GDO’lu ürünler vücutta alerjik reaksiyonlara sebep oluyor ve antibiyotiklere karşı direnç oluşturdukları için de çeşitli rahatsızlıklara karşı ilaç kullanıldığında çocuk bünyesinin antibiyotiğe cevabını azaltıyor.
Dünya Sağlık Örgütü (World Health Organization; WHO), Gıda Kaynaklı Hastalıklar Epidemiyoloji Referans Grubu’nun (Foodborne Disease Burden Epidemiology Reference Group; FERG) çalışmaları, bu hastalıkların halk sağlığına olan zararının tahmin edilenden 3 misli daha fazla olduğunu gösterdi.
Ölümle sonuçlanabiliyor!
FERG, Afrika ve Asya’da 5 yaş üzerindeki çocuklarda ishale bağlı olarak 1,1 milyon ölüm tahmin ederken, önceki tahminin sadece 300 bin civarında olduğu, Birleşmiş Milletler (United Nations) tarafından 5 yaş altındaki çocuklarda ishale bağlı ölümlerin ise yılda 1,5 milyon olarak tahmin edildiği belirtildi. Aynı çalışmada, son küresel gelişmelerin uluslararası düzeyde halk sağlığı güvenliğini giderek daha fazla tehdit ettiğine, halen bazı ülkelerde gıda güvenliği konularının önemsenmediğine, sanayideki gelişme ve gıda ticaretindeki artış ile hızlı kentleşmenin ev dışındaki gıda tüketimini artırdığı ve antibiyotiklere dirençli yeni bakterilerin ortaya çıkışının gıda güvenliğine yönelik tehdidin artmasına neden olduğuna dikkat çekildi.
GDO’lu ürünlerden mümkün olduğunca çocukların uzak tutulması gerekiyor. Unutmayın ki, günümüzde çocuklar erken yaşlarda gelişimini tamamlıyor, kız çocuklar çok erken yaşta adet görüyor ve çocukluk çağı şişmanlığı hızla artıyor.
Katkı maddeli, genetik yapısıyla oynanmış besin tüketiminin sonuçlarını ilerleyen yaşlarda görüyoruz. Çocukluk çağındaki besin tüketiminin 5-10 yıl sonrasına yatırım yapıldığı unutulmamalı.
Çocuklarınızı GDO’lu ürünlere karşı korurken, fas tfood’a karşı da önlemler almalısınız. Aksi halde bu gıdalar çocuklarınıza ileriki yaşlarda büyük zararlar verecektir.
GDO hakkındaki detayların yer aldığı yazımız için burayı tıklayın...