04.08.2023

Saçta elektriklenme ve kabarmayı önlemenin 7 yolu

Yazın nemi, kışın soğuğu... Saçımız kabarmak için bir sebep bulmakta zorlanmaz. Peki saçlarımızın elektriklenip kabarmasını nasıl önleyebiliriz?

Saçın elektriklenmesi ve kabarması birtakım saç bakım hatalarından ve saçlarınızın nemini kaybetmesinden ileri gelir. Bir türlü şekil veremediğiniz kabarık saçlarınız artık kontrolden çıktıysa, işte kabaran saçlar için pratik çözüm önerileri...

Saçlarda elektriklenmeyi önlemenin 7 pratik yolu

Yazın nemi, kışın soğuğu... Saçımız nemini kaybetmişse kabarmak için bir sebep bulmakta zorlanmaz. Saçlarınız dalgalı veya kıvırcıksa, kötü hava şartları, bakım hataları, yanlış kurutma ve tarama taktikleri saçları daha da kabartır.

Saçlar genellikle yetersiz nemden dolayı kabarır. Saçlarınız kabarıyorsa muhtemelen kurumaya yüz tutmuştur. Saçlarınızın tipine özel şampuan ve bakım kremi kullanmanız, tarayıp kurutmadan önce ısıl işlemlerden koruyucu sprey sıkmanız, saç tipinize uygun fırça veya tarak kullanmanız da kabarmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Tabii ki haftada bir yoğun nem maskeleri uygulamanız da saçınızın nemini kazanmasına ve daha güçlü olmasına yardımcı olacaktır.

BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Saçların kurumasını ve kırılmasını önlemek için öneriler
Deniz, havuz ve güneş ne yazık ki cansız ve kuru saç demek. Ancak onları korumak mümkün. Yaz aylarında saç sağlığınızı korumanın yollarını bu haberimizde!

1. ŞAMPUAN TÜRÜNE DİKKAT!
 
Saçınızın elektirklenmesini önlemek için işe sıfırdan başlayın. Özellikle bazı bakım ürünleri ve şampuanlar saçınızın kabarmasını tetikler. Saçınız kabarmaya eğilimli ise sülfat içermeyen şampuanlar kullanın. Sülfat, şampuanın köpürmesini sağlayan bir çeşit tuzdur. Ancak bu, saçınızın kabarmasına zemin hazırlar.  Sülfatsız şampuanlar ise saça ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır ve saçın kurumasını önler. Bu da kabarmaya son demektir.

SÜLFAT HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN: Yeni trend sülfatsız şampuan ve saç bakım ürünleri
Sülfatın saçlara zarar verdiği iddiası nedeniyle sülfatsız ürünler son yılların trendi haline geldi. Peki doğru ürün hangisi? İşte saç bakım rehberimiz!

2. GLİSERİN VE SHEA BUTTER İÇEREN SAÇ KREMLERİ KULLANIN

Saçlarınız nemini kaybetmişse, yani kurumuşsa havadaki nemi hemen çeker. Bu da saçınızn hemen kabarmasına yol açar. Saçınıza nemi hapsetmek için saç kremlerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle gliserin ve shea butter içerikli nemlendirici özler içeren saç kremleri, saçlarınızın dipten uca nemlenmesini sağlar, bu da kabarmayı ve elektriklenmeyi önler. Bunun için saç kremini saçlarınızın orta kısmından uçlarına doğru uygulayın. Birkaç dakika bekletin. Ardından durulayın.

3. HAFTADA BİR NEM MASKESİ YAPIN
 
Nem maskesi

Saçlarımız her uygulamadan etkilenir. Mevsim geçişleri de saçlarımızın önemli düşmanlarından biridir. Güneşten, denizden, boyadan, şekillendiriciden veya stresten bile kolayca etkilenen saçlar kısa sürede canlılığını yitirir, saç uçlarında kırılmalar başlar. Düzenli bakım saçın hem nem dengesini korur hem de saçlarınız daha hızlı uzar. Saç maskeleri de saçınıza yoğun nem sağlamaya yardımcı olur. 

