pudra.com 23.11.2009

Bebeğinizi domuz gribinden koruyun

6 aydan küçük bebeklere aşı yapılamıyor. Peki onları domuz gribinden korumak için nelere dikkat etmeli?

Son günlerde gündemin en çok tartışılan, her insanın kabusu haline gelen bir konu: domuz gribi… Domuz gribinden korunmanın yolları, aşının yaptırılıp yaptırılmaması konuşuladursun, durumdan en çok etkilenenler küçük çocuklar ve bebekler oluyor. 6 aydan küçük bebeklere aşı yapılamıyor. Peki o zaman onları korumak için nelere dikkat etmemiz gerekiyor? İşte iki yaşın altındaki bebekleri domuz gribinden korumak için yapmamız gerekenler…

Bebeğinizi domuz gribinden koruyun

Bebeğinizi kalabalık ortamlara sokmayın ve ellerinizi sürekli yıkayın

Bebeklerin özellikle bu günlerde kapalı ve kalabalık ortamlara sokulmaması gerekir. Ebeveynlerin ellerini bol su ve sabunla sık sık yıkaması hastalıktan korunmada etkilidir. Bebeğinizin beslenmesi sırasında ya da onunla ilgilenmeden önce ellerinizi mutlaka en az 30 saniye süreyle akan suyun altına sabunla yıkayın. Eğer hastaysanız bebeğinizin bulunduğu ortamda maske takmalı ve kesinlikle onları öpmemelisiniz. Dış ortamdan eve gelen ebeveynlerin bebeklerinin yanına gitmeden kıyafetlerini değiştirmeleri, mümkünse ılık bir duş almaları ve özellikle ellerini bol su ve sabunla yıkamaları gerekir.

Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Birçok hastalığın gelişmesine engel olan mucizevi besin anne sütü H1N1 virüsünden korunmada da etkin. Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve gribin ağır seyretmesini de engelliyor. Bu nedenle 6 aydan küçük bebeklerin özellikle emzirilmeleri bu virüsten korunmada da çok önemli. Anne sütü alan bebekler özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları ve ishaller başta olmak üzere pek çok hastalığı daha hafif ve daha az geçirirler.

Hasta olsanız da emzirmeyi kesmeyin

Anne sütü bağışıklık sisteminin gelişiminde oldukça önemlidir ve hastalıklarla başa çıkabilmelerinde yardımcı olur. Bebekler en az 6 ay boyunca ek olarak su bile verilmeden anne sütü ile beslenmelidir. Anne hasta olsa dahi emzirme kesilmemelidir. Memorial Sağlık Grubu’ndan Prof. Dr. Metin Karaböcüoğlu anne sütünün kesilmesini gerektirecek hastalıkların çok az (AİDS, basil saçan akciğer veremi, vs) olduğunu söylüyor. Hastalıklar sırasında anne vücudunda oluşan koruyucu maddeler anne sütü ile bebeğe geçerek aynı hastalıktan bebeğin de korunmasını sağlar. Doktor tarafından anneye verilen ilaçların pek çoğu da emzirmeye engel teşkil etmez.

Bebek hastayken de emmeli

Hasta olan bebek için yapabilecek en faydalı şeylerden biri onu emzirmeye devam etmektir. Bebekler hasta oldukları zaman, daha çok sıvıya ihtiyaç duyarlar. Anne sütü diğer sıvı gıdalardan çok daha faydalıdır.

Bebeklerde acil müdahale gerektiren belirtiler
  • 38,5 dereceyi geçen ateş
  • Hızlı veya zor nefes alma
  • Vücutta solgunluk ya da morarma
  • Beslenememe
  • Uyarılara cevapta azalma, halsizlik ve uykuya meyil
  • Huzursuzluk

Konuyla ilgili haberlerimiz için tıklayın:

Okul çocuğunu domuz gribinden koruma Okula giden çocuğumuzu domuz gribi tehlikesinden korumak için neler yapmalıyız? Memorial Hastanesi’nden Doç. Dr. Kenan Keskin anlatıyor...

Çocuklara domuz gribi aşısı yaptırılmalı mı? Anadolu Sağlık Merkezi'nden Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı açıklıyor.

Hava soğuyor, bebek hastalıklarına dikkat! Bebekleri nezle, grip, bronşit gibi hastalıklardan korumak için nelere dikkat etmeliyiz?

20 soruda domuz gribi Belirtileri, korunma yolları, tedavisi ve domuz gribi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER