jimnastiğinin faydaları, bebeklerde jimnastiğin faydaları, çocuklarda jimnastiğin faydaları, bebekler için spor, bebekler için egzersiz, bebekler için jimnastik, bebek için spor, bebek için jimnastik, bebek için egzersiz, 6 aylık bebekler için egzersizler, 7 aylık bebekler için egzersizler, 8 aylık bebekler için egzersizler, 9 aylık bebekler için egzersizler, 10 aylık bebekler için egzersizler, 11 aylık bebekler için egzersizler, 12 aylık bebekler için egzersizler, 1 yaş bebek için egzersizler, 2 yaş bebek için spor, 3 yaş bebek için spor, 4 yaş bebek için spor, 5 yaş bebek için spor