4. AKŞAMLARI SAÇLARINIZA NEM TAKVİYESİ YAPIN

Akşam yatmadan önce duş alıyorsanız, duştan sonra saçınıza nem takviyesi yapacak bir şekillendirici bakım kremi sürün. Saçınızı ensenizde toplayın ve küçük bir topuz yapın. Belirgin bir dalga istiyorsanız, saçlarınızı iki yandan ayırıp ense hizasında iki yandan da topuz yapabilirsiniz. Sabah saçlarınızı açın ve parmaklarınızla nazikçe şekil verin. Mümkünse fırça kullanmayın. Bu işlemi yaparken parmaklarınızla yukarıdan aşağıya tarar gibi yaparsanız, saçlarınız daha da iyi görünecektir.

5. SAÇLARINIZI KÖKTEN UCA TARAYIN

Saç köklerinde saçları besleyen doğal yağlar bulunuyor. Bu nedenle saçınızı başınızı öne eğerek saç köklerinizden saç uçlarınıza doğru fırçaladığınızda, saçlarınızın ihtiyacı olan nem saç uçlarına kadar taşınır. Saçlarınızı düzenli tarayarak ihtiyacı olan doğal yağı ona sunabilirsiniz. Ancak saçlarınız dalgalı veya kıvırcıksa buklelerinizin şeklini kaybetmemesi için tarama sıraısnda şekillendirici ve koruyucu kremler veya spreyler kullanın. Elektriklenmeye karşı doğal yağlar veya kremler, saçı nemlendirirken, buklelerinizin dağılmasını önlemeye yardımcı olur. Dilerseniz saçlarınızı tutam tutam alıp kıvırarak doğal dalgalar da elde edebilirsiniz.

6. SAÇLARINIZI DOĞAL BİR ŞEKİLDE KURUTUN

Saçınızı fön makinesi yerine, kendi başına kurumaya bırakın. Kış aylarında hasta olmamak için sürekli havluyu değiştirin. Yerince kuruduktan sonra şekillendirmek için ılık ayarda fön kullanın. Saçlarınız çok yoğunsa ve mutlaka fön makinesi kullamanız gerekiyorsa, fön makinesi kullanımı hakkında birkaç tüyo verelim.
 
  • Saçınızı çok ıslakken kurutmaya başlamayın. Önce nemini iyice alın. Ardından nemli-ıslak saça özel fırça ile tarayın. Bundan sonraki aşamada bir daha fırça kullanmayın. Sadece ellerinizle şekillendirin.
  • Fön veya ısı veren şekillendirici araçlar kullanmadan önce, saçlarınızın en az oranda zarar görmesi için ısıl işlemlerden koruyucu ürün kullanın.
  • Fönü en sıcakta kullanmayın. İmkan varsa, mümkün olan en ılık ayarı seçin.
  • Fönü yukarıdan aşağıya hava verecek şekilde dik bir şekilde tutun.
  • Saçlarınızın kolay taranmasını ve daha parlak görünmesi için iyon özellikli fön makinelerini tercih edin.

7. SAÇLARINIZI AKŞAMDAN YIKAYIN

Saçlarınızı sabah değil, akşam yıkar ve kurutursanız saçınızın sabaha kadar kendi doğal yağları ile beslenmesi için de ona fırsat vermiş olursunuz.

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Saç dökülmesine karşı hangi yağlardan faydalanabilirsiniz?
Saç dökülmesi önemli sorunlardan biri. Beslenme, stres gibi faktörlerden etkilenen saçlarınız için dökülme karşıtı yararlanabileceğiniz yağları sıraladık.

​Sağlıklı saçlar için nelere dikkat etmeliyiz?
Saçlarımızın sağlıklı ve pırıl pırıl saçlar için beslenme ve saçlara yapılan uygulamalara dikkat!

​Sağlıklı saçlar için neler yemeliyiz?
Daha sağlıklı saçlara kavuşmak için hangi besinlere ağırlık vermeniz gerektiğini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız cevaplar Pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER