"Sinüzit bir enfeksiyondur ve hastanın yaşam kalitesi aktif enfeksiyon süresince belirgin olarak bozulur. Ayrıca çocuğun uyku düzeni bozulur, okul başarısı olumsuz yönde etkilenir, sportif performansta azalma gözlenir. İştahsızlık, mide bulantısı ve kusma aileleri endişelendirir. Sık tekrarlayan ve kronikleşme eğilimi gösteren sinüzit büyüme ve gelişmeyi de olumsuz yönde etkiler.
Kronikleşen sinüzite dikkat!
Sinüzit özellikle kulak problemlerini tetikler. Kronikleşen sinüzit konusunda dikkatli olunması gerekir. Özellikle tam bir tedavi alamayan sinüzit kronikleşme eğilimindedir. Bu nedenle antibiyotik de içeren sinüzit tedavi protokolüne uymak gerekir. Alerjik rinit (saman nezlesi) sinüslerin çalışmasını bozarak alerjik sinüzit olarak da adlandırılan duruma yol açabilir. Bağışıklık sistemi problemlerinin de araştırılması kronikleşme eğilimi olan sinüzitte değerlendirilmelidir.
Sinüzit nasıl tedavi edilir?
Sinüzitte genellikle 14 günü geçmeyen bir antibiyotik tedavisi uygulanır. Çocukluk döneminde sinüs tedavisinde cerrahi yöntemlere nadiren ve sadece özel durumlarda başvurulur."