› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.11.2015

Zeynep Demiralp'in bebeklerine bayılacaksınız!

Doğum fotoğrafçısı Zeynep Demiralp, çektiği sevimli bebek fotoğraflarını Pudra.com'la paylaştı ve bu güzel fotoğrafların nasıl ortaya çıktığını anlattı.

Zeynep Demiralp

Dünyada bir bebeğin doğduğu ilk anlarından daha güzel başka ne olabilir ki? Zeynep Demiralp hem çektiği bebek fotoğraflarını hem de doğum ve bebek fotoğrafçılığı konusundaki tecrübelerini Pudra.com okuyucularına anlattı. Siz de bebeğinizin doğumunu ölümsüzleştirmek ve bebeğinizin dünyaya geldiği ilk anları her zaman fotoğraflara bakarak hatırlamak istiyorsanız, doğum ve bebek fotoğrafçınızı seçmeden önce Zeynep Demiralp'in önerilerine kulak verin.


Doğum fotoğrafçısı ile kaçıncı haftada iletişime geçmek gerekir?

Eğer anne hamileliğinin fotoğraflarını da çektirmek isterse en geç 24. haftada kiminle çalışmak istediğine karar vermiş olmalı. Çünkü hamile fotoğrafları için en uygun zaman 28. ile 32. hafta arası. Daha sonrasında karın hızla büyür ve aşağıya iner. Hamile fotoğraflarını çektirmek istemeyenler yine de fotoğrafçı seçimini çok geç zamana bırakmamalı. Öncesinden bebeği bekledikleri tarihleri söylenirse fotoğrafçı kendini ona göre programlayabilir.

Doğum fotoğrafçısı ile hastane arasındaki ilişkiyi kim organize ediyor?
Fotoğrafçınıza karar verdikten sonra doktorunuzdan izin almanız gerekir. Bazı hastanelerin anlaşmalı oldukları fotoğrafçıları oluyor. Ama özel hastaneler size seçenek sunabilir, böylece siz istediğiniz fotoğrafçı ile çalışabilirsiniz. Öncesinde doktorunuzdan izin almalı ve doktorunuz hastaneyi bilgilendirmeli.

Zeynep Demiralp'in çektiği bebek fotoğraflarını görmek için galeriye tıklayın.

Fotoğrafçı ile anlaştıktan sonraki süreç nasıl oluyor?
Doğum sezeryan ile olacaksa saati ve yerini fotoğrafçıya önceden haber vermelisiniz. Ben genellikle sezeryan saatinden yarım saat önce gidip anne ve yakınlarının heyecanlı bekleyişlerini de çekerim. Ardından ameliyathaneye birlikte gireriz bebeğin çıkış anını, kordonun kesilişini ve eğer epidural sezeryan ise annenin kucağına verildiği ilk anı karelerim. Ardından bebekle birlikte bebek odasına geçip annenin yanına verilmeden önceki hazırlık aşamasını çekerim. Boy-kilo ölçümü, saçının taranması gibi ilk anlarını çektikten sonra annenin odasına geçer, birlikte bebeğin gelmesini bekleriz. Bebek odaya geldikten sonra anne ve baba ile ilk buluşmayı çekip çekime en az iki saat kadar ara veririm ki anne kendini toplayabilsin. Bazı durumlarda ertesi gün çekimi yapmak daha uygun olabiliyor. Anne dinlendikten sonra aile fotoğrafları ile bebeğin yakından birkaç karesini çekip hastane çekimini bitiririm.

Normal doğumda ise bebekler genellikle geceleri gelmeyi seviyor. Anneler, sancıları başladığında fotoğrafçıyı aramayı unutabilecekleri için doğuma gelecek bir başka yakınında mutlaka fotoğrafçının telefon numarası olmalı. Babalar da fazla heyecanlı olabiliyor o yüzden varsa kardeşlerden yardım istemek en güvenilir yol. Sancı kaçta gelirse gelsin mutlaka fotoğrafçıyı o an aramalısınız. Mesaj atarak haber vermeyin, duymayabiliriz, mutlaka arayın. Doğum eylemi başladıktan sonra fotoğrafçı yola çıkar ve sizinle birlikte doğuma girer. Bebek doğduktan sonraki prosüdür yine aynı şekilde ilerler.

Evde bebek çekimi ne zaman yapılmalı?
Genellikle bebek fotoğrafçıları ilk yirmi günde bu çekimi gerçekleştirir. Eğer bebek kolik değilse ilk yirmi günü bol uyku ile geçer ve bu süreçte bebeğe kolayca şekil verebilirsiniz. Ancak ben ilk bir ayının çıkmasını tercih ederim. Hem annenin bebeğe alışmasını beklerim hem de bebeğin ifadeleri daha bir ortaya çıkar.

zeynep-demiralp-bebek-fotografcisi

Çekim günü hazırlığı nasıl olur?
Çekim günü ben gelmeden önce bebeği yıkayıp, emzirip, gazını çıkartmaları için aileyi bilgilendiririm. Banyo yapan bebekler daha rahat olurlar. Ayrıca çekimin yapılacağı odayı önceden ısıtmak gerekir. Bebeği yatıracağım yeri duruma göre sıcak su torbası ile ısıtabiliriz. Ardından konsept çekimlerime başlarım. Her bebek için mutlaka farklı bir konseptim olur. Kostümler, her çekim öncesi bebek deterjanı ile yıkanır. Hijyen bizim için çok önemlidir. Çekim yaklaşık dört, beş saat sürer. Arada emzirip bebeğin rahatlamasını sağlamak gerekir. Ayrıca uykusu gelen bebeği uyanık kalması için kesinlikle zorlamam. Gerekirse uyuyup, uyanmasını beklerim ya da uykuda çekerim. Konsept çekimler bittikten sonra aile fotoğraflarıyla çekimi bitiririm.


Çekim sırasında bebek çok ağlarsa ne yapabiliriz?

Öncelikle bebeklerin ağlaması kadar normal bir şey yok, bu yüzden panik yapmayın. Siz ne kadar sakin olursanız bebeği o kadar kolay sakinleştirirsiniz. Bebeğin kendini rahat hissettiği bazı sesler var. Fön makinesi, elektrik süpürgesi gibi bazı beyaz gürültü denen seslerden yararlanırız. Emzirip anne göğsünde durup uykuya dalmasını bekleriz. Ayrıca kundaklama da bebeği sakinleştirir. Ancak bazen modelimizin bize poz vermemek için inat ettiği durumlar olabiliyor. O zamanda hiç sıkıntı değil, bir sonraki hafta çekime kaldığımız yerden devam ederim. Önemli olan bebeğin huzurlu olması. Çekimin her anı bunu düşünerek hareket ederim.

İletişim bilgileri: Instagram: zeynepsii | Facebook: ZeynepDemiralpPhotography
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2