Yetişkinlere bile güneş ışınlarının sakıncalı olduğu 11:00 ile 14:00 saatleri arasında bebeğinizi kesinlikle dışarı çıkarmayın. Artık hareketlenen 6 aylık bebeğinize bir miktar koruyucu uygulamanız gerekiyorsa, önce doktorunuza danışın ve süreceğiniz koruyucunun miktarını iyi ayarlayın. Güneş kremini bebeğinizin tüm vücuduna uygulamadan önce küçük bir alanda test edin. Eğer bir sorun yoksa kremi tüm vücuduna, yanaklarına, alnına ve ensesine sürün. Koruyucuyu iki saatte bir yenileyin. Tercih ettiğiniz güneş kremi, bebek cildine uyumlu, alerjen içermeyen ve koruma faktörü en az SPF 15 olan bir ürün olmalı.
Küçük bebekler için güneşten korunma önerileri
- 6 aylıktan küçük bebeğinizi mümkün olduğunca gölgede tutun, güneşe çıkarmayın.
- Eğer güneş koruyucu bir ürün kullanacaksanız önce doktorunuza danışın. Koruyucu krem sürmenin bebeğinizi güneşten yüzde 100 koruduğunu düşünmeyin.
- Bebeğinize rahat, ince, terletmeyen, uzun kollu ve vücudunu tamamen kapatan kıyafetler giydirin. Giydirmeden önce kumaşı kendi kolunuzda test edin. Eğer kumaş çok fazla şeffaf, delikli ve güneş geçirebilir gibi görünüyorsa giydirmeyin.
- Bebeğinizin şapkasının tüm kafasını ve ensesini koruduğuna emin olun.
- Bebeğinizi güneş yanıklarından ve dehidrasyondan (aşırı su kaybı) koruyun. Kızarıklık, huzursuzluk ve ağlama bunun belirtileri olabilir.
- Bebeğinizin bol sıvı tüketmesini sağlayın. Emziriyorsanız güneşe çıkmadan önce mutlaka emzirin. Eğer bebeğiniz normalden az idrar yapıyorsa daha çok sıvıya ihtiyacı olabilir.
- Güneş koruyucu kremleri asla sinek koruyucu spreyler ile aynı anda kullanmayın ve bebeğinizin kolunu ağzına götürmemesine dikkat edin.
- Bebeğinizi güneş yanıklarından mutlaka koruyun. 6 aylıktan küçük bebeklerde oluşabilecek güneş yanıklarının gelecekte cilt kanseri riskini artırdığını unutmayın.