Cilt lekelerine karşı etkili güneş kremleri

Bu yazımızda sizler için farklı özelliklerdeki güneş koruyucu ürünleri listeledik. Yazımızı okuduktan sonra size en uygun güneş kremini bulacaksınız.

Yaz ya da kış fark etmeksizin, güneş ışınlarıın etkisi her daim devam ediyor. Yaz aylarında bu etki daha yüksek olsa da günlük cilt bakımımızda yüksek korumalı ürünlere yer vermemiz ve zararlı ışınlara karşı cilt sağlığımızı koruma altına almamız gerekiyor.
 
Güneşten kaynaklı en önemli cilt problemlerinin başında ne yazık ki lekelenmeler geliyor. Bu nedenle kullandığınız güneş kreminin koruyuculuğu çok önemli. Geniş spektrumlu koruma sunan güneş kremleri, bu anlamda en iyi güneş koruyucular arasında yer alıyor. 

Ben de bu yazımda sizin için en iyi koruyucu güneş kremlerini seçtim. 

Cildi koruyan, kollayan güneş koruyucu: Daylong!

DayLong Face And Body Sun ProtectorYüksek koruyuculuğu sayesinde çok sevdiğimiz ancak Türkiye'de olmadığından fırsatımız oldukça yurtışından depoladığımız DayLong ürünleri bu yaz başından bu yana artık Türkiye'de de satılıyor. 

  • “Güneşi Hisset” felsefesiyle Daylong, farklı cilt tiplerine uygun olarak hazırlanan, cilt üzerindeki hücrelerin yapısının korunmasını destekleyen ve dış faktörlerden zarar görmesini engelleyen güneş koruyucularıyla öne çıkıyor.
  • Dermatolojik olarak test edilmiş, hassas ciltler için ürünler sunan Daylong, lipozomal sistem sayesinde kapsamlı ve etkili güneş koruması sağlıyor.
  • UVA ve UVB korumanın yanısıra, kolajenin parçalanmasına, cilt yaşlanmasının hızlanmasına ve ciltte serbest radikal oluşumunu arttırmaya sebep olan IRA’ya (kızılötesi) etkin koruma sağlamasıyla farklılaşıyor. Formülasyonundaki nemlendiren ve antioksidan özellikteki bileşenlerle de cildin korunmasını etkili bir şekilde destekliyor.
  • Daylong ürünlerini bu aralar Hepsiburada.com'dan Trendyol'a kadar pek çok e-satış sitesinde görebilirsiniz. Yaz ortasında olduğumuzdan fiyatlarında da dikkate değer indirimler var.
  • Standart güneş koruyuculara göre fiyatı alışılmışın çok az üzerinde olsa da özellikle beyaz tenli, lekelenmeye eğilimli kişiler için özellikle yüz için olan güneş koruyucularını kesinlikle öneriyorum. 
  • Yoğun bir ürün olan Daylong, özellike hassas, kuru ve beyaz ciltler için çok ideal. Çünkü ürün fiziksel olarak da güneşe karşı bariyer görevi görüyor. Cildiniz biraz yağlı bir yapıya sahipse, akşamları çok iyi temizlemenizi öneririm.

Karma veya yağlanmaya meyilli ciltler için ideal: La Roche Posay Anthelios Ultra SPF50 Parfümsüz Güneş Kremi 50 ml (Yüz için)

La roche posay güneş koruyucuLa Roche Posay Anthelios Ultra SPF50+ Cream 50ml Hassas Cilt İçin Güneş Koruyucu Yüz Kremi UVA, UVB ve Infrared A ışınlarının ve hava kirliliğinin sebep olduğu bazı hasarlara karşı cildi korumaya yardımcı.
 
  • İnce bir yapısı olmasına rağmen suya dayanıklı olan ürün özellikle güneş alerjisine eğilimli olan ciltler için çok uygun.
  • Bir diğer önemli noktası ise cilde sürüldükten sonra ciltte beyaz iz bırakmaması. Çünkü özellikle evden çıkmadan hemen önce kullanıldığında, yoğun ürünlerde beyaz iz problemi olabiliyor.
  • Yüz için olduğu için yağlı ve yapışkan his bırakmayan bir formüle sahip olması da bir diğer artısı.
  • Özellikle yağlı veya yağlanmaya meyilli, karma cildiniz varsa ve yüzünüzde lekelenme olmaması için hafif bir güneş koruyucu arıyorsanız, La Roche Posay'ın bu güneş koruyucusu kesinlikle ideal diyebilirim. Ben uzun zamandır kullanıyorum ve kesinlikle çok memnunum. 

Gisele Denis'ten lekelenme karşıtı yüksek koruma ve bakım kremi: Anti-dark Spots Facial Suncreen SPF50

Gisele DenisGisele Denis, geniş spekturumlu koruma kremi Anti-Dark Spots Facial Suncreen ile koyu leke problemine karşı etkili bir koruma ve bakım sunuyor. 
 
  • SPF50 içeriğe sahip bu ürün, cildi UVA/UVB ışınlarının zararlı etkilerine, güneşten kaynaklı koyu lekelere ve hasara karşı koruma altına alıyor.
 
  • Çok amaçlı formülü aynı zamanda cildi mavi ışığın istenmeyen etkilerine ve kirliliğe karşı savunuyor, cilt için gerekli nemliliği sağlayarak günlük bakımını sağlıyor. Dolayısıyla ister tatilde, ister şehirde olun, Gisele Denis’i günlük cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.
 
  • Dermatolojik olarak test edilmiş olan ürünün 40 ml'inin sezon satış fiyatı 280TL ancak şu anda pek çok mağazada %50 indirimli olarak 140TL'ye bulabilirsiniz.
 
  • Markanın aynı zamanda ultra hafif güneş koruyucu kremi de mevcut.

Senelerin güveni: Sebamed Güneş Koruyucu Krem ve Losyon
 
Sebamed güneş koruyucu krem ve losyon


SPF50-30-28 gibi seçenekleri olan Sebamed ürünlerini fiziksel olarak da cildi koruduğu için hem şehir hayatında hem de sahilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
  • Cildinizin pH değerini de önemseyen Sebamed'in güneş koruma ürünlerinin yanı sıra, güneş sonrası losyonları da var.
  • Cildiniz yağlı bir yapıya sahipse, krem yerine losyonu kullanabilirsiniz. 
  • Özellikle hassas cildi olanlar için uygun bir güneş koruyucu ancak krem olanın yapısının biraz yoğun olduğunu söylemem gerekiyor.
  • Krem formullü olan cilde ilk sürüldüğünde biraz beyaz iz bırakabiliyor. Bu nedenle yüz için kullanacaksanız evden çıkmadan hemen önce değil, en azından 15-20 dakika öncesinde sürmekten fayda var. Zaten güneş kremlerinin güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürülmesi de tavsiye edilen konulardan biri. 

Hem yaşlanma karşıtı hem şehir hayatı için ideal incelikte hem de makyaj bazı: Yves Rocher Elixir Jeunesse - Detoks Etkili 50 GKF Yaşlanma Karşıtı Yüz Kremi

Elixir Jeunesse - Detoks Etkili 50 GKF Yaşlanma Karşıtı Yüz Kremi
Detoks Etkili 50 GKF Yaşlanma Karşıtı Yüz Kremi, doğal cilt yaşlanmasına etki eden faktörlerle ve cildin yaşlanmasını hızlandıran ve artıran dış etkenlere (hava kirliliği, UV, stres vb.) karşı savaşma amacıyla geliştirilmiş, günlük kullanıma uygun bir ürün.
 
  • Cildin derinlemesine ferahlamasına, tekrar nefes almasına yardımcı oluyor.
  • İçerdiği güneş filtreleri sayesinde; UVA/UVB ışınlarının sebep olduğu yıpranma ve yaşlanmaya karşı cildi koruyor.
  • Ayrıca akışkan ve ferah dokusu sayesinde makyaj bazı olarak da kullanılabiliyor.
  • Cilt tipine göre, ihtiyaç halinde 30 GKF seçeneği de bulunuyor.
  • Ancak mutlaka uyarmam gerekiyor: Bu ürün, az önce bahsettiğim ürünlerden farklı olarak yoğun güneş ışınlarına maruz kalınacağı zaman kullanılan güneş koruyucu bir ürün değil. Bu anlamda güneşin çok dik geldiği yaz aylarında değil, diğer zamanlarda kullanmanız daha doğru olur. 

Tam bir fırsat ürünü: Sinoz Leke Karşıtı Güneş Koruyucu SPF 50 

Sinoz Leke Karşıtı Güneş Koruyucu SPF 50 Bir diğer önerimiz ise, sadece son 1 ayda 1 milyon adet satış yaparak kendi rekoruna imza atan Sinoz Leke Karşıtı Güneş Kremi.

Son yıllarda yaptığı büyük yatırımlarla kozmetik alanında yükselişe geçen Sinoz Kozmetik, Temmuz ayında 1 milyon adet güneş kremi satışı yaparak bu alanda kırılması güç bir rekora imza attı.
 
Sinoz’un Leke Karşıtı Güneş Kremi hem kullanıcıyı güneşin olumsuz etkilerinden koruyor, hem leke oluşumunu engelliyor hem de vücuttaki mevcut lekelerin onarılmasına yardımcı oluyor.

Sinoz'un Leke Karşıtı Güneş Kremi'nin 50ml'lik çanta boyu kremlerini üçlü olarak 179.90TL yerine 79.90TL'ye alabilirsiniz.

Yeni formülü ile daha da doğal: INCIA Yüz İçin %100 Doğal Güneş Kremi 50 SPF ve Incia Vücut İçin Doğal Güneş Kremi Spf 50

INCIA Güneş Koruyucu ÜrünlerSpf 50 faktörlü vücut için doğal güneş kremi ve %100 doğal içerikli yüz için güneş kremi ile hem şehirde hem de tatil çantalarınızdan ayırmayacağınız yüzde yüz doğal içerikli Incia da radarımıza giren bir başka güneş koruyucu üreten markalardan.

Spf 50 faktörlü vücut için doğal güneş kremi
  • Güneş ışığı içerisinde bulunan UV ışınlarını yansıtma özelliğine sahip nadir yağlardan olan Tamanu yağını içeriyor.
  • Galactoarabinan cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken canlı ve parlak görünmesine yardımcı oluyor.
  • Zengin bileşenleri ile cildi UV ışınlarına karşı koruyor.

INCIA Yüz İçin %100 Doğal Güneş Kremi 50 SPF ise,
  • %100 doğal ve yüz için kullanıma uygun bir güneş koruyucu.
  • SPF 50 koruma faktörü içeren ürün, yaşlanma karşıtı bakım da sağlıyor.

Anneler için: Incia'nın bebeklere özel olarak formüle edilmiş doğal güneş kremleri de bulunuyor.
 
EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2