İtalya’da yeni çıkan bir yasa süpermarketlerde satılmayan yiyeceklerin ihtiyaç içinde olan kişilere bağışlanmasını şart koşuyor. Ayrıca yine bir yasayla bu tür bağış yapanlar vergi kesintileriyle de teşvik edilecek. Bunun yanı sıra üzerindeki son kullanma tarihi geçmiş olmasına rağmen gerçekte bozulmamış olan yiyeceklerin bağışlanabilmesi için de bir düzenleme yapıldı.
Son olarak ABD'deki 7.600 Starbucks, satılamayan yiyeceklerin tümünü ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağını açıkladı. Starbucks ilk sene şirket 5 milyon adet yemek dağıtacak. 2021 senesi için hedef 50 milyon aç insan.
İsraf rakamları korkunç!
Avrupa’da tüm yiyeceklerin yüzde 22’si israf oluyor. Bu yiyeceklerle dünyanın diğer bir yanında açlıkla savaşan 22 milyon kişi beslenebilir. Ya Amerika Birleşik Devletleri’ne ne demeli? Piyasaya sürülen yiyeceklerin yüzde 42’si çöpe gidiyor! İnanılmaz değil mi?
Türkiye'ye baktığımızda malesef israf konusunda çok da sağlıklı bir araştırma yapılmamış olduğunu görüyoruz. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın ürettiği istatistikler de güncellenmekten uzak. Umarız en yakın zamanda benzer uygulamalar ülkemize de yayılır. Darısı başımıza.
Bu çok paylaşılan videoyu izlemek için tıklayın.
Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Yemek israfını önlemek için neler yapmalıyız?
Mutfakta yemek yaparken bazen farkında olmadan yiyecekleri israf edebiliyoruz. Uygulayabileceğimiz basit önlemlerle bu gıda israfını önlemeniz mümkün.
Ekmek neden buzdolabına konulmaz?
Eğer ekmeği buzdolabında tutanlardansanız bu yazıyı okuduktan sonra fikriniz değişebilir!
Bu meyvelerin kabuklarını atmayın!
Bu meyvelerin kabukları kendisinden daha faydalı. İşte kabuklarını saklamanız gereken meyveler...
Buzlukta saklayabileceğinizi bilmediğiniz 15 yiyecek
Her mevsim bulunmayan yiyecekleri saklamanın hem de zamandan kazanmanın en kolay yolu dondurmak. Dondurucuda saklayabileceğiniz yiyecekler Pudra.com'da.