@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.03.2016

Cilt bakımında yeni trend: Yüz temizleme fırçaları

Cilt bakımında derinlemesine temizlik arayanların favorisi yüz temizleme fırçaları nasıl kullanılmalı, hangi ciltlere uygun tüm detaylar Pudra.com’da.

Işıltılı, siyah nokta ve sivilcelerden arınmış sağlıklı bir cilt her kadının isteği. Bu uğurda denenmeyen yöntem, ürün kalmadı desek yeridir. Son zamanlarda sıkça yüz temizleme fırçalarını duyuyoruz. Derinlemesine cilt temizliği için kullanılmaya başlanan yeni cilt bakım trendi yüz temizleme fırçalarını mercek altına aldık. Hangi cilt tipleri için uygun, gerçekten işe yarıyor mu, ne sıklıkta kullanmak gerek gibi tüm soruların cevaplarını araştırdık.
 

Yüz temizleme fırçası ne işe yarar?

En temel sorudan başlayalım, “Yüz temizleme fırçası ne işe yarar?”. Cilt bakımında derinlemesine temizlik için gözeneklerdeki kir ve fazla yağın temizlenmesi gerekir. Yüzümüzü temizlerken ne kadar özenli olursak olalım maalesef tüm bölgelere ulaşamıyoruz. Yüz temizleme fırçaları işte bu noktada devreye giriyor. Titreşimli ya da dairesel hareketlerle çalışan bu cihazlar, cildimizi elimizle ya da bir pamuk yardımıyla temizlediğimizden daha fazla bölgeye ulaşıyor ve gözenekleri kir ve yağdan arındırıp daha iyi temizliyor.
 

Yüz temizleme fırçaları hangi cilt tipleri için uygun?

Yüz temizleme fırçaları, cilt hastalığı olan veya aşırı hassas ciltler dışındaki cilt tipleri için uygun. Bu noktada önemli olan sizin için doğru cihazı bulmanız ve kullanma sıklığınızı doğru ayarlamanız. Sizin için doğru cihazı bulursanız ve kullanım sıklığınızı cildinize göre ayarlarsanız eğer derinlemesine bir cilt temizliği için yüz temizleme fırçalarını kullanabilirsiniz.
 

Yüz temizleme fırçaları ne sıklıkta kullanılmalı?

Her şeyde olduğu gibi bu cihazların kullanımında da fazlası zarar. Eğer “Cildimi derinlemesine temizleyeceğim” düşüncesiyle yüz temizleme fırçalarını fazla kullanırsanız, cildinizin doğal yağ dengesi bozulabilir. Cildinizin doğal yağ dengesini bozduğunuzda donuk ve problemli bir cilde sahip olursunuz ve bunu düzeltmek büyük bir çaba gerektiriyor.

Yüz temizleme fırçalarını eğer normal bir cildiniz varsa iki günde bir kullanabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz eğer, haftada bir veya iki kere kullanmanızı öneririz. Bu cihazlar ne kadar hassas olsalar bile fazla ve yanlış kullanımda cildinizi yıpratabilir.
 

Yüz temizleme fırçaları nasıl kullanılıyor?

Yüz temizleme fırçalarından maksimum verimi alabilmek için öncelikle yüzünüzdeki makyajı klasik makyaj temizleme rutininize göre temizlemelisiniz. Daha sonra yüzünüzü ve fırçayı ıslatın, fırçanın üzerine cilt tipinize uygun köpük ya da jel temizleyicinizden sıkıp cihazı çalıştırın ve kullanmaya başlayın. Cilt temizleme fırçaları cildinize derinlemesine temizlik yapacak şekilde tasarlandığı için bastırmanıza gerek olmadığını unutmayın, fazla bastırırsanız cildinizi tahriş edebilirsiniz. Cihazı aynı bölgede fazla tutmamaya özen gösterin, toplamda 1-1.30 dakikada cilt temizliğinizin bitmiş olması önemli. Daha sonra yüzünüzü ılık bir suyla yıkayın ve cilt tipinize uygun toniğinizi ve nemlendiricinizi uygulayın. Gözenekleriniz yeterince temizlendiği için nemlendiriciniz ve toniğinizden en yüksek verimi alacaksınız. Fırçanızın başlığını kullanım sıklığınıza göre 3 ya da 6 ayda bir değiştirmelisiniz. 
 

Yüz temizleme fırçaları gerçekten işe yarıyor mu?

En çok merak edilen konulardan biri yüz temizleme fırçalarının gerçekten işe yarayıp yaramaması. Evet, yüz temizleme fırçaları doğru kullanımda cildinize daha temiz, daha canlı ve daha sağlıklı bir görünüm veriyor.

Sizin için yüz temizleme fırçalarını tek tek inceledik ve yorumlarımızı yazdık. Ürün incelemeleri için galeriye tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2