Türkiye'nin KızKıza Sosyal Ağı Pudra'nın uygulamasını indirip ücretsiz üye olmak için tıklayın. Hadi siz de yeni arkadaşlıklar kurun, özel anlarınızı paylaşın, neşeli sohbetlere katılın.
Diş beyazlatmaya başlamadan önce bir ağız muayenesi şarttır. Bu muayenede ağız içerisindeki dolgular, porselen kaplamalar, çürükler ve minedeki çatlaklar belirlenmelidir. Uygulanacak olan beyazlatma işlemi dişleri beyazlatırken dolguların ve ağızdaki porselenlerin rengi değişmez. Dolayısıyla bu durum beyazlatmaya karar vermede önemli bir kriterdir.
Diş doktorlarının uyguladığı diş beyazlatmanın bir alternatifi de evde diş beyazlatmak için yapılacaklardır. Neler mi? Şöyle bir bakalım:
Çilekli diş beyazlatma tarifi
Bu basit beyazlatıcıyı yapmak için iki malzeme gerekli: Çilek ve karbonat.
Çilek, kanamayı durdurucu bir etki yaparak yüzeydeki zorlanmaları ortadan kaldıran ve plak oluşumunu engelleyen malik asit (beyaz, kristal yapılı, katı organik asit) içerir. Karbonattaki sodyum bikarbonat, köpürmeyi sağlayarak diş yüzeylerindeki lekeleri çıkarır.
Dişlerinizi çilek ve karbonat karışımı ile birkaç dakika fırçalayın, ardından ağızınızı durulayın ve diş macunu ile fırçalayın. Dişlerin arasına kaçabilecek çilek tohumlarını da diş ipiyle temizleyin.
Çok sık kullanıldığında diş minesine zarar verebilecek bu yöntemi ayda bir ya da iki kere olacak şekilde uygulayın. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, hangi diş beyazlatma yönteminin sizin için en iyisi olduğunu belirlemek için diş hekiminize mutlaka danışın.
Ev tipi diş beyazlatma
Diş doktorunuzun size özel hazırladığı şeffaf plakların içine beyazlatıcı jelleri sıkıp dişlerinizin üzerine takarak evde uyguladığınız bir yöntemdir bu. Konsantrasyonuna bağlı olarak günlük uygulama süresi değişir. Toplam uygulama süresi yaklaşık 7–10 gündür. Ev tipi beyazlatıcı jel diş etine nüfuz etmediğinden, oldukça güvenli bir yöntemdir.
Beyazlatıcı diş macunları
Beyazlatıcı diş macunları, dişlerdeki lekeleri çıkarmak üzere hafif aşındırıcı bir madde içerirler. Bazı diş macunları ise daha fazla leke çıkaran parlatıcı maddelere sahiptir. Beyazlatıcı bir diş macunu kullanmadan önce, ürünün size uygun olup olmadığı konusunda diş hekiminize danışın.
İZLE: DİŞLER NEDEN SARARIR? 👇