04.08.2023

Dökülen ve beyazlayan saçlar için: Fındık yağı

Fındık yağının doğal saç renginizi korumaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik saçları besleyerek dökülmeleri de önlüyor.

İyi bir E vitamini ve manganez kaynağı olan fındığın yağının saç köklerini güçlendirdiğini, kırılmaları önlediğini ve hatta saçınızın doğal rengini korumaya yardımcı olduğunu ve saç beyazlamasını geciktirdiğini biliyor muydunuz? Peki fındık yağının nasıl kullanılması gerekir?

Saç için fındık yağının faydaları

Fındık yağı zayıflayan saç köklerini güçlendirmeye yarayan harika bir E vitamini ve manganez kaynağı. Fındık yağı, içeriği sayesinde saç dökülmesinin azalmasına, kaybettiğiniz saç tellerinin yeniden çıkmasına yardımcı oluyor. Ayrıca saçların beyazlamasını yavaşlatan fındık yağı, doğal saç renginizi korumaya da destek.

FINDIK YAĞI SAÇ İÇİN NASIL KULLANILIR?

Harika bir nem kaynağı olan fındık yağı fındık yağını saçların orta kısımlarından sürerek saç tellerini onarmaya ve güçlendirmeye yardımcı oluyor. Saçları dış etkenlere karşı koruyan fındık yağı saçların kopmasını ve kırılmasını da önlüyor.

Yoğun bakım istiyorsanız, fındık yağını tek başına saç diplerinize uygulayabilir, ek olarak tatlı badem yağı ile kullanabilirsiniz. Bu iki yağı karıştırarak haftada 1-2 kez saçlarınıza sürün. 30-35 dakika bekletin ve iyi bir şekilde durulayın. 

SAÇLARA ÇOK İYİ GELEN ÜÇ DOĞAL YAĞ
 
  • Çörek otu yağı saçlara iyi gelen doğal yağlardan. Yapısındaki çinko, demir, kalsiyum, selenyum ve magnezyum gibi mineraller; A, C, B1 ve B6 gibi son derece önemli vitaminler bulunduğundan saçlar güçleniyor, dökülmeler azalıyor. 
  • Çam terebentin yağı saç köklerini besleme özelliğine sahip. Bu sayede dökülmeyi yavaşlatıyor. Saçın daha sağlıklı ve canlı uzamasını sağlıyor.  ve dökülmeyi kısa zamanda durduruyor. Saçın daha canlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor. Kepek önleyici özelliği ise bir diğer faydası.
  • Zeytinyağı da güçlü nemlendirme özelliği sayesinde geleneksel olarak kullanılan yağlardan biri. Saç diplerindeki kuruluğu ve buna bağlı olarak kaşıntı ve pul pul dökülme sorunlarının önüne geçiyor. Saçlarınızı güçlendirme için zeytinyağı ile bir maske yapmak istiyorsanız, yatmadan önce saç diplerinize masaj yaparak sürün. Ardında başınızı bir tülbent ile bağlayın. Sabah iyi bir şekilde arındırın. Ardından doğal, nemlendirici özellikte bir saç kremini sürüp ılık suyla durulayın. 

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Yazın saçların kurumasını ve kırılmasını önlemek için öneriler
Deniz, havuz ve güneş ne yazık ki cansız ve kuru saç demek. Ancak onları korumak mümkün. Yaz aylarında saç sağlığınızı korumanın yollarını yazdım.

Saçta elektriklenme ve kabarmayı önlemenin 7 yolu
Yazın nemi, kışın soğuğu... Saçımız kabarmak için bir sebep bulmakta zorlanmaz. Peki saçlarımızın elektriklenip kabarmasını nasıl önleyebiliriz?

Saç boyası koyu çıkarsa boyanın rengini nasıl açabilirsiniz?
Saç renginiz boya sonrası istediğiniz gibi olmadıysa, daha koyu çıktıysa, boyayı saçtan arındırmanın ve birkaç ton da olsa açmanın yolları var.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER