İlki hemen önümüzdeki Cumartesi, yani 8 Ekim’de. Göktürk’te okul sonrası öğrenci kulübü olarak faaliyet gösteren Jüpiter Eğitim’de düzenlenecek atölyede 9-12 yaş çocuklar “Mutluluk” kavramı üzerine derinleşecekler.
Peki bunu nasıl başaracaklar? Çocuklar, herkesin birbirini görebileceği şekilde bir çember etrafında bir araya gelecek. Öğretmen burada kolaylaştırıcı olarak yer alacak. Yani her şeyi bilen ve aktaran olarak değil, çocuklarla birlikte soruşturan olarak konumlanacak ve çocuklara hikayeler anlatacak. Karşılıklı konuşmalarla hikayenin içinde saklı olan en temel felsefi soruna ulaşılacak ve bu soru açıklıkla ortaya konulacak.
İletişim becerileri ve duygusal esneklikleri gelişiyor
Atölyenin hem tasarımcısı hem de yürütücüsü olan Dr. Özge Özdemir etkinliği şu sözlerle özetliyor: “Soruşturan topluluk içerisinde çocuklar önemli bilişsel adımlar atıyorlar. Hipotez yaratma, kavramları açık ve anlaşılır hale getirme, akıl yürütme, örnek ve karşı-örnek sunma, birbirlerinin varsayımlarını sorgulama, çıkarım yapma, soruşturmayı takip etme… Ayrıca soruşturan topluluk sosyal bir etkinlik; çocuklar kendi fikirlerini paylaşıyorlar, birbirlerini dinliyorlar, birbirlerine yardım ediyorlar. Çocuklar, aralarındaki bağı güçlendiren, saygılı iletişim becerilerini ve duygusal esnekliklerini geliştiren bir çalışma olarak özetleyebilirim.”Detaylı bilgi ve kayıt için telefon: (0212) 322 20 09
İkinci atölye Kasım’da BÜMED’de başlıyor
Little Thinkers Society’nin ikinci atölyesi ise 5 Kasım-26 Kasım 2016 tarihleri arasında. Yine 9-12 yaş arası çocuklar için tasarlanmış. 4 hafta boyunca her Cumartesi saat 11.00’de Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde (BÜMED) gerçekleşecek. Duygular Felsefesi atölyesinde ise Mutluluk, Özgürlük, Sevgi ve Cesaret üzerine birlikte soruşturma yapacaklar.
Detaylı bilgi ve kayıt için telefon: (0212) 359 58 13
Özge Özdemir kimdir?
Dr. Özge Özdemir. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2015 yılında Montclair State University / Institute for the Advancement of Philosophy for Children (IAPC) merkezinde Çocuklar İçin Felsefe Eğitmenliği programını tamamladı.
Onur Bakır kimdir?
Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede Felsefe bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bu süreçte, Finlandiya’da University of Jyvaskyla’da ve Amerika’da SUNY Binghamton University’de konuk öğrenci olarak çalışmalarda bulundu, Afrika’nın çeşitli ülkelerinde gönüllü olarak çalıştı. Halen Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde doktora eğitimine devam ediyor.
ltsegitim.com
Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Çocuklarda beyin gelişimi
Çocukların beyin gelişimi etkileyen faktörler neler? Anne babaların beyin gelişimi konusunda bilmesi gereken çok önemli konuları Prof. Dr. Kemal Sayar anlatıyor.
Kişisel gelişim yazarlarından çocuk kitapları
Hayatın anlamına dair çocukların çıkarımlar yapabilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri 10 çocuk kişisel gelişim kitabıyla tanıştırıyoruz sizi. Üstelik hepsi ünlü kişisel gelişim yazarlarının kaleminden.
Doğan Kitap'tan çocuk gelişimi kitapları
Doğan Kitap'tan çocuk gelişimi konusunda çıkan en faydalı kitapları inceledik: Çocukla iletişim, çocuk beslenmesi, çocuk psikolojisi ev hiper aktivite konularındaki bu kitapları mutlaka inceleyin.
Biraz eğlenceli felsefe yapmaya ne dersiniz?
Nitelik mi nicelik mi? Tehlikeli anlarda ne yapmak gerekir? Paylaşmak her zaman gerekli mi? Plan yapmak mı planı gerçekleştirmek mi